28. heinäkuuta 2015

Minäkin kävin Tallinnassa

IMG_6040_edited

IMG_6334_edited

IMG_6117_editeddd

IMG_6383_edited

IMG_6050_edited

IMG_6399_edited

IMG_6321_edited

IMG_6169_edited

IMG_6294_edited

IMG_6078_edited

IMG_6117_edited

IMG_6117_editedd

IMG_6411_edited

Niin, minäkin pääsin vihdoin käymään Tallinnassa. Uskokaa tai älkää, en ole sielläkään koskaan ennen käynyt (paitsi viime kesänä ohikulkumatkalla, mutta en mitenkään kunnolla). Otsikon pieni sarkastisuus taas johtuu siitä, että joka toinen tuntuu käyvän tuolla vähintään kerran vuodessa... No joo, ehkä mä vielä joskus pääsen käymään jossain missä puolet vastaantuloista ei ole suomalaisia.

Virossa muuten on erittäin ärsyttävä ongelma, ei tiedä mitä kieltä sitä pitäisi puhua. Sanonko sille kaupan kassalle hei, hi vai tere? No viroa nyt en osaa tuota tervehdystä ja numeroiden ymmärtämistä paremmin, mutta jotkut virolaisista tuntuvat ymmärtävän paremmin suomea kuin englantia. Toisaalta musta taas on vähän tyhmää olettaa että he ymmärtäisivät suomea. Mä valitsin englannin. Tai no mitä siellä nyt mun tarvitsi puhua thanks, hi. Tai joidenkin virolaisten "asiakaspalvelijoiden" mielestä kassalla ei ilmeisesti tarvitsisi puhua yhtään mitään...

Mutta joo, kolmessa päivässä ehdittiin nähdä vanhan kaupungin kauniit kadut (moneenkin kertaan), eläintarhan ihanat eläimet ja aika monta kivaa kauppaa. Yleensä mua ei mitenkään kamalasti innosta mennä samaan paikkaan useampaa kertaa, mutta Tallinna on kyllä niin lähellä, halpa ja muutenkin kiva, ehkä joskus?

22. heinäkuuta 2015

Mikkeli sightseeing

Toinen osa niitä Mikkelikuvia (edelliseen tästä). Isovanhemmat ja pikkusisko lähtivät mukaan Kenkäveroon ja Mikkelipuistoon, mutta seuraavana päivänä lähdin ihan yksin turisteloimaan keskustaan. Sieltä löysin kauppakeskukset Akselin ja Stellan, torin, Tuomiokirkon ja Naisvuoren. Olisin jopa mennyt museoon (onko musta tulossa vanha vai mitä...?), jos se ei olisi ollut kiinni. Ja sittenhän ne tärkeimmät taisi olla nähty. Ihan kivahan se pieni keskusta oli, mutta en tajua miten siellä oli niin paljon ihmisiä (ja varsinkin turisteja, miten niitä olikin niin paljon?!) sateisena päivänä...

16. heinäkuuta 2015

Kissanvahti



Kuvaterveisiä Mikkelistä! Vietin siellä muutaman päivän kissan- ja talonvahtina yhdessä mummin, papan ja pikkusiskon kanssa. Paljon tuli kuvattua muutaman päivän aikana. Jotain siitä määrästä kertonee se, että pelkästään säilytettävistä kuvista postauksiin päätyvien kuvien karsimiseen (kyllä, pelkästään karsimiseen, ei käsittelyyn) sain kulutettua tunnin... No mutta bussissa on aikaa! 

Nämä kuvat ovat siis pelkästään tuon talon pihasta ja sieltä lähialueilta. Käytiin me vähän Mikkelin nähtävyyksiäkin katselemassa, mutta ne kuvat eivät enää mahtuneet tähän postaukseen. Lisää siis tulossa!

12. heinäkuuta 2015

Mun keskiviikko

My Day -tyyppistä postausta luvassa! Hyvin kuvapainoitteista tietenkin, tosin tällä kertaa laitoin kuviin myös havainnollistavat kellonajat sekä vähän tekstiä. Näitä on tosi kiva tehdä, kun tulee otettua sellaisia kuvia, joita ei normaalisti todellakaan ottaisi. Ja jotkut niistä jopa onnistuu! Täytyy tosin muistuttaa, ettei mun päivät yleensä todellakaan ole noinkaan tapahtumarikkaita, mutta uskoisin ettei kovinkaan monta teistä kiinnosta postaus sellaisesta päivästä kun nukun pitkään ja olen koko päivän kotona, hah.


Herään 6:40, mutta kestää hetki ennenkuin oikeasti jaksan nousta.


Syön aamupalan, puen, meikkaan, laitan hiukset... Mitä ihmiset nyt yleensä tekee aamulla.




Pääsen Lidlille ja vaihdan työvaatteet päälle.


Hyllytystä, hyllytystä, pahvitusta, hyllytystä ja asiakkaiden auttamista. Tuolla ihmiset oikeasti kyselee tosi paljon! Haluaisin vaan osata auttaa vähän paremmin...


Käyn ostamassa itselleni erittäin epäterveellisen lounaan ja pakko oli ostaa vähän muutakin...


Vaihdan vaatteet ja lähden ajelemaan Renkomäkeen.


Perillä ja heti syömässä.


Meidän piti Ainon kanssa mennä kuvailemaan, mutta sateen takia ei sitten mentykään joten istuskellaan ja jutellaan vaan.


Aino meni syömään ja mä jäin kuvaamaan undulaatteja ja itseäni (miten toi peili onkin niin hyvä selfieitä varten...?).


Se on niin söpö! Vähän pelottava vaan, kun tunkee hampaitaan joka paikkaan... :D Ja kamalan vaikea kuvattava, ei voi hetkeäkään olla paikoillaan!



Blääh, siellä sataa vieläkin. Pakko kuitenkin lähteä ajamaan 20 kilsaa kotiin.



Oliko kivaa ajaa ihan läpimärkänä? Ei. Onneksi kotona on sauna päällä.



Syön iltapalan, katselen samalla telkkaria, rasvaan naamaan, laitan hukset leteille ja selaan hetken puhelinta.



Ja rasvaan myös nuo parikymmentä hyttysenpistoa jaloistani... Melkein olen iloinen ettei siellä ole shortsikelit, sillä jaloistani löytyy lisäksi muutama haava ja mustelma, mistäköhän nekin on kaikki edes tulleet... :D



Luen vielä hetken ennen kuin oikeasti menen nukkumaan.