26. tammikuuta 2017

Jättimäinen kuvaseinä

kuvaseinä-4774

kuvaseinä-4736

kuvaseinä-4745

kuvaseinä-3844

kuvaseinä-3849

kuvaseinä-4741

kuvaseinä-4740

kuvaseinä-4762

kuvaseinä-4754

kuvaseinä-4748

kuvaseinä-4763

kuvaseinä-4767

kuvaseinä-4750

Ei varmaan tule yllätyksenä, että valokuvauksen harrastajan huoneesta löytyy muutamia kuvia seiniltä. Tai no, näitä on ehkä hieman enemmän kuin muutama, veikkaisin noita kuvia olevan lähemmäs 200 kappaletta? Siitä kollaasista piti kyllä ensin tulla vähän pienempi kuin koko seinän kokoinen... :D Tilasin kuvia ensimmäistä kertaa reilu vuosi sitten ja taas joululomalla vähän lisäsin kuvia ja korvasin joitain vanhoja uusilla. Ensi kerralla kuvia tilatessa täytyy varmaan harrastaa vähän kovemmalla kädellä karsimista, sillä tuota kollaasia ei enää kovin paljoa mahdu laajentamaan mihinkään suuntaan... Ja kuten ehkä huomata saattaa, en ole mitenkään kovin tarkasti miettinyt kuvien järjestystä tai sitä, millaiseen muotoon kollaasi lopulta tulee. Ihan kiva siitä kuitenkin loppujen lopuksi tuli, vaikka jatkossa pitäisi varmaan koittaa panostaa pystykuvien ottamiseen, niitä kun löytyi ihan liian vähän (minkä johdosta jouduin kääntämään pari vaakakuvaa pystykuvaksi, jotta kollaasista ei tule ihan kamalan mallista).

Osa kuvista on ihan vaan omasta mielestäni hyvin onnistuneita kuvia ja osa taas ei ole teknisesti mitenkään onnistuneita, mutta niistä tulee kivoja muistoja mieleen. Suurin osa kuvista sisältää vähän molempia. Yksi asia, mitä jopa vähän ihmettelen, on se, että muistan tarkalleen, mistä, milloin ja millaisessa tilanteessa mikäkin kuva on otettu. En varmasti muistaisi niitä asioita ilman näitä kuvia! Kollaasia on kiva joskus tuijotella pidempään tai vilkaista nopeasti, ja vieraidenkin kanssa kuvista saa helposti jotain keskustelua aikaan.

Olen teetättänyt kaikki näistä kuvista Ifolorilla*, jossa nämä 10 cm korkeat kuvat maksavat vain 23 senttiä kappale. Eli tällainen kuvaseinä ei todellakaan ole mitenkään kallis sisustuselementti! Olen ollut todella tyytyväinen noihin Iflorilta tilattuihin kuviin, toimitus on nopea, mattapinta kiva ja väritkin 95% kuvista ihan oikeanlaiset. Pari tähtikuvaa ja muuta vastaavaa vähän erikoisemman valotuksen kuvaa menivät vähän piloille automaattisen värikorjailun takia, mitä en silloin tilatessa saanut raksittua pois. Kuvat ovat kiinni seinässä tuollaisten julistetarrojen puolikkailla (säästin ja leikkasin ne puoliksi, kun ne näin kevyiden kuvien kanssa toimivat hyvin niinkin), ja tätä kiinnityssysteemiä voin suositella muillekin – pysyy seinässä tosi hyvin kiinni, muttei kuitenkaan pois otettaessa jätä mitään jälkiä. Olisin tosin ehkä voinut laittaa tarrat myös kuvien alareunoihin, sillä nyt ne saattavat vähän käpristyä varsinkin silloin, jos olen juuri tuulettanut huoneessa (voisiko joku selittää minulle tämän ilmiön?), mutta ehkei se ole niin vakavaa, kun ne kuitenkin asettuvat paikoilleen taas lämpötilan tasoittuessa. Nämä ihan vain vinkkinä, jos joku suunnittelee omalle seinälleen vastaavanlaista viritelmää! ;)
*adlink

Löytyykö teidän seiniltä jättimäisiä tai vähän pienempiä kuvakollaaseja?

19. tammikuuta 2017

Elämäni aakkoset kuvina

elämäni aakkoset kuvina-4727

Elämäni aakkoset on todellinen blogipostausten klassikko. Enkä ihmettele, kyllähän sellaisten postausten avulla lukijat saavat tietää paljon bloggaajasta ja itse bloggaajakin joutuu vähän pohtimaan elämässään tärkeitä asioita. Itse en kuitenkaan tehnyt tätä postausta perinteisesti tekstinä, vaan keksin tehdä tämän valokuvausblogin teemaan sopivammalla tavalla – kuvina. Tietysti kuvat saattavat tässä tapauksessa hieman rajoittaa tai ainakin hankaloittaa joidenkin asioiden ilmaisua, mutta toisaalta kyllähän ne kuvat kuulemma kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Kaikille näille 29 kirjaimelle jonkin elämäni kannalta merkityksellisen sanan keksiminen ei ollut ihan helppoa, en halunnut ohittaa edes niitä kaikkein vaikeimpia kirjaimia ja tietysti kuvien ottamisessa ja etsimisessäkin oli oma hommansa, kun halusin käyttää mahdollisimman paljon uusia kuvia. Olen silti iloinen, että sain tämän tehtyä, toivottavasti tekin pidätte!

auringonlaskut
Ehdottomasti mun lemppariaika kuvailuun ja onhan niitä silloin tällöin kiva ihailla ilman kameraakin!

bloggaaminen
Blogien lukeminen on kuulunut mun harrastuksiin jo lähemmäs viiden vuoden ajan ja bloggaaminenkin jo yli pari vuotta. Mietin vaan, että mitä mä teinkään vapaa-ajallani ennen näitä harrastuksia?

canon


daisy
Meidän valitettavasti jo pari vuotta sitten pois nukkunut lemmikki, mutta muistoissa hän on edelleen <3

erkko-lukio


foreca
Aika usein menoja suunnitellessa mun suusta kuulee "Forecan mukaan..." ja kaverit saavat nähdä kyllästymiseen asti screenshotteja Forecan sääennustuksista... :D

google


huumorintaju
Tekee elämästä paljon hauskempaa!

isi


juokseminen
Okei, en edes sanoisi harrastavani juoksemista, koska se on niin satunniasta. Joskus saatan käydä viikon putkeen joka päivä lenkillä ja joskus olla juoksematta moneen viikkoon... :D Mutta viime aikoina olen taas vähän innostunut lenkkeilystä!

kiitettävä


luonto

musiikki

nettishoppailu
En todellakaan ole mikään nettishoppailuaddikti (tosin olisin varmaan, jos mulla olisi rahaa sellaiseen :D), mutta näin syrjässä asuvana nettishoppailu helpottaa paljon monien asioiden hankkimista.

orimattila
Kaupunki, jossa olen koko elämäni asunut.

purjehdus
Purjehdus ei todellakaan ole mun elämä, ja tiedänkin lajista melko vähän. Viime kesänä tuli kuitenkin vietettyä paljon aikaa veneillen, kun meille ostettiin purjevene.


quizlet
Mun menestys sanakokeissa on osaltaan tämän ihanan sivuston ansioita. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos ette tästä aiemmin ole kuulleet!

ratsastus
Tähän kuvaa etsiessäni huomasin taas, kuinka vähän mulla onkaan ratsastuskuvia muista, saatika sitten itsestäni. Tätäkin lajia on kuitenkin tullut harrastettua jo yli kuusi vuotta.

suklaa

televisio

uteliaisuus
Enkä tarkoita tällä pelkästään mitään salakuuntelua tai autiotalojen ikkunoista sisään kurkkimista (kuten kuvassa), vaan sitä, että tykkään esimerkiksi uusiin paikkoihin tutustumisesta ja uusien asioiden kokeilemisesta.

valokuvaus


wi-fi
Toimiva nettiyhteys on aika oleellinen monen aiemmin mainitun jutun kannalta!

xperia

ystävät
Tässä yksi ihana <3

zzz

åland
Eihän suomenkielessä ole mitään å:lla alkavia sanoja? Eikä edes ruotsin kielestä löytynyt mitään kovin läheisesti omaan elämääni liittyviä juttuja, jotka kyseisellä kirjaimella alkaisivat. Ahvenanmaalla olisi kuitenkin joskus kiva käydä. 

äiti

ööö
Tämä kuvatkoon sitä, että minäkin olen tosi usein joskus ihan pihalla kaikesta.





Itse en ainakaan ole aiemmin nähnyt tällä tavalla toteutettua postausta, ja mietin, että voisi olla kiva nähdä muidenkin versioita oman elämänsä aakkosista kuvina. Siksi haastankin jokaisen tätä postausta lukevan ja ideasta innostuneen toteuttamaan saman perässä (ja olisi tietysti kiva, jos myös mainitsisitte idean lähteen postauksessa)!

Mitä tykkäsit tällä tavalla toteutetusta postauksesta ja aioitko kenties itse kokeilla samantyyppisen tekemistä?

15. tammikuuta 2017

Pinkkejä pakkaskuvia

talvinen auringonlasku-2509

auringonlasku-2516

auringonlasku-2475

auringonlasku-2430

auringonlasku-2488

auringonlasku-2417

auringonlasku-2429

auringonlasku-2483

auringonlasku-2469

auringonlasku-2454

auringonlasku-2467

Myönnettäköön, että nämä kuvat otin jo joskus joulukuun alussa, eikä täälläpäin ulkona näytä läheskään tuolta tällä hetkellä. En ehtinyt julkaista näitä silloin kuvien ottamisen jälkeen, enkä kuitenkaan halunnut julkaista näitä silloin joulukuun loppupuolellakaan, kun tuntui ettei näin hienosta säästä halua edes nähdä mitään kuvia, kun ulkona todellisuus on ihan toinen... Mutta nyt täällä Etelä-Suomessakin on sentään lunta, joten ehkä nyt on hyvä hetki katsella aurinkoisina pakkaspäivinä otettuja kuvia. Tuollaisina päivinä auringonlaskut ovat kyllä todella upeita, ja kuvista tulee vastavaloon kuvatessa ihanan pinkkejä ihan luonnostaankin!