27. helmikuuta 2017

Alkuvuoden suosikkeja

alkuvuoden suosikkeja-5137

Tiedetään, yleensä mulla ei ole ollut tapana esitellä täällä mitään kuukauden suosikkeja. Viime aikoina on kuitenkin ollut niin paljon kivoja ja suosittelemisen arvoisia juttuja, että pitää niitä vähän täälläkin hehkuttaa. Sitä paitsi, mä panostin myös näihin kuviin, joten sallinette yhden tällaisenkin postauksen? ;)

alkuvuoden suosikkeja-5113

❤ Canon Eos 7D Mark II

Ihan ensimmäisenä täytyy tietenkin mainita tämä ihana kamera, jonka tosiaan ostin joulukuun alussa. Ensimmäisiä fiiliksiä uudesta kamerasta kirjoittelinkin jo tänne ja silloin mietin, jos kertoisin kamerasta vielä lisääkin. Mitään toista kirjoitusta tästä ei kuitenkaan nyt ole tulossa, sillä tuossa yhdessäkin postauksessa tuli melko pitkälti kaikki tärkeimmät jutut. Yksi kehu tosin täytyy vielä antaa: On ihanaa, kuinka kamerassa saa itse vaikuttaa vähän siihen, mitä mistäkin napista tapahtuu! Itse esimerkiksi tuskailin pari viikkoa sen kanssa, että ISO-arvon säätäminen on vähän hankalassa paikassa, enkä millään löytänyt sitä nappulaa katsomatta. Sitten kuitenkin älysin asettaa ISO-arvon säätämisen tapahtumaan myös toisen nappulan kautta, mikä helpotti paljon kuvaamista. Muutenkin tämän käyttäminen tuntuu jotenkin paljon helpommalta kuin 1100D:n käyttäminen, vaikka asian voisi luulla olevan toisin päin...

alkuvuoden suosikkeja-2130

❤ Raakakuvat

Myönnetään; siirryin RAW-kuviin vasta joulukuun lopulla. Rehellisesti sanottuna en edes ole huomannut mitään huomattavan suurta eroa kuvankäsittelyn mahdollisuuksissa, sillä en yleensä tee kovin suuria muokkauksia, mutta enpä toisaalta halua siirtyä takaisin JPG-kuviinkaan. Olen varmaan muutaman kerran täälläkin kertonut kuvanneeni kuvat JPG:nä ja miettinyt, että pitäisi kokeilla niitä raakakuvia, joten siksi tästä tilanteen muuttumisesta piti nyt kertoa. :D

alkuvuoden suosikkeja-4972

❤ Sony Xperia X Compact

Ihan blogin alkuaikoina kirjoitin arvion edellisestä puhelimestani, Sony Xperia Z1 Compactista. Tämä uusi puhelin on pitkälti samanlainen, vaikka moni pieni juttu tietysti on paremmin kuin ennen. En kuitenkaan nyt tästä puhelimesta ole kirjoittamassa enempää, sillä siitä tekstistä tulisi melko samantyyppinen tuon edellisen kanssa. Tämän puhelimen sormenjälkitunnistimelle tosin täytyy antaa erityiskiitosta! Nopeasti ja hyvin toimiva tunnistin on samassa kuin virtapainike (eikä esimerkiksi epäkäytännöllisesti puhelimen takana), joten tunnistautumiseen ei edes tarvitse nähdä erityistä vaivaa. Lisäksi tässä on latauspaikka kätevästi puhelimen alapuolella (eikä sivussa, kuten edellisessä puhelimessani) ja uudistuneen laturin pää on molemmilta puolilta samanlainen, mikä helpottaa elämää.

alkuvuoden suosikkeja-5038

❤ Castlen 8. kausi

"Castle-tv-sarjassa seurataan kuuluisan rikoskirjailijan Richard Castlen ja NYPD:n henkirikosetsivä Kate Beckettin elämää heidän ratkoessaan erilaisia rikoksia New Yorkissa." (Wikipedia) Kuvauksen perusteella sarjan voisi olettaa olevan melko samanlainen niiden lukuisten muiden rikossarjojen kanssa. Näin ei kuitenkaan ole (ainakaan minun mielestäni), vaan tämä on oikeasti todella hauska, ja sarja luokitellaankin draamakomediaksi. Olen katsonut jo kaikki aiemmat tuotantokaudet, mutta tämän viimeisen kauden käsiin saamista jouduin hieman odottamaan, sillä se oli netissä normaalihintaisena vähän turhan tyyris, eikä nettikirppareiltakaan löytynyt. Onneksi joulun jälkeen oli alennukset! Olen tosiaan katsonut tätä ihan perinteisiltä DVD-levyiltä, sillä minulla tai meillä ei ole Netflixiä tai vastaavaa. Ihan hyvä niin, koska muuten varmaan käyttäisin ihan liikaan aikaani sarjojen katseluun... :D

Tämäkin kausi kuitenkin loppuu kohta, joten jos jollain on antaa jotain sarjasuosituksia, niin niitä saa kertoa!

alkuvuoden suosikkeja-4982

❤ 7 Minute workout

Sovellus, joka teki minusta liikunnallisen (ainakin koeviikolla, heh. Mutta pienestä treenistä saa oikeasti hyvin energiaa lukemiseen!). Kyseinen sovellus sisältää nimensä mukaisesti seitsemän minuuttia kestäviä treenejä, jotka on kohdistettu koko keholle, jaloille, pakaroille tai keskivartalolle. Osa liikkeistä on melko kevyitä, osa todella raskaita ja suurin osa jotain siltä väliltä, mutta hiki siinä ainakin ehtii tulla jo muutamassa minuutissa, tai halutessaan kierroksia voi aina tehdä lisää! Itselleni ainakin olisi todella vaikeaa löytää yht'äkkiä jostain motivaatiota kotona tehtävään lihaskuntoon, joten tuollainen virtuaalinen personal trainer on kyllä hyvä apu.

alkuvuoden suosikkeja-4962

❤ Lumenen CC-voide sävyssä ultralight

Joulukalenterin aikaan kerroinkin teille mielestäni parhaista kosmetiikkatuotteista, ja myös tämä meikkivoide oli mukana listauksessa. Silloin kuitenkin harmittelin sitä, kuinka se vaaleinkin sävy oli minulle liian tumma talvisin. Onneksi eräs lukija kuitenkin vinkkasi, että tästä on tullut uusi ultra light -sävy kauppoihin. Kävin sen tietysti heti vanhan meikkivoiteen loputtua ostamassa, ja tämä todella oli paljon vaaleampi kuin entinen vaalein versio. Eli täydellinen meikkivoide on löytynyt!

alkuvuoden suosikkeja-4988

❤ Moroccanoil Moisture Repair shampoo ja hoitoaine sekä Revlon Uniq One -hoitosuihke

Huolimatta talvesta ja kuivuudesta, mun hiukset ovat varmaan paremmassa kunnossa kuin koskaan! Tai ainakin ne tuntuvat siltä. En ole varma, mikä näistä tuotteista on tämän ilmiön takana, sillä aloitin kaikkien käytön samoihin aikoihin. Uskon kaikilla olevan osuutta asiaan. Tuon shampoon ja hoitoaineen käytön jälkeen hiukset jäävät ihanan sileiksi, ja vaikka tuo joululahjaksi saamani hoitosuihke vaikutti kaikkine ominaisuuksineen olevan jopa liian hyvä, niin sekin oikeasti toimii!

alkuvuoden suosikkeja-5169

❤ MakeUp Eraser

Tällä meikinpuhdistusliinalla saa niin helposti kaikki meikit kunnolla pois! Meikinpuhdistusainetta käyttäessä itse ainakin huomasin, että iholle kuitenkin jäi vähän meikkiä (minkä huomaa esimerkiksi vanulapulla pyyhkiessä), mutta tämä siis ihan oikeasti puhdistaa kaiken, eikä edes sisällä mitään kemikaaleja. Tämän lisäksi käytän vielä puhdistusmaitoa ihon puhdistamiseen. Joku saattaa miettiä, että tuota liinaahan pitää puhdistaa jatkuvasti, mutta oikeasti tätä pystyy käyttämään noin viikon putkeen, kun käyttää vain pienen alueen kerrallaan ja huuhtelee liinan käytön jälkeen. Suosittelen ainakin kokeilemaan!

alkuvuoden suosikkeja-5020

❤ Philips Wake-up Light

Joululahjatoiveita listatessa kysyinkin myös teidän kokemuksianne näistä herätysvaloista. Sain kuin sainkin tämän joululahjaksi, ja olen kyllä ollut tyytyväinen! Eihän tämä mikään sellainen ihmelaite ole, minkä avulla heräisi joka aamua pirteänä kello kuusi, mutta on siitä oikeasti ollut apua! Se vain, että tämän halvimman version "miellyttävä herätysääni" ei omasta mielestäni ole mikään miellyttävin. Suosittelisinkin suosiolla ostamaan sen vähän kalliimman mallin, jonka herätysääntä pystyy muuttamaan. Mutta tosiaan suosittelen kaikkia aamu-unisia edes kokeilemaan jotain herätysvaloa!

Mitä suosittelun arvoista sinä olet löytänyt alkuvuoden aikana? Aiotko kokeilla jotain näistä mun listaamista jutuista?

20. helmikuuta 2017

Wanhat 2017

vanhojentanssit wanhat 2017-5710

vanhojentanssit wanhat 2017-5252

vanhojentanssit wanhat 2017-5349

vanhojentanssit wanhat 2017-5310

vanhojentanssit wanhat 2017-5320

vanhojentanssit wanhat 2017-5406

vanhojentanssit wanhat 2017-5432

vanhojentanssit wanhat 2017-5429

vanhojentanssit wanhat 2017-5395

vanhojentanssit wanhat 2017-5449

vanhojentanssit wanhat 2017-5498

vanhojentanssit wanhat 2017-5467

vanhojentanssit wanhat 2017-5537

vanhojentanssit wanhat 2017-5599

vanhojentanssit wanhat 2017-5695

vanhojentanssit wanhat 2017-5657

vanhojentanssit wanhat 2017-5417

vanhojentanssit wanhat 2017-5748

vanhojentanssit wanhat 2017-5767

vanhojentanssit wanhat 2017-5744

Viime viikolla vietettiin jälleen lukiolaisten kohokohtia penkkareiden ja vanhojen tanssien merkeissä. Muiden wanhoista ottamia kuvia katseltuani olen jo muutaman vuoden halunnut itsekin päästä sitä pukuloistoa kuvaamaan, ja nyt siihen oli hyvä tilaisuus, sillä minut laitettiin tekemään tansseista juttua koulun lehteen (oli muuten ainoa juttu, jota oikeasti halusin päästä tekemään – tosin ne toimittajan velvollisuuksiin kuuluvat haastattelut ja jutun kirjoittamisen olisin voinut jättää välistä :D) ja toki kavereiden tanssimista piti päästä kuvaamaan. Itsehän olen myös nyt lukion toisella, mutta tanssit halusin jättää väliin. Eikä kaduta, tuli sitä paitsi ainakin omasta mielestäni ihan onnistuneita kuvia (ottaen huomioon, että kuvasin tansseja ensimmäistä kertaa ja valo tuolla ei ollut mikään paras mahdollinen)! Työtä näiden kuvien kanssa tosin riittää edelleen, mutta onneksi sain yli 300 kuvaa muokattua jo perjantaina (Lightroomin copypaste <3, ei mennyt kuin neljä tuntia...), enää on vain sen jutun kirjoittaminen ja kuvia pyytäneille niiden lähettäminen, joten täytynee mennä jatkamaan urakkaa.

Löytyykö täältä muita tänä vuonna tansseja kuvanneita tai tanssineita?

13. helmikuuta 2017

9 Vesipisarakuvaa

vesipisaroita-4574

vesipisaroita-4613

vesipisaroita-4646

vesipisaroita-4617

vesipisaroita-4604

vesipisaroita-4573

vesipisaroita-4607

vesipisaroita-4506

vesipisaroita-4594

Tuntuu, että kuvasin vesipisaroita viimeksi vasta ihan vähän aikaa sitten, mutta näköjään siitä onkin jo reilusti yli vuosi... Pari viikkoa sitten innostuin jälleen leikkimään veden ja noppien kanssa, ja tällä kertaa laitoin vaihtelun vuoksi taustalle sinisen pyyhkeen, aiemminhan tausta on ollut valkoinen tai musta. Jotenkin toivoin, että nyt, kun mulla on uusi kamera, tähän tarkoitukseen paremmin sopiva objektiivi ja kunnon kuvankäsittelyohjelma, niin kuvat jotenkin onnistuisivat paljon paremmin ja helpommin. Eihän se tietenkään niin mennyt, ei ole välineurheilua tämä laji (kamerani on taas saanut paljon kehuja viime aikoina :-))... Tai makro-objektiivin avulla sain tietysti otettua kuvia vähän lähempää, mutta toivoin 7D:n salaman olevan vähän paremmin kestävä kuin 1100D:n. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan ihan samalla tavalla jouduin odottamaan vähintään 10 sekuntia aina kahden kuvan välissä salaman tulemista toimintakuntoon. Se ulkoinen salama olisi taas ollut kiva, mutta mulla olisi sille kuitenkin niin vähän käyttöä, etten ole ainakaan vielä raaskinut sellaista hankkia. Kärsivällisyyteni ja kuvausintoni loppuikin melko nopeasti, minkä saattoi jo huomata kuvien vähäisyydestä. Tästä valitustekstistä huolimatta vesipisaroiden kuvaaminen on periaatteessa ihan helppoa (ja kivaa, ainakin ensimmäisillä kerroilla, kun homma on uutta), joten kannattaa käydä lukaisemassa vesipisaroiden kuvaamisesta tekemäni postaus, jos et sitä vielä ole tehnyt!

Oletko sinä kokeillut vesipisaroiden kuvaamista?

7. helmikuuta 2017

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta-3600

Vähän aikaa sitten minulta kysyttiin täällä blogin kommenteissa, miten kuvat pystyy lataamaan blogiin Flickrin kautta. Netistä nimittäin löytyy jotain ohjeita asiaan liittyen, mutta kaikki minunkin löytämäni ohjeet (niin suomeksi kuin nopeasti englanniksikin googlettamalla) olivat aivan liian vanhoja, Flickr kun on muuttunut aika paljon parissa vuodessa. Ajattelin nyt korjata asian ja tehdä päivitetyn, lyhyen ja mahdollisimman selkeän postauksen avuksi Flickrin kanssa. Kyllähän sen Flickrin käytön varmasti pystyy kokeilemalla oppimaan ihan ilman mitään ohjeitakin, mutta eivät ne pienet ohjeet ole pahitteeksi, jos sivustoa ei ole koskaan käyttänyt. Ja kun sivuston käytön opetteluun kerran uhraa muutaman minuutin, niin kyllä se sitten sen jälkeen on todella helppokäyttöinen!

Itse olen nyt puolentoista vuoden ajan ladannut kuvat blogiin Flickrin kautta ja tosiaan suosittelen kaikkia lataamaan kuvat sen, eikä Bloggerin kautta. Ensinnäkin kuvien laatu säilyy paremmin Flickrin kautta ladatessa (parit esimerkit alla). Lisäksi Bloggerin kautta kuvia ladatessasi sinulla on vain tietyn verran tilaa käytössä kuvillesi Google-tililläsi (ja sitä tilaa ei loppujen lopuksi kuulemma ole ihan hirveän paljoa), joten jossain vaiheessa tila loppuu ja joudut joko poistamaan vanhoja kuvia tai sinun tulee joka tapauksessa alkaa käyttää jotain muuta palvelua kuvien lataamiseen. Flickrissäkin tosin on rajallisesti tilaa, mutta tuo raja on yksi teratavu ja jos se jotenkin tulisi täyteen, voisit vain luoda uuden tilin, eikä se vaikuutaisi blogiisi mitenkään. Tuon Flickrin tilan loppuminen tosin tuntuu lähes mahdottomalta ajatukselta, sillä itse olen ladannut Flickriin noin 1300 kuvaa tänne blogiin jaettavaksi ja olen käyttänyt tuosta tilasta noin 0,1%:a.

Kuva Bloggerin kautta ladattuna




IMG_4094_edited
Ja tässä sama Flickrin kautta. Ainakin jos katsot tätä koneelta, on ero aika huomattava.
Tässä toinen kuva Bloggerin kautta.




IMG_5145_edited
Ja tässä sama Flickrin kautta. Ainakin kuvan terävyydessä on eroa.
On Flickrissä silti paria huonokin puolta: sinne ladatessa kuvat ovat heti kaikkien nähtävillä, kun olet asettanut ne julkisiksi ja kuvat on pakko laittaa julkisiksi, jotta ne pystyy jakamaan blogiin. Eli et tavallaan voi tehdä postausta valmiiksi päiviä tai viikkoja etukäteen, jos et missään tapauksessa halua kenenkään näkevän kuviasi ennen postauksen julkistamista. Itse tosin en jaksa välittää tästä, siellä on varmaan tälläkin hetkellä parin seuraavan postauksen kuvat jo näkyvillä, mutta njääh (älkää silti pliis menkö kurkkimaan)... Toinen huono puoli on se, että Flickrin käyttö on hieman monimutkaisempaa ja vie vähän enemmän aikaa kuin Bloggerin kautta kuvien lataaminen, mutta ainakin minun mielestäni paremmalta näyttävät kuvat ovat sen työn arvoisia.

Kuvien jakamiseen Bloggeriin Flickrin kautta saattaa olla muitakin keinoja, mutta kerron tässä vain sen tavan, mitä olen itse käyttänyt ja toimivaksi havainnut.

1. Kannattaa jo kuvien käsittelyn jälkeen tallentaa kuvat aina kahdessa eri koossa; kerran täysikokoisina ja toisen kerran sitten pienempinä, blogiin sopivassa koossa. Esimerkiksi mun blogissa kuvien leveys on 850 pikseliä, joten tallennan ne Lightroomista heti myös sen kokoisena. Paitsi, että pienemmät kuvat latautuvat nopeammin Flickriin, uskon pienempien kuvien myös vähän ehkäisevän kuvien väärinkäyttöä, se 850 pikselin levyinen kuva kun ei läheskään kaikkiin käyttötarkoituksiin ole tarpeeksi suuri. Kuvat voi kuitenkin ladata Flickriin täysikokoisinakin ja niitä voi sitten myöhemmin pienentää sopiviksi.

2. Mene osoitteeseen www.flickr.com ja luo tili (Sign Up)

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta-3590

3. Kun olet kirjautunut Flickriin, pääset lataamaan kuvia klikkaamalla oikeasta yläkulmasta löytyvää pilven kuvaa.

4. Klikkaa sinistä Choose Photos and videos to upload ja avaa koneelta haluamasi kuva/kuvat.

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta-3592

5. Klikkaa oikeasta yläreunasta Upload x Photos

6. Varmista, että kuvat ovat julkisia, eli avautuvassa ilmoituksessa lukee Public ja klikkaa sitten Upload.

7. Tämän jälkeen sinulle pitäisi automaattisesti avautua Photostream-näkymä, jossa näkyy kaikki lataamasi kuvat.

albums

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta-3595

8. Itse tykkään lajitella eri postauksiin tulevat kuvat aina omiin albumeihinsa, joten klikkaan ylhäältä auki kohdan Albums ja sen jälkeen oikealta Create new album

9. Vedä alhaalta uuteen albumiin haluamasi kuvat, nimeä albumi ja klikkaa Save. Kuvat on ilmeisesti pakko vetää sieltä yksitellen tai itse en ainakaan ole keksinyt keinoa, miten useamman kuvan saisi lisättyä albumiin kerralla.

Lisäys: Kuvia pystyy helposti siirtämään useammankin kerrallaan, kuten eräs ystävällinen minulle kommenteissa kertoi: "Kuvia voi valita albumiin useampia yhtä aikaa painamalla macilla cmd pohjassa+hiiren klikkaus ja windowsilla ctrl pohjassa+hiiren klikkaus. Tai sitten jos kuvia on paljon valitse shift pohjassa ensimmäinen ja viimeinen albumiin tuleva kuva, niin kaikki siltä väliltä aktivoituvat myös."

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta

10. Tallentamisen jälkeen pääset uuteen albumiisi klikkaamalla Your Photostream → Albums → juuri tekemäsi albumi

11. Vihdoin päästään siihen varsinaiseen kuvan jakamiseen! Klikkaa auki haluamasi kuva.

12. Ruudun oikeassa alanurkassa on pieni nuoli, klikkaa sitä.

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta-3596

13. Valitse Embed, älä ruksi mitään niistä Header, Footer ja Slideshow jutuista, varmista, että kuvan koko on tarpeeksi suuri ja kopioi koodi.

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta2

14. Mene Bloggeriin ja kirjoittamaasi postaukseen, johon haluat lisätä kuvia ja muuta postaus vasemmasta ylänurkasta kohdasta Luo kohtaan HTML.

15. Liitä kopioimasi koodi siihen kohtaan, mihin haluat kuvan.

16. Jos et halua kuvaassa näkyvän Flickrin logoa, kuvan nimeä ja muuta turhaa, poista koodin alusta kohta data-flickr-embed="true"

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta-3597

Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta-3598
17. Mikäli et pienentänyt kuvien kokoa jo käsittelyn jälkeen, voit pienentää ne nyt koodin width ja heigh -kohtien numeroita säätämällä. Korkeus kannattaa jättää automaattiseksi kirjoittamalla siihen kohtaan auto.

18. Jaa kaikki muutkin kuvat. Itse jätän kahden kuvan koodin väliin aina kaksi enteriä (tuolla koodin puolella ne näkyvät koodina <br  />), jotta saan kuvien välille sopivan kokoisen raon.


Kuvien lisääminen blogiin Flickrin kautta 3
Tältä siis näyttää postauksen koodista kohta, jossa on pelkkiä kuvia.

Toivottavasti tästä ei nyt saanut sellaista kuvaa, että Flickr on monimutkaisempi käyttää kuin onkaan... :D Halusin vain selittää kohdat melko yksityiskohtaisesti, jotta epäselvyyksiä jäisi mahdollisimman vähän. Jos jotain kysyttävää kuitenkin jäi, saa kysymyksiä toki esittää!


Miten sinä lataat kuvat blogiisi? Oliko tästä postauksesta hyötyä uusille Flickrin käyttäjille?