29. joulukuuta 2016

Ilotulitusten kuvaaminen

ilotulitusten kuvaaminen-1807

ilotulitusten kuvaaminen-1802

Ilotulitusten kuvaaminen rakettien vinkit ohjeet-1825

Uusivuosi ja ilotulitusten aika lähestyvät jälleen. Jos haluat katsomisen lisäksi myös kuvata niitä räjähdyksiä taivaalla, kirjoitin sinulle kokonaisen vinkkipostauksen aiheesta. Ilotulitukset eivät ole mikään helpoin kuvauskohde, sillä kameran asetusten ja ajoituksen on osuttava kohdalleen ja lisäksi kuvaamista pääsee harjoittelemaan melko harvoin. Hienon kuvan saaminen ilotulituksesta on kuitenkin todella palkitsevaa! Itsekään en ole mikään kokenut ilotulitusten kuvaaja, olen kuvannut niitä ehkä neljä kertaa ja joka kerralta saanut ihan kourallisen onnistuneita kuvia. Viimeksi kuvasin raketteja reilu kuukausi sitten Kärkkäisen joulunavauksessa, jotta saisin tähän postaukseen vähän aiemmin julkaisematonta materiaalia (nuo kolme ylintä kuvaa ovat siis sieltä ja osa lopuista on vähän vanhempia) ja pääsin vähän muistelemaan, että miten se kuvaaminen tapahtuukaan.

Ensinnäkin kannattaa tietenkin miettiä, mistä niitä kuvattavia ilotulituksia löytyy. Itse suosittelen kuvaamaan järjestettyjä esityksiä tai sitten patoja. Yksittäisten rakettien kuvaaminen on melkoista tuuripeliä, mutta esitysten ja patojen kanssa mahdollisuudet paranevat huimasti, kun suunnilleen samalle paikalle tulee monta rakettia peräkkäin ja ennakointi on paljon helpompaa. Kannattaa myös olla ajoissa paikalla ennen rakettien ampumisen aloittamista, sillä esitykset ja padat ovat kuitenkin melko lyhyitä, etkä enää esityksen alettua halua tuhlata mahdollisuuksiasi jalustan ja kameran asetusten kanssa säätämiseen.  Lisäksi kehotan jo tässä vaiheessa ottamaan mahdollisimman paljon kuvia, mutta silti kuvaamaan ajatuksen kanssa. Varsinkin kuvaamisen alussa kannattaa tiheään tahtiin vilkuilla otettuja kuvia, jotta kaikki kuvat eivät mene ihan pieleen.

Ilotulitusten kuvaaminen rakettien vinkit ohjeet-1791
Tämä kuva on epäonnistunut siksi, että ajoitus oli vähän myöhässä. 
Kuvatessa jalusta on ihan ehdoton väline, sillä suljinajan tulee olla niin pitkä, että käsivaralla kuvatessa ei hommasta tulisi mitään. Tai jos et jalustaa omista, voi kameran toki yrittää muuten tukea johonkin. Kaukolaukaisin olisi myös todella kiva apuväline, sillä se estäisi kameran heilumisen jalustalla suljinta painaessa. Itse en sellaista omista, mutta ihan hyvin olen pärjännyt ilmankin. Heilumista toki voisi yrittää estää käyttämällä kameran itselaukaisinta, mutta silloin oikea ajoitus olisi todella hankalaa.

Mitään oikeaa polttoväliä ilotulitusten kuvaamiselle ei ole, vaan se riippuu tietysti ihan vain siitä, kuinka lähellä olet ammuttavia raketteja. Suosittelen kuitenkin rajaamaan melko väljästi, jotta kuvaa voi sitten rajata tarkemmin kuvia käsitellessä. Raketeista kun ei tosiaan ihan tiedä, minkä kokoisia ne ovat ja tarkalleen missä kohtaa ne räjähtävät. Pelkän raketin lisäksi kuvaan voisi olla kiva saada jotain muutakin, kuten rakennuksia. Kannattaa muistaa myös pystykuvien ottamisen mahdollisuus!

lahden ilotulitukset

Ilotulitusten kuvaaminen rakettien vinkit ohjeet-7335
Tiukkakin rajaus voi toimia hyvin, varsinkin, jos kuva on täysin tarkka.

Kun kamera on jalustalla, aseta tarkennus joko johonkin näkyvään rakennukseen tai esimerkiksi katulamppuun, joka on suunnilleen sillä etäisyydellä, missä raketti tulee räjähtämään tai laita tarkennus äärettömään. Kun olet saanut tarkennuksen kohdalleen, muista viimeistään tässä vaiheessa napsauttaa manuaalitarkennus päälle. Muista myös kytkeä objektiivistasi kuvanvakaaja pois, jos objektiivissa sellainen on. 

Kuvaustilaksi kannattaa asettaa manuaalinen, jotta pystyt vaikuttamaan kaikkiin asetuksiin. Jos kameran asetukset ovat sinulle vielä vieraita, olen selittänyt suljinajan, aukon ja ISO-arvon tässä postauksessa. Kuten aiemminkin on jo tullut ilmi, suljinajan tulee olla melko pitkä, itse olen käyttänyt yleensä noin 1-3 sekuntia. Toki pidempääkin suljinaikaa voi kokeilla, jos haluaa kuvaan useamman raketin, mutta silloin täytyy muistaa asettaa myös aukko pienemmäksi. Yksi keino saada kuvaan useampia raketteja on pitää kättä objektiivin edessä räjähdysten välillä. En kuitenkaan aseta sitä suljinaikaa valmiiksi, vaan laitan suljinajan kohdalle asetuksen BULB (ainakin Canonista se löytyy sieltä 30 sekunnin jälkeen, eli vasemmasta ääripäästä tai sitten erillisetä BULB-kuvaustilasta), jolloin kamera ottaa kuvaa niin kauan, kun pidän suljinta pohjassa. Suosittelen tuota BULB-asetusta, sillä silloin kuvan ottamisen pystyy lopettamaan juuri sopivaan aikaan. ISO-arvon kannattaa olla 100 tai lähellä sitä, jotteivät kuvat ylivalotu. Raketteja kuvatessa kannattaakin mieluummin vähän ali- kuin ylivalottaa, sillä alivalottuneita kuvia voi vielä helpommin korjata. Sopiva aukko on yleensä noin 7-11, jolloin syväterävyysalue on varmemmin tarpeeksi suuri terävien kuvien saamiselle.

epäonnistunut esimerkki
Tässä yritin vähän ahmia liikaa raketteja kuvaan kerralla, ja eihän siitä mitään hyvää seurannut, kun aukko oli liian suuri. Ihan näin ylivalottunutta kuvaa ei voi enää edes yrittää pelastaa.

muokkauksen vaikutus
Kuvien käsittely on tärkeä osa myös ilotulituksia kuvatessa. Ylivalottuneita kohtia tulee lähes varmasti vähän, joten niitä voi korjata sekä kuvaa joutuu usein rajaamaan uudestaan. Myös varjokohtien tummentaminen ja värikylläisyyden lisääminen tekevät suuren eron käsitellyn ja käsittelemättömän ilotulituskuvan välille. Ei siis kannata luovuttaa, vaikka kuvat eivät heti kamerassa näyttäisikään kivoille!

Aiotko kokeilla ilotulitusten kuvaamista näillä vinkeillä?

24. joulukuuta 2016

Luukku 24: Hyvää joulua! +arvontojen voittajat

lahden jouluvalot lahti-3262

lahden jouluvalot lahti-3257

lahden jouluvalot lahti-3272

lahden jouluvalot lahti-3267

lahden jouluvalot lahti-3256

lahden jouluvalot lahti-3234

lahden jouluvalot lahti-3227

Aluksi vähän kuvia Lahden joulukylästä ja tunteita herättävistä jouluvaloista.

Joulukalenterin viimeisiä viedään ja kohta siirrytäänkin takaisin tämän blogin normaaleihin aiheisiin ja tavalliseen postaustahtiin. Täytyy kyllä sanoa, että tätä kalenteria on ollut tosi kiva tehdä, sillä olen päässyt toteuttamaan niitä postauksia, joita olen jo pitkään halunnut tehdä, mutta ne eivät oikein ole sopineet tänne valokuvausblogiin. Toisaalta tästä jäi sellainen fiilis, että olisi kiva kirjoitella joskus jostain muustakin, mutta toisaalta mulla ei olisi tarpeeksi ideoita, aikaa ja mielenkiintoa toisenkin blogin perustamiseen ja tosiaan sain kaikki haluamani ideat toteutettua nyt. Ehkä teen tänne jatkossakin silloin tällöin varsinaisesta aiheesta poikkeavia postauksia? Tai sitten pidän samantyyppisen joulukalenterin ensi vuonnakin ;)

Päivittäin postaaminen on myös ollut yllättävän aikaa vievää puuhaa, vielä kun en todellakaan toteuttanut postauksia mitenkään helpoimman ja nopeimman kaavan mukaan. Kiire on todellakin ollut viimeiset pari kuukautta tämän blogin, joulun ja koulujuttujen parissa, mutta toivottavasti joulukalenteri on ollut teillekin mieluinen! Olisi varmaan pitänyt vaan aloittaa tämän kalenterin tekeminen jo joskus syyskuussa, kun lokakuussakaan aloittaminen ei riittänyt... Aloin miettimään, että paljonkohan oikein olenkaan yhteensä kirjoittanut näihin joulukuun aikana tulleisiin postauksiin ja vastaus on yli 12 000 sanaa. Hatunnosto jokaiselle, joka on kaiken lukenut! Jos joku postauksista on kuitenkin mennyt ohi, niin ne kaikki löytyvät tunnisteen Joulukalenteri takaa ja lisäksi keräsin myös tähän linkit kaikkiin postauksiin:



Kalenteriin sain tosiaan järjestettyä neljä kivaa arvontaa, joiden kaikkien voittajat halusin arpoa näin jouluaatoksi, jotta muutama onnekas saa sitten tiedon voitosta mukavasti jouluaamuna. Setti Hurraw!-huulirasvoja lähtee hänelle, jonka sähköpostiosoitteen alku on paulina.oittinen, Clusen rannekello ninni.kaisko -alkuisen sähköpostiosoitteen omistajalle ja VAI-KØn merinovillapipo annikajokinen95 -alkuisen sähköpostiosoitteen omistajalle. Kaikille voittajille on laitettu viestiä, joten käykäähän katsomassa ja vastailemassa jossain vaiheessa tässä lähiaikoina.

Yllätyspaketin arvonta oli tosiaan käynnissä kaikissa joulukalenteripostauksissa ja voittomahdollisuuksiaan pystyi kasvattamaan osallistumalla useampaan postaukseen. Meinasin ensin toteuttaa tämän arvonnan perinteisesti kirjoittamalla kaikki osallistumiset paperilapuille ja ehdinkin jo aloittaa kirjoittelemisen ensimmäisten luukkujen kanssa, mutta tulinkin toisiin aatoksiin huomatessani, että osallistumisten määrä alkoi lähennellä 600:aa... Ei siinä, kiva että osallistuitte ahkerasti! Toteutinkin arvonnan niin, että ensin kirjoitin lapuille numerot 0-23, jotka siis vastasivat postauksia, joissa oli voinut osallistua, ja sitten nostin yhden lapun, jonka kommenttien osallistumiset kirjoitin taas lapuille. Ja voittaja on seuraavan blogin haltija...

hyvääjoulua-3405
Paljastan yllätyspaketin sisällön toki myös tässä, jotta saisitte tietää, mihin olette osallistuneet. Olisitko sinä ilahtunut seuraavanlaisesta paketista?

hyvääjoulua-3401
Mun tämän vuoden kuvista kokoama seinäkalenteri ensi vuodelle, tuollainen valokuvakollaasikehys (vai mikä tuon nimi nyt onkaan...) ja...

hyvääjoulua-3398 ...Pari Fazerin joulusuklaalevyä, mun tekemä lumiukko-joulukoriste, joulumarkkinoilta ostettu käpytonttu, pussillinen mustikkajauhetta sekä...

hyvääjoulua-3399 ...Tangle teezer -harja matkakoossa, tuubillinen Nivean Soft-rasvaa, Essencen hoitava nuden värinen kynsilakka, vaniljan makuinen Hurraw!-huulirasva ja...

hyvääjoulua-3414 ...Vielä terveiset minulta itse tekemäni joulukortin sisällä. Oli vähän vaikeaa keksiä paketin sisältö, kun ei yhtään tiennyt, kenelle se tulee menemään. Kommenttien perusteella suurin osa teistä on kuitenkin nuoria naisia, kuiten uskalsin laittaa pakettiin vähän tuollaisia kosmetiikkajuttujakin. Osa jutuista on aika jouluisia, joten toivottavasti paketti ehtii perille vielä ennen loppiaista, vaikka onhan ne joulukoristeet siellä sitten valmiina ensi joulua varten :D Toivottavasti paketista löytyi saajalleen mieluisia juttuja!

Ja sitten vielä se postauksen tärkein asia:


23. joulukuuta 2016

Luukku 23: Christmas tag

Christmas tag joulu pipareita joulkalenteri-3287

Christmas tag joulu pipareita joulkalenteri-3280

Missä ja miten vietät joulua tänä vuonna?
Ihan kotona perheen kanssa ja sitten illaksi ainakin äidin vanhemmat tulevat meille.

Jouluaatto pyjamassa vai hienosti pukeutuneena?
Aamun ja päivän vietän yleensä ihan samoissa rennoissa kotivaatteissa kuin arkenakin, mutta illaksi sitten on kiva pukeutua vähän siistimmin.

Lempi jouluruoka/herkku?
Ruoista parasta on ehdottomasti joulukinkku, porkkanalaatikko tulee hyvänä kakkosena! Herkuista ehkä tykkään eniten joulutortuista, joita tulee kyllä syötyä jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Christmas tag joulu pipareita joulkalenteri-3364

Oletko ikinä tehnyt piparkakkutaloa?
Olen ja pari vuotta sitten onnistuinkin siinä ihan hyvin. Viime vuonna koko homma tosin meni ihan pipariksi, eikä sen seurauksena piparkakkutalon teko houkutellut tänäkään vuonna.

Oletko jo koristellut huonettasi jouluiseksi?
Happy lights -pallovalot on ollut mun peilin ympärillä viime joulusta asti, mutta kai ne voi joulukoristeeksikin laskea? :D Ja on mulla sitten muutama jouluinen koriste-esine kirjahyllyssä.

Christmas tag joulu pipareita joulkalenteri-3374

Aito vai tekokuusi?
Meillä on yleensä ollut tekokuusi (ihan vaan koska vanhemmat ei halua sotkua...), mutta itse kuitenkin tykkään enemmän aidoista joulukuusista. Toisaalta myös valkoiset tekokuuset on mun mielestä todella kivan näköisiä!

Lempikynttilä?
Varsinaista kynttilää en osaa sanoa, mutta ostin viime vuonna Tukholmasta tuollaisen ihanan "kynttilätelineen" (mikä sen nimi on?!), mihin laitetaan tuikku sisään ja nuo lumihiutaleet sitten pyörivät siinä päällä. Se näyttää tosi kivalta varsinkin hämärässä!



Milloin avaatte lahjat?
Illalla sen jälkeen, kun ollaan syöty jouluruoka, ehkä joskus 18-19 aikaan.

Millainen lahjojen paketoija olet?
En mitenkään erityisen hyvä, mutta en kyllä ihan surkeakaan. Yleensä paketoin kaikki lahjat itse ja lahjapaperiin, koska jotenkin se pakettien avaaminen tuo ihan erilailla joulufiilistä kuin lahjapussien avaaminen.

Teetkö uuden vuoden lupauksia? Pysytkö niissä?
En tee, lähinnä koska en oikein keksi mitään hyviä lupauksia, mitkä oikeasti pystyisin pitämään. Tavallaan tekisi mieli ryhtyä karkkilakkoon vaikka vuodeksi, mutta tarvitsisin siihen kyllä jonkun motivaattorin...

Christmas tag joulu pipareita joulkalenteri-3357

Milloin alat innostua joulusta?
Tänä vuonna innostuin poikkeuksellisen aikaisin, sillä aloin suunnitella tätä blogin joulukalenteria jo lokakuun alussa. Edellisinä vuosina oon alkanut miettiä joululahjoja ehkä joskus marraskuun alussa?

Milloin sait tietää totuuden joulupukista?
En muista, mutta ainakin olin alle kouluikäinen. Ainiin, kun meillä eskarissa kävi joulupukki, niin ainakin silloin tiesin jo varmasti, että joulupukki on huijausta. Annoin myös itse ensimmäisiä joululahjojani muille jo joskus 6-vuotiaana! :D

Christmas tag joulu pipareita joulkalenteri-3285
Ekoista pipareista tuli vähän läskejä... :D
Lempituoksu jouluna?
Varmaan se vasta paistettujen pipareiden tuoksu.

Mitkä ovat lempijouluvärisi?
Punainen nyt ainakin on ihan ehdoton ja siihen sitten kaveriksi valkoinen, hopea ja/tai kulta.

Joulu on jo huomenna, oletko valmis? (Minä en...)

P.s. Muistakaa, että tänään on kaikkien neljän arvonnan viimeinen osallistumispäivä ;)

22. joulukuuta 2016

Luukku 22: Vaihtoehdon tarjoava pipo + arvonta

Vai-ko-3299

Vai-ko-3324

Vai-ko-3336

Vai-ko

Eiköhän pistetä käyntiin joulukalenterin neljäs ja viimeinen arvonta! Palkintona on tällä kertaa kotimaisen VAI-KØ-vaatemerkin merinovillapipo. VAI-KØn tuotteet tosiaan valmistetaan Suomessa (villa tosin tulee ulkomailta) ja ihanien eri mallisten ja väristen pipojen lisäksi valikoimasta löytyy myös lapasia ja kaulahuiveja. Itselleni valitsin tämän Everyday Beanien viininpunaisessa värissä. Meinasin tosin ensin, että haluan harmaan pipon, mutta toisaalta mun kaikki edellisetkin pipot ovat harmaita, joten kaverien painostuksesta mun pieni pipokokoelma sai vähän erivärisen jäsenen ja sopiihan tämä paremmin siihen lähestyvään jouluunkin... :D Kiitos postin, pipo saapui minulle vasta tänään, joten kuvat ovat pari tuntia sitten itselaukaisimen kanssa tuolla erittäin epätalvisessa säässä otettuja, mutta ehkei anneta sen häiritä.

Brändin nimi VAI-KØ tulee sanasta vaiko, joka siis kysyy vaihtoehtoa. Tuotteiden takana onkin paljon eettistä ja ekologista ajattelua, ja kuten heidän sivuillaankin kerrotaan: "Me haluamme olla vaihtoehto perinteiselle muotiteollisuudelle tekemällä päätöksiä jotka ovat reiluja luonnolle ja ihmisille." Paitsi että VAI-KØ tekee yhteistyötä vain eettisesti toimivien valmistajien kanssa ja myös pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä, 5% tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Yksi erittäin olennainen asia tuotteissa on se, että ne eivät ole mitään akryylia tai tavallista villaa, vaan 100% merinovillaa. VAI-KØn oman verkkokaupan lisäksi heidän tuotteitaan pystyy ostamaan esimerkiksi Partioaitoista.

Merinolampaista saatavan villan kuidut ovat pidempiä, ohuempia ja kiharampia kuin normaalissa villassa, minkä ansiosta merinovillasta tehdyt tuotteet ovat todella lämpimiä, eivät haise pahalta märkänä ja hikisenäkään, merinovilla kuivuu nopeasti, mutta tuntuu kuivalta ja lämpimältä myös kosteana, eikä se kutita. Varsinkin viimeisenä mainittu ominaisuus on itselleni todella tärkeä, koska tykkään kyllä pitää pääni lämpimänä talvella, mutta lähes kaikki pipot aina kutittavat ja ärsyttävät. Tämä ei kuitenkaan kutittanut yhtään!

Vai-ko-3350
Yhteistyössä VAI-KØ

Arvonnan palkintona voittaja saa siis valita itselleen pipon VAI-KØn valikoimasta!

Arvonnan osallistumisohjeet:
1. Kirjoita kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteesi
2. Kerro, jos haluat samalla osallistua myös yllätyspaketin arvontaan
Onnea arvontaan! Aikaa osallistua on 23.12 kello 20 asti.


Oletko sinä kuullut VAI-KØsta aikaisemmin?

21. joulukuuta 2016

Luukku 21: Rakas Joulupukki...

joululahjatoiveita
Tuotekuvien lähteet: MakeUp Eraser, Beautyblender, ripsiväri, pyjama, pörrösukat, Stabilot, Huawei P9 Lite, Sony Xperia X Compact, Philips Wake-Up Light
Monissa blogeissa on taas joulun alla näkynyt näitä joululahjatoivelistoja ja niitä on ainakin omasta mielestäni ollut kiva lukea, joten ajattelin tehdä itsekin sellaisen tänne tehdä. Onhan näiden listojen tekeminen hyödyllistä, sillä vaikka kaikki lahjoja toki täytyy arvostaa, niin olisivathan nämä niitä juttuja, joita ihan oikeasti tarvitsisin. Eihän tämä lista enää tässä vaiheessa varmaankaan täältä tavoita ketään, joka mulle olisi lahjaa miettimässä, mutta näitä juttuja olen tässä kuluneiden viikkojen aikana maininnut toiveita kysyttäessä.

Puhelin
Itse asiassa sain tämän jo reilu viikko sitten, sillä mun edellisen puhelimen akku kesti enää noin 10 minuuttia ja sammui lisäksi aina ihan yllätäen. Vaihtoehtoina mulla olivat Huawei P9 Lite ja Sony Xperia X Compact. Päädyin kuitenkin tuohon Sonyyn, se kun oli palvellut niin hyvin sen 2,5 vuotta minkä toimi. 

Pyjama ja pörrösukat
Haha, oikein klassinen joululahja, jolle mulla kyllä oikeasti olisi tarvetta. Ennen olin iltaisin aina paljain jaloin, mutta sitten ymmärsin, kuinka paljon tuollaiset pörrösukat lämmittävätkään jalkoja, enkä enää osaa olla ilman. Ongelma vaan on siinä, että omistan ainoastaan yhdet pörrösukat... Eikä tavallisia sukkia tai villasukkia tietenkään voi missään tapauksessa käyttää illalla (ne kutittaa). Pyjamavarastoonkin mahtuisi hyvin yksi lisää.

Stabilot
Tykkään käyttää muistiinpanojen tekemiseen näitä värikkäitä kyniä aina kun se vaan jotenkin on mahdollista (suurin osa tehtävistä ja muistiinpanoista kun on koneella...). Mun nykyinen tussikokoelma on kuitenkin ollut ahkerassa käytössä jo vuosien ajan, monet niistä ovat hukkuneet, osa on täysin kuivahtanut ja ainakaan puolista nykyisistäkään ei oikein lähde väriä enää. Uudet siis tulisivat tarpeeseen! Voisi ehkä vähän parantaa opiskelumotivaatiotakin ;)

Kosmetiikkaa
Esimerkiksi uusi Beautyblender, ripsari, käsirasva ja toinen MakeUp Eraser tulisivat tarpeeseen. Ne ovat kuitenkin sellaisia juttuja, joita sitten muuten ostaisin itse. Tosin suihkugeelit eivät tänä vuonna ole toivelistallani. Sain niitä viime jouluna eri ihmisiltä varmaan pari litraa ja arvatkaa vaan, olenko käyttänyt puoliakaan :D

Jotain tekemistä
Joulukalenterin kolmannessa luukussa jaoin ideoita elämyslahjoihin ja oikein mielelläni kyllä kelpuuttaisin jotain vastaavaa itsellenikin lahjaksi. Olenkin tämän parille kaverille maininnut lahjatoiveita kysyttäessä, joten tämäkin saattaa toteutua.

Herätysvalo
En todellakaan ole mikään aamuvirkku. Varsinkin näin talvella herääminen pilkkopimeään aamuun ennen seitsemää on aivan kamalaa. Olen tällaisesta herätysvalosta haaveillut jo pitkään, sillä uskoisin sen oikeasti helpottavan sitä heräämistä. Onko jollain teistä kokemusta näistä?

Mitä sinä toivot joululahjaksi?

20. joulukuuta 2016

Luukku 20: Viime hetken DIY-lahjavinkki x5

viimehetken diy-joululahjavinkit-1869

Jouluun on enää neljä yötä ja osa lahjoista on vielä hankkimatta? Mikäli näin on päässyt käymään, niin täältä löytyy viisi erilaista, helppoa ja nopeaa DIY-lahjavinkkiä, joiden tekemiseen kaikki tarvikkeet saattavat hyvällä tuurilla jo löytyä kotoasi! En tällä kertaa jaa näihin yksityiskohtaisia ohjeita, sillä ideat ovat kuitenkin jostakin muualta bongattuja, joten laitoin vain väliotsikoihin linkkejä jo muiden tekemiin ohjeisiin. Kaikkia olen kuitenkin itsekin testannut ja toimiviksi todennut.



Lumiukkokoriste led-kynttilästä

Yleensä haluan tehdä edes jollakin tavalla hyödyllisiä lahjoja, mutta nämä lumiukot ovat ehkä söpöintä, mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Siis katsokaa nyt! <3 Itse en erikseen ostanut noita alkuperäisessä ohjeessa olevia askartelupalloja, vaan ne korvaläpät sai hyvin pyöriteltyä siitä samasta askartelupunoksestakin. Lisäksi suosittelen käyttämään kuumaliimaa, sillä erikeepperi ei ollut paras liima tuollaisille materiaaleille. Nämä sopivat hienosti koristeeksi vaikkapa joulukuuseen olematta kuitenkaan ole liian jouluisia, etteikö niitä voisi pitää esillä koko talvea. Tai ympäri vuoden...

diylahjavinkkejä-1324
Huultenkuorintavoide on helppo ja nopea tehdä itsekin ja toimii vallan mainiosti. Jos oikein helpolla ja halvalla haluaa päästä, niin tuon piparminttuöljyn voi myös jättää pois, sehän vaikuttaa käsittääkseni vain tuoksuun. Vähän hienomman näköisen purkista saa värjäämällä vain osan mönjästä ja sitten laittamalla erivärisiä kerroksia päällekkäin. Muista, että kuorintavoiteita voi tehdä itse myös kasvoille tai vartalolle!

diylahjavinkkejä-1303

Itse tehdyt leivokset ovat aina hyvä lahjaidea. Suklaakekseistä tykkäävät kaikki (vai kehtaako joku väittää vastaan?) ja ne säilyvät hyvin lämpimässä. Kertakäyttölautasesta taiteltuun rasiaan löytyy ohje täältä ja paras löytämäni suklaakeksien ohje täältä.

diylahjavinkkejä-1340

Myslipatukat

Ruokalinjalla jatketaan... Oletko koskaan ajatellut, että niitä välipalapatukoita voisi tehdä myös itse? Tekeminen ei edes ole mitenkään vaikeaa tai aikaa vievää. Itse kokeilin tehdä patukoita tämän ohjeen mukaan, mutten oikein saanut niistä hyvin koossa pysyviä. Seuraavaksi kokeilisinkin ennemmin tehdä tuon otsikon linkissä olevan ohjeen mukaan. Lopuksi valmiit myslipatukat kannattaa vielä pakata vaikka yksittäin.

joululahja kissalle-1982

Mun mielestä on ihanaa muistaa jouluna myös niitä lemmikkejä. Eläimet myös usein ilahtuvat varsin pienistä jutuista, joten miksi ei? Itse tein suurempia palloja tyhjistä talouspaperirullista ja pienempiä palloja tyhjästä lahjapaperirullasta. Uskon kissojen pitävän kevyiden pallojen heittelystä ihan vain sellaisenaankin, mutta laittamalla vielä makupalan pallon sisään, tulee siitä samalla mielenkiintoinen pulmapeli.

Oletko sinä jo ostanut tai tehnyt kaikki joululahjat, vai meneekö joku ideoista käyttöön?

P.s. Joulukuun alussa jaoin itsetehdyn myslin reseptin sekä ideoita elämyslahjoihin. Myös nämä lahjaideat ehtii vielä hyvin toteuttamaan!

19. joulukuuta 2016

Luukku 19: Jotain asukuvien tapaista

Asukuvia-3088

Asukuvia

Asukuvia-3093

Asukuvia-3025

Asukuvia-3068

Asukuvia-3112
Takki: Tommy Hilfiger | Farkut: Gina Tricot | Neule: Even&Odd / Zalando | Kello: Cluse (saatu) | Pipo: Stadium | Lapaset: Gina Tricot | Kengät: Skopunkten
Kuvat: Aino N.

Nyt kun otin näiden muutaman joulukalenteriluukun teemaksi pukeutumisen, niin pitäähän sitä varmaan yhdet asukuvien tyyppiset kuvat tänne julkaista. Mun pukeutumisessa ei ainakaan omasta mielestäni ole mitään kovin erikoista ja nuo vaatteetkin ovat (ihanaa) neuletta ja rannekelloa lukuun ottamatta jo sen verran vanhoja, ettei niitä varmaan enää edes saa mistään. Lapasetkin jätin käteen ja pipon päähän osassa kuvissa koska no, niitä mä oikeastikin pidän tuolla ulkona liikkuessa. En siis ihan taida olla mitään muotibloggaaja-aineista, vaikka olikin siistiä päästä taas tuonne jännään paikkaan kuvailemaan ja oli ihan mielenkiintoista poseerata kameralle taas pitkän tauon jälkeen. Vai kiinnostaisiko jotain tällaista nähdä jatkossakin silloin tällöin? :D

Joku teistä muuten toivoi postausta epäonnistuneista asukuvista. Mulla ei sellaiseen postaukseen oikein ole materiaalia, nämä kun ovat mun ensimmäiset asun kuvaamista ajatellen otetut kuvat. Tein teille kuitenkin pienen kollaasin näistä eilisen epäonnistuneista kuvista, ihan vaan maanantain piristykseksi. Olkaapa hyvät ja älkää järkyttykö liikaa!

Asukuvia-

Millainen pukeutuja sinä olet?

18. joulukuuta 2016

Pimeys

pimeys-2723

pimeys-2787

Pimeys-1963

pimeys-2711

pimeys-2782

pimeys-1927

pimeys-2791

pimeys-2794

pimeys-2748

pimeys-2713

pimeys-1962

pimeys-2799

Pitkästä aikaa sain tännekin julkaistua näitä luontokuvia. Tiesin kyllä, että joulukalenteripostaukset tulevat viemään paljon aikaa, mutta luulin silti ehtiväni kuvailemaan myös luontoa ja julkaisemaan niitäkin kuvia täällä lähes normaaliin tahtiin. No, enpä ole paljon ehtinyt kuvailemaan tai varsinkaan käsittelemään kuvia. Ja näistäkin osa on otettu jo marraskuun puolella... Toivottavasti joulukalenteri on kuitenkin ollut mieluinen, ainakin mun mielestä sitä on ollut todella kiva toteuttaa!

Otin näitä kuvia vähän ajatellen Ylen nyt jo päättynyttä luontokuvahaastetta, jonka teemana siis oli pimeys. Olen ottanut kaikki näistä kuvista pelkästään luonnonvaloa käyttäen, vaikka joku ensin saattaisi jotain muuta ajatella. Myöskään kuvia käsitellessä en ole tehnyt mitään ihmeellistä. Kun valo vaan tulee oikeasta kulmasta ja sitten itse säätää valotusta vähän matalammaksi, niin lopputuloksena voi olla jotain näiden kaltaista.

Mitä te tykkäätte tämän tyylisistä kuvista?