25. helmikuuta 2016

Ylijäämiä

IMG_1974_edited

IMG_0980_edited

IMG_2217_edited

IMG_2167_edited

IMG_0988_edited

IMG_1742_edited

IMG_1678_edited

IMG_2198

IMG_1005

IMG_0935_edited

IMG_2288_edited
Niitä täysin suunnittelemattomien tai suunniteltujen, mutta epäonnistuneiden kuvauksien tuloksista syntynyttä varastoa piti jälleen päästä hieman purkamaan.

Ps. Vielä on muutama päivä aikaa linkata oma blogi, vlogi tai insta!

21. helmikuuta 2016

Historiani valokuvaajana 2004-2016

IMG_1415_edited
Kaikki kuvan kamerat eivät liity tapaukseen.
Historiani kameroiden kanssa on ikääni verrattuna melko pitkä (käsittää noin kolme neljäsosaa koko elämästäni, laskin sen), mutta yritän vähän tiivistää tätä elämänkertaa. Okei, oikeasti en kyllä osaisi jaaritella siitä yhtään pidempään... Ja otsikkoon viitaten, en todellakaan ole koko aikaa pitänyt itseäni mitenkään aktiivisena valokuvauksen harrastajana. Kuvaaminen on kuitenkin ollut iso osa elämääni, niin mennään nyt kamerahistoriassa niin pitkälle kuin mahdollista (vaikka vanhat kuvat aiheuttavatkin pientä myötähäpeää...). Miten on päädytty tähän pisteeseen?

2004
Sain ensimmäisen kamerani jo noin 4-vuotiaana. Se oli pinkki barbieilla koristeltu kamera, jossa oli kahvat molemmilla puolilla kameraa. Harmikseni kyseisestä kamerasta ei löytynyt yhtään mitään kuvaa, edes netistä. Ja se oli muuten vielä filmikamera! Ei kuulkaas ollut mitään älypuhelimia silloin kun minä olin lapsi, hah.

Mitä 4-6 -vuotias minä sitten kuvasi? Niitä kuvia ei sitten millään meinannut löytyä mistään, mutta enimmäkseen ilmeisesti leluja. Olisi kyllä jännä nähdä lisääkin niitä mun ensimmäisiä kuvia, mulla vaan ei ole mitään hajua mihin muualle niitä on kätketty... Ei meinaa löydy paperikuvat mun järjestelmällisistä kansioista ulkoisella kovalevyllä :/

2010
Vuodet 2005-2010 sitten tekeekin tähän historiaan aika ison aukon. Jossain vaiheessa lopetin lasten lelukameralla kuvaamisen (olisiko joskus vuonna 2007?), mutten saanut uutta kameraa. Mulla ei myöskään ollut puhelimessa kameraa, ennen kuin sain uuden puhelimen synttärilahjaksi vuonna 2009. 

2011

2011-2012

2012
Oman pokkarin sain kesän 2011 alussa, vihdoinkin! Se oli Canon pinkki digikamera (Ixus 130, on vieläkin pikkusiskolla käytössä). Vuonna 2012 se näytti olevan erityisen ahkerassa käytössä ja päätinkin siltä vuodelta laittaa vähän enemmän kuvia, niitä kun ei oikein missään ole julkaistu (paitsi ehkä Facebookissa ja sieltäkin poistettu jo aikoja sitten), ei sillä että ne enää mitenkään hienoja olisivat...

2013
Pokkarikuvat
2013
Ensimmäisiä järjestelmäkameralla otettuja kuvia
Järkkärin sain sitten 14-vuotis synttärilahjaksi ja oikeastaan aika yllätyksenä. Kuitenkin sillä pienellä pokkarilla kuvaaminen ei enää kauheasti innostanut, mutten kuitenkaan viitsinyt vielä pyytää kallista järkkäriä. Mutta sama käytettynä ostettu 1100D täällä on vieläkin käytössä, että kiitos vaan enolle! Kuka tietää, vaikka mun valokuvausinnostus olisi kokonaan kadonnut, jos en olisi järkkäriä juuri silloin saanut?

Opettelin melko nopeasti käyttämään myös niitä manuaalisia asetuksia. Muutaman kuukauden ajan ahkeraa kokeilua ja tietenkin myös luin netistä paljon kaikkea tietoa valokuvauksesta. Erityisesti muistan lukeneeni Iitun blogia (kiitos sulle, hassua ajatella, että nykyään säkin seuraat mun blogia!)  ja Scott Kelbyn Suurta Digikuvauskirjaa.

2014
Seuraava ostos oli sitten vuonna 2014 tuo 70-300mm objektiivi, kun kittiputki kävi vähän yksipuoliseksi. Toinen iso juttu vuonna 2014 oli tietysti se, kun syksyllä perustin tämän blogin! Siitä alkoikin sitten kuvaaminen paljon enemmän "tosissaan", kun oli joku paikka missä julkaista niitä kuvia. Alkoi tuntua vähän turhalta se koneen syövereihin kuvaaminen, mutta bloggaus onkin jo sitten oma lukunsa. 2014 tapahtui vielä kolmaskin merkityksellinen juttu valokuvauksen saralla, kun vuoden viimeisinä päivinä ostin 50mm f/1.4 -objektiivin, joka on edelleenkin erittäin ahkerassa käytössä.

2015
Vuonna 2015 ei oikein tapahtunut mitään suurempaa. En ostanut oikeastaan mitään uutta, mutta vanhat tarvikkeet kyllä olivat ahkerassa käytössä. Tietenkin kuvasin paljon blogiin ja tehtiinhän mun harrastuksesta juttu paikallislehteenkin. Tosin se vuosi onkin aikalailla dokumentoitu tänne blogiin.

2016
Ja sitten ollaankin takaisin tässä hetkessä. Vuonna 2016 en ole ihan kauheasti vielä kuvaillut, mutta eiköhän tilanne tulee muuttumaan! Uuden, paljon odotetun objektiivinkin pitäisi olla mun ihan pian... Nyt kun menneisyys on käsitelty, voisin seuraavaksi kehitellä jonkinlaista postausta tulevaisuuden suunnitelmista?

Oliko tässä minkäänlaista kehitystä havaittavissa? :D

18. helmikuuta 2016

Lumilove 3/3

IMG_1989_edited

IMG_2059_edited

IMG_1659_edited

IMG_1770_edited

IMG_1947_edited

IMG_1850_edited

IMG_2077_edited

IMG_2127_edited

IMG_1371_edited

IMG_1375_edited

IMG_1957_edited

IMG_2259_edited

Tässä nämä (todennäköisesti) tämän sarjan viimeiset kuvat. Taisin kirjoittaa kaikki ajatukseni jo edellisiin osiin (12), joten ei lisättävää.

11. helmikuuta 2016

Linkkaa blogisi! (+suosikkisi)

IMG_2236_edited

Olisiko vihdoin aika tämänkin blogin ensimmäiselle linkkaa blogisi -postaukselle? Kyllä! Mun mielestä tällaiset postaukset on todella kiva tapa tarjota vähän näkyvyyttä muidenkin blogeille ja olenkin kiitollinen kaikille heille, jotka ovat minun blogini omassaan esitelleet. Tietysti sitten myös bloggaaja saa uutta lukemista lukulistalleen ja esittelypostauksesta voi aina löytyä uusia suosikkeja. Ja sinulla ei ole blogia, älä vielä lopeta lukemista! Näitä linkkailupostauksia on alkuvuoden puolella näkynyt paljon, joten piti keksiä tähän pari ei niin tavallista juttua...

Ensinnäkin haluan kertoa teille jotain: Bloggerinkin kommenttikenttään voi tehdä hyperlinkin! Okei, moni varmasti tietääkin tämän jo, sillä kyllähän se kommentin seassa oleva linkki näyttää paljon siistimmältä tekstinä kuin sellaisena http:// -alkuisena pitkänä rimpsuna, jota kaiken lisäksi ei edes voi suoraan klikata (paitsi jonkun lisäosan kanssa?) vaan se pitää kopioida ja aarght!

Linkin tekeminen onnistuu helposti, kun täytät tähän koodinpätkään haluamasi jutut:

<a href="http://TÄHÄN OSOITE">TÄHÄN HALUAMASI TEKSTI (ESIMERKIKSI BLOGIN NIMI)</a>

Ei kuulosta kovin vaikealta, eihän? Itse ainakin mieluummin klikkaan tuollaista linkkiä! Ennen linkin tekemistä kannattaa tosin tarkistaa, että kyseisen henkilön blogissa linkit erottuvat tekstistä, muuten ne voivat jäädä kokonaan huomaamatta. Ja toki kannattaa myös tarkistaa linkin toimivuus kommentin esikatselussa.

Esittelen tietenkin erillisessä postauksessa teidän linkkaamistanne blogeista parhaat (jota varten muuten blogisi linkkaamalla annat minulle luvan käyttää banneriasi), mutta lisäksi ajattelin vielä arpoa yhden esiteltävän blogin. Tähän arvontaan voit osallistua linkkaamalla myös 1-5 suosikkiblogiasi, joita voisit suositella minulle. Tai jos sinulla ei ole omaa blogia, voit silloin saada mahdollisuuden myös vlogisi tai instagramisi lyhyeen esittelyyn! Näin haluan antaa mahdollisuuden myös niille blogeille, vlogeille ja instoille, mitkä eivät välttämättä juuri minulle ihan kolahtaneet.

Luettavien blogien suhteen en ole kovin nirso, sillä 150:n blogin lukulistaltani löytyy esimerkiksi valokuvausta, lifestyleä, hevosia, muotia, kosmetiikkaa, ruokaa, taidetta, kirjoitusta... Olen siis melko kaikkiruokainen - kunhan se blogi vaan on todella hyvä!

Suosikkiblogeinanne toivoisin teidän erityisesti linkkaavan hyviä, englanninkielisiä (tai vaikka ruotsinkielisiäkin) blogeja, joista löytyy paljon upeita kuvia ja kohtuullisesti melko helppolukuista tekstiä. Sellaisia jos teidän lukulistoilta löytyy, niin kertokaa! Mutta tosiaan kaikki muutkin suosittelun arvoiset kelpaa.

Eli tiivistettynä:

1. Linkkaa kommentteihin blogisi hyperlinkkinä ja kirjoita lyhyt esittely. (poistan kommentit, joissa tätä kohtaa ei ole noudatettu oikein!)

2. Jos haluat osallistua arvontaosuuteen, linkkaa myös vähintään yksi suosikkiblogisi. Muiden blogeista ei tarvitse kirjoittaa esittelyjä (vaikka saa toki kertoa perusteluja).

3. Jos sinulla ei ole omaa blogia, linkkaa kommentteihin vähintään yksi suosittelun arvoinen blogi sekä oma YouTube-kanavasi tai Instagram-tilisi (sen täytyy tietenkin olla julkinen).


Toivottavasti osasin selittää tämän nyt jotenkin järkevästi, heh... Saa kysyä jos on kysyttävää! Aikaa linkkailla on helmikuun loppuun saakka!

4. helmikuuta 2016

Lumilove 2/3

IMG_1510_edited

IMG_1479_edited

IMG_1516_edited

IMG_1490_edited

IMG_1471_edited

IMG_1463_edited

IMG_1488_edited

IMG_1552_edited

IMG_1521_edited

IMG_1900_edited

IMG_1790_edited

IMG_1535_edited

Toivottavasti tekin pidätte pinkeistä vastavalokuvista, niitä kun oli taas koko tämäkin postaus täynnä... Itse ainakin tykkään, joten saatte joka tapauksessa tuijottaa niitä vielä aika monta kertaa, haha!

No joo, nämä on tosiaan otettu silloin, kun lämpömittarit näyttivät täällä etelässäkin lähemmäs -30:ä. Mutta eihän sen saa antaa olla este kuvaamisille, ulkona nimittäin näytti upealta. Pukeutumiskysymys se vain on! ;) En tosin väitä, etteikö mullakin olisi kylmä ollut, varsinkin varpaiden hyvinvoinnin puolesta sain välillä vähän jännittää. Kamera ei kyllä kauheasti tykännyt, se ei nimittäin oikein suostunut automaattitarkentamaan, mistä johtuen jouduin enimmäkseen käyttämään manuaalitarkennusta. Se taas oli hieman haastavaa johtuen etsimen jäätymisestä. Koita siinä sitten pienestä ja sumuisesta kuvasta päättää missä kohtaa olisi kiva tarkennus. Näytölläkään en paljoa uskaltanut kuvata sillä pelkäsin akun loppumista, mulla kun ei ole kuin tuo yksi akku. Kaikista näistä koettelemuksista huolimatta toivottaisin kunnon talven aurinkoisten pakkaspäivien ja lumisten puiden kera tervetulleeksi takaisin (tosin mieluiten noin 20 astetta pienempien pakkaslukemien kera), koska onhan se nyt ihan uskomattoman kaunis!

Mikä näistä kuvista on suosikkisi?