28. joulukuuta 2015

Joulun jälkeen

IMG_0863_edited

IMG_0558_edited



IMG_0855_edited

IMG_0964_edited

IMG_0840_edited

IMG_0858_edited

IMG_1023_edited_edited

Varsinainen joulu meni jo, mutta halusinpa tulla vielä jakamaan muutaman kuvan noista joulukoristeista. Kaikki kuvat tosin on otettu ennen joulua tai joulun jälkeen, jouluna en kumma kyllä ottanut järkkärillä ainuttakaan kuvaa. Ehkä se johtui tästä laiskuudesta, joka on viime päivinä ollut ilmeisen monilla vallitsevana olotilana... Tuntuu jotenkin oudolta, että lomaa on vielä melkein puolet jäljellä (ja joillain onnekkailla vielä enemmänkin), vaikka ei sinne kouluun vielä todellakaan mikään ikävä olekaan! No mutta, itse joulu meni aikalailla samalla kaavalla kuin aiemminkin, mitens teillä?

23. joulukuuta 2015

The hyvänjouluntoivotuspostaus

IMG_0792_edited

IMG_0739_edited

IMG_0575_edited

collage

IMG_0635_edited

PicMonkey Collage1

IMG_0682_edited

IMG_0613_edited

IMG_0725_edited

IMG_0661_edited

PicMonkey Collage

IMG_0692_edited

IMG_0623_edited

IMG_0681_edited

En ihan ehtiny julkaista tätä postausta niin etuajassa kuin viime vuonna, kyseiset kuvat nimittäin saatiin otettua vasta muutama tunti sitten. Mutta kiitos kuitenkin jälleen Ainolle, joka vielä näin aatonaattona suostui lähtemään keskustaan kuvailemaan! Meidän naamojen lisäksi saitte ihailtavaksenne palan Lahden jouluvaloista, jotka nyt eivät valitettavasti ole kovin loisteliaat... Hyvin ne kuitenkin muutaman valopallon loi kuvien taustalle! Itse kyllä tykkään näistä vähän erilaisemmista kuvista, mitens te? Ja vielä se tärkein:

Hyvää joulua kaikille!

18. joulukuuta 2015

Tribaalikuviorakkautta

IMG_9949_edited

En tiedä mikä noissa tribaali-/asteekki-/etnisissä kuvioissa mikä lie noiden nimi nyt onkaan suomeksi mua niin kiehtoo, mutta olen ihaillut sitä jo pari vuotta. Kaikki tuota kuviota sisältävä vaan on ihan älyttömän kivan näköistä!

IMG_9945_edited

IMG_0241_edited

Tämän maton ole siis tehnyt itse. Tai no, maalannut valmiin valkoisen maton. Syksyllä uutta mattoa etsiessäni nimittäin näin Elloksen sivuilla tämän maton ja siitä tuli välittömästi sellainen pakko saada toi -fiilis! Haaveilu loppui kuitenkin siihen, kun näin 300€:n hinnan... Vastaavaa mattoa ei kuitenkaan löytynyt mistään muustakaan kaupasta. Mutta kun mä haluuuuuun ton! Onneksi vastaani tuli kuitenkin vielä tämä TytDiy -blogin postaus, joka pelasti elämäni. Mähän voin hyvin tehdä sen itse! Varmaan parikymmentä tuntia työtä siihen kyllä meni, mutta onpahan nyt täydellinen matto. Jonkun mielestä ehkä aika villi matoksi, mutta mä tykkään! Nyt sekä minä että mattoni elämme onnellisena elämämme loppuun saakka. Sen pituinen se.

IMG_0275_edited

Nämä vuosi sitten Ebaysta tilatut puhelimenkuoret taisi olla mun ensimmäisiä tribaalikuvioisia hankintoja. Kahdesta kohdasta katkenneena nää on edelleen kovassa käytössä! Uudetkaan tribaalikuviokuoret tosin ei varmaan olisi pahitteeksi, esimerkiksi nämä DesignSkinsin kuoret kummittelee edelleen mun päässä, mutta kun en osaa päättää mikä kuvio on ihanin!

IMG_0234_edited

Tää BikBokin teippiharja on ehkä mun oudoimpia heräteostoksia, ottaen huomioon sen, että voisin ihan hyvin käyttää tuota koko perheen yhteistä, eikä meillä edes ole lemmikkejä, jotta tuolle olisi kovin paljoa käyttöä... Mutta se vaan oli vastuttamattoman ihanan näköinen!

IMG_0290_edited

Ja sitten nämä Björn Borgin leggingsit, jotka näkyivät syksyllä monien bloggaajien päällä. Ei ehkä enää tule yllätyksenä, että jos tuotteet olisivat halvempia, niin ostaisin varmaan kaiken tuolla kuviolla varustetun...

Kokoelmani ei siis vielä ole järjettömän suuri, joten tämän postauksen pointtina olikin - sen lisäksi, että keksin itselleni jotain kuvattavaa - MISTÄ MÄ LÖYDÄN LISÄÄ?!? Syksyn aikana on kyllä tullut enemmän vastaan kaikkea tribaalikuvioista kuin ennen, mutta paljastakaa mulle ne kaikkein ihanimmat?

Löytyykö sieltä muita tämän kuvion rakastajia?

14. joulukuuta 2015

Syksy via Snapchat

PicMonkey Collage3
Valokuvauksen kannalta kulunut syksy on ollut todella ihanaa aikaa. Voisko ens syksynä olla yhtä kivat ilmat? Se sumuisen syysaamun kuvaaminen tosin jäi vieläkin tekemättä...

PicMonkey Collage
Lukion ensimmäisen puolen vuoden aikana ollaan varmaan tehty enemmän retkiä kuin koko yläasteen aikana yhteensä. Kuviksen retki Helsingin Ateneumiin ja Kiasmaan, viestinnän kurssin retki Tampereen Tohloppiin ja Rupriikkiin sekä viestintälinjan kanssa vielä Turun AMK:ssa vierailu. Onhan tollaset koulupäivät tosi kivoja ja mielenkiintoisia - pitkiä bussimatkoja, rahanmenoa ja muilta tunneilta jälkeen jäämistä lukuun ottamatta...

PicMonkey Collage7
1&2 Keskiaikamarkkinoilla aaseja ja heppoja talutelemassa 3. Mutaista hevosta on aina yhtä kiva harjata... 4. En sitte kuitenkaan voittanu :(

PicMonkey Collage5
1. Kertokaa mulle, etten ole ainoa joka siivoa heittämällä kaiken ensin lattialle? 2&3 Kulutin aika monta tuntia tuon maton maalaamiseen, mutta tykkään <3 4. Oon meinaa aika rakastunut tohon kuvioon!

PicMonkey Collage4
Koulujuttuja, ei niistä sen enempää.

PicMonkey Collage2
Jotain tämmöstäkin sieltä snäpistä on löytynyt.

PicMonkey Collage9
1. En kyllä ole leikkaamassa, mutta voisi ehkä joskus pitää tuolla tavalla paidan tai huivin sisässä! 2. Nämä kuvat... :D 3. Suosittelen, vaikka ei eihän tuo enää leffareattereissa näy. 4. En muista mainitsinko täällä, että päivitin noita valokuvausvinkkipostauksissa (mikä sana!) olevia kuvia. Alkoi ärsyttää ne ensimmäisten postausten puhelimella otetut räpsyt, mutta nyt taas kehtaan käydä itsekin vilkaisemassa kyseisiä postauksia!

PicMonkey Collage8
1,2&3 Selfieitä ja jalkakuvia löytyi yllättävän vähän. 4. Voisin taas mennä tuonne hylätylle varikkoalueelle uudestaan kuvaamaan vaikka heti, mutta ehkä tekään ette halua koko ajan nähdä samasta paikasta otettuja kuvia. Vai riittäisikö kuvattavan kaverin vaihtaminen? :D

PicMonkey Collage6
1. Tää tarjous ei valitettavasti enää ole voimassa :p 2&3 Kelpaa! Lisää kuvia Tukholmasta täällä 4. En sitten parempaa kuvaa tuosta sovituskopista ottanut, mutta Urban outfitters kyllä nousi mun lempparikauppojen listalle ihan vaan myymälän upean ulkonäön takia! Oli ne sisustusjututkin aika kivoja, siitä päätellen missä suurimmat ostokset Tukholmassa tuli tehtyä...

Suurin osa kuluneen syksyn aikana otetuista puhelinkuvista on otettu Snapchatin kautta, jos teitä siis tämän perusteella kiinnostaa seurailla mua reaaliajassa, niin käykää lisäämässä leabjornn!

Ketä hyviä snapchattaajia te muuten tiedätte? Mun seurattavien listalta löytyisi tilaa!

9. joulukuuta 2015

Millainen kamera sopisi minulle?

Photo credit: Randy Heinitz / Foter.com / CC BY













Varsinkin näin joulun alla uusi kamera voi olla monen toivelistalla. Mutta kannaisiko juuri sinun sittenkin hankkia järjestelmäkameran sijaan pienempi minijärkkäri? Vai pitäisikö vanhan pokkarin tilalle hankkiakin uusi puhelin?

Erilaiset kamerat ovat olemassa erilaisiin tarpeisiin. Järjestelmäkamera ei välttämättä aina ole se paras mahdollinen vaihtoehto, eikä minijärkkäri riitä kaikkien tarpeisiin. Paras kamerahan on tunnetusti se, joka on mukana.

Tässä postauksessa olen lyhyesti esitellyt neljä eri kameratyyppiä. Toki niitä on enemmänkin, mutta jätin nyt suosiolla esimerkiksi video-, filmi-, action- ja muut erikoisemmat kamerat tästä valokuvaukseen keskittyvästä blogista pois. Lisäksi kerron omia mietteitäni siitä, kenellä mikäkin kamera voisi sopia (ne tosiaan osittain ovat vain minun mielipiteitäni, eivätkä mitään ehdottomia totuuksia). Kollaasiin jokaisen kameratyypin yläpuolelle olen koonnut pienen kollaasin, johon olen arvostelujen ja teknisten ominaisuuksien mukaan valinnut muutaman hyvältä vaikuttavan kameran. Tuotekuvat ovat Verkkokauppa.com:sta ja linkit vievät myös sinne, jotta voit halutessasi helposti löytää jostain tuotteesta lisää tietoa, mutta postaukseen ei sisälly minkäänlaista yhteistyötä. Eiköhän sitten mennä jo asiaan!

IMG_0095

Kyllä, puhelimissakin todellakin voi olla oikeasti hyvä kamera! Vielä muutama vuosi sitten näin ei ehkä vielä ollut, mutta nyt on jo aika unohtaa puhelimella ei voi saada hyviä kuvia ja anteeksi puhelinlaatu -valittelut. Puhelin kulkee aina mukana, eikä sille tarvitse erikseen tehdä laukkutilaa. Kuvien jakaminen on helppoa ja nopeaa. Kuvaaminen automaattiasetuksella on helppoa, mutta asetuksia pystyy halutessaan myös säätämään itse. Lisäksi on myös olemassa pieniä puhelimeen liitettäviä "objektiiveja", joilla mahdollisuuksia voi parantaa entisestään.

Jos kuvaamisesi siis on hyvin satunnaista, esimerkiksi lomamatkojen, lemmikeiden, maisemien ja selfieiden räpsimistä, etkä välttämättä halua ylimääräistä tavaraa mukaasi, suosittelen panostamaan puhelimeen, jossa on hyvä kamera. Puhelimien kameroista puhuttaessa tosin ei todellakaan kannata tuijottaa niitä megapikseleitä, joilla erityisesti puhelimien kameroita yleensä mainostetaan. Nykyisin 8MP taitaa olla pienin määrä, mitä puhelimissa yleisesti on tarjolla, ja sekin on enemmän kuin tarpeeksi! Suosittelen lukemaan vaikka täältä, mitä ne megapikselit oikein ovat. Megapikseleiden korkea määrä tosin voi kertoa muutenkin panostamisesta siihen kameraan.

IMG_0095_edited


Itse en välttämättä ostaisi tähän kategoriaan kuuluvaa kameraa, vaan mieluummin kunnollisella kameralla varustetun puhelimen, tai sitten vähän enemmän mahdollisuuksia tarjoavan minijärkkärin. Pokkareissa verrattuna puhelimen kameraan zoomi taitaa usein olla parempi (en tosin todellakaan väitä, että näin olisi aina), eli on mahdollista saada parempia kuvia kauempana olevista kohteista. Monet myös haluavat puhelimen ja kameran olevan erikseen, vaikkapa puhelimen muistitilan tai akun säästämiseksi. Pokkarissa voi myös olla paremmat säätömahdollisuudet kuin puhelimessa.

Nykyään monet kompaktikamerat näyttävät järjestelmäkameralta, vaikkeivat ne sitä ole. Pokkarilla ja järkkärillä on kuitenkin kaksi merkittävää eroa; pokkariin ei voi vaihtaa objektiiveja, eikä säätää erikseen suljinaikaa, aukkoa ja ISO-arvoa. Monissa pokkareissa tosin pystyy vaikuttamaan johonkin näistä jollain tavalla.


Mini- tai mikrojärkkärin ero noihin suurempiin järkkäreihin on se, ettei näissä ole sisällä peilejä eikä optista etsintä, vaan kuvatessa täytyy katsoa kameran näytöltä (joissain tosin on elektroninen etsin tai ainakin se on mahdollista ostaa erikseen). Ja tietysti paljon pienempi ja kevyempi koko. Samaa peilillisten kameroiden kanssa taas on se, että näissäkin pystyy säätämään kaikki asetukset manuaalisesti ja vaihtamaan objektiiveja. Näytöllä kuvaaminen ja elektroninen etsin vaikuttaa erittäin kätevältä, sillä silloin näkee heti, millaisena kuva ihan oikeasti on tallentumassa (toisin kuin optisen etsimen kanssa).

Nopeaan urheilu- ja luontokuvaukseen sekä muutenkin pitkällä polttovälillä kuvaamiseen minijärkkärit eivät oikein sovellu, mutta aikalailla kaikkeen muuhun kyllä. Näissä näyttää usein myös olevan hyvä, automaattitarkennuksella varustettu videokuvaus, jos sellainen on tärkeä. Suosittelisin mini- tai mikrojärkkäriä erityisesti monille bloggaajille ja sen tyylisille kuvaajille, jotka kuvaavat paljon tuotteita, asukuvia, tapahtumia ja joskus videoitakin. Täytyy myöntää, että itseänikin vähän huokuttelisi pienempi kakkoskamera...


Jos tiedät jaksavasi kantaa isoa järkkäriä mukana, jaksat oikeasti opetella käyttämään sitä ja ymmärrät, että kamera vaatii erilaisia objektiiveja, voi se järkkäri olla hyvä sijoitus. Hintahaarukka järkkäreissä vaihtelee 400:n ja tuhansien eurojen välillä, mutta aloitteleville kuvaajille tarkoitetut ovat toki niitä halvimpia. Usein tosin näkee ihmisten etsivän järjestelmäkameroita alle 300 eurolla, mutta sellaisia ei ainakaan täällä Suomessa ole uutena myynnissä. Sen sijaan järkkäriä ostaessa kannattaa suunnata katselemaan käytettyjä, aloittelijoille suunnattuja, erittäin vähän käytettyjä, hyväkuntoisia ja ennen kaikkea huomattavasti halvempia järkkäreitä, niitä nimittäin löytyy netistä vaikka kuinka paljon, omanikin on käytettynä ostettu! Järkkärin hankinnasta voisin joskus vielä kirjoitella oman postauksensa, mikäli sellaiselle löytyy kiinnostusta?

Toivottavasti postaus selkeytti edes jonkun ajatuksia sen tulevan kameran suhteen!

2. joulukuuta 2015

En dag i Stockholm

IMG_0133_edited

IMG_0124_edited

IMG_0123_edited

IMG_0179_edited

IMG_0095_edited

IMG_0118_edited

IMG_0159_edited

IMG_0129_edited

IMG_0128_edited

IMG_0163_edited

IMG_0168_edited

IMG_0167_edited

IMG_0188_edited

IMG_0184_edited

PicMonkey Collage

IMG_0196_edited

IMG_0212_edited

IMG_0215_edited
Mikä voisi olla kiva tapa hyödyntää koeviikon ansiosta tulleet ylimääräiset vapaapäivät? Risteily Tukholmaan voisi olla ihan mukava, eikö?;) Voitin sellaisen muutama viikko sitten Blogipolun arvonnassa! Etukortti tosin oli voimassa vain sunnuntaista torstaihin, joka ensin meinasi hieman hankaloittaa lähtemistä... Onneksi mulle kuitenkin jäi koeviikon jälkeen kaksi vapaapäivää, joten sen viikon jälkeen marraskuun lopussa pieni miniloma kelpasi paremmin kuin hyvin!

Laivallakin oli aika erilaista noin maanantaista keskiviikkoon, kun vertaa niihin täpötäysiin tallinanlaivoihin, joilla ennen olen ollut. Taxfreessa pystyi kävelemään vapaasti ja saatiin monesti koko nuorten- tai lastenhuone (haha, kyllä...:D) kokonaan minulle ja Annille! Ohjelmaa ei kauheasti nuorille ollut, mutta ehkä joskus on ihan kiva vaan olla tekemättä mitään järkevää. Tukholman puolella taas tehtiin aika perus turistikierros Gamla stanin ja Drottninggatanin kautta Åhlensille, Urban outfittersille (en ikinä ole käynyt niin upeassa kaupassa...!) ja nopeasti Götgatanin kautta takaisin.

Oletteko te käyneet Tukholmassa?