27. syyskuuta 2015

Syksyn ekat

PicMonkey Collage.

IMG_8101

IMG_8216_edited

IMG_8071_edited

IMG_8260_edited

PicMonkey Collage
En tiedä kumpi syksyssä on parempaa; syyspukeutuminen vai ruskan värit. Jälkimmäinen ei ehkä ihan parhaimmillaan täällä Etelä-Suomessa vielä ole, mutta halusin päästä kuvailemaan noiden ihanien värien kanssa jo nyt! Tässä ei suinkaan ollut perjantai-illan kaikki otokset, vaan päätin vähän huijata olevani aktiivinen bloggaaja ja julkistaa nämä kuvat kahdessa osassa. Ne Ainon muistikortin kuvat ajattelin käsitellä loppuun sitten, kun olen selviytynyt hurjasta kaksi koetta sisältävästä koeviikostani...

Joko te olette hyödyntäneet noita syksyn ihania värejä? (Kannattaa! ;))

23. syyskuuta 2015

Vähän enemmän kuin 11 vastausta

IMG_4796_edited
Liebster Award - tuo haaste, joka on jo pitkään pyörinyt blogeissa. Ideanahan siinä on se, että kiitetään haasteen antanutta bloggaajaa, vastataan 11 kysymykseen ja sen jälkeen keksitään uudet 11 kysymystä ja laitetaan haaste eteenpäin 11 bloggaajalle. Kriteerinä haastettavilla blogeilla tulee olla alle 200 lukijaa, sillä haaste on myös perustettu tuomaan näkyvyyttä vähän pienemmille blogeille.

No joo, kyllä te varmaan tuon jo tiesittekin. Koska blogini täyttää haastettavan kriteerit, olen myös saanut tuo haasteen. Ja monesti, sillä kun en sitä ole tehnyt, on haasteen antanut bloggaaja tietenkin luullut, etten haastetta ole saanutkaan. Aina olen nimittäin kohteliaasti kieltäynyt, sillä se ei mun mielestä jotenkin sovi niin hyvin valokuvausblogissa toteutettavaksi.

Tylsänä hetkenä päätin sitten kuitenkin alkaa selaamaan kommentteja muutaman kuukauden taaksepäin, etsimään kaikki minulle lähetetyt haasteet (toivottavasti löysin kaikki) ja poimimaan niistä sellaiset kysymykset, joihin mulla on jonkinlainen vastaus ja jotka saattaisi teitäkin kiinnostaa. Vähän myöhässä tulee nyt (joku puoli vuotta joissain tapauksissa, krhm), mutta toivottavasti ei haittaa... :D

IMG_7902_edited
Miksi aloitit bloggaamisen?
Halusin jakaa kuviani jonnekin, sillä kuvaaminen lähinnä tietokoneen muistiin piilotettavaksi ei enää vaan innostanut.

Mikä sai sinut innostumaan bloggauksesta?
Olin kyllä lukenut muiden blogeja noin kaksi vuotta ennen oman perustamista, ja päätin, että joskus minäkin uskallan perustaa oman blogin. Se vaan vaikutti niin mun jutulta heti alusta asti!

Oletko kauan kirjoittanut blogiasi?
Noin 11 kuukautta, kohta tulee vuosi täyteen!

Mistä blogisi nimi tulee?
Sanooko vaikka tämän postauksen otsikko mitään? :D Nimen keksiminen oli oikeasti todella hankalaa ja jostain tuo vaan tuli päähäni. Jälkeenpäin ajatellen tykkään kyllä kaikista merkityksistä, mitä tuon taakse voisi keksiä.

Oletko koskaan katunut blogin aloittamista?
Joskus on ehkä tullut pieniä hetkiä, että mietin miksi mä teen jotain näin paljon työtä vaativaa juttua, kun voisin vaan surffailla netissä ilman mitään tarkoitusta tai vaikka katsella sarjoja tämänkin ajan. Mutta en oikeastaan!

Lempiblogisi?
Luen aika paljon blogeja, joten yhden valitseminen olisi aivan mahdotonta. Jos nyt kuitenkin pitäisi sanoa tällä hetkellä kolme ylitse muiden, niin ne olisivat: Annika O, Voitto kotiin ja Life in technicolor.

IMG_7983_edited
Mitä tekisit jos saisit 10 000 euroa?
Hmm, sille kyllä keksisi vaikka mitä tekemistä! Mutta ehkä laittaisin ainakin puolet säästöön, sillä tulevaisuudessa niille rahoille olisi kyllä varmasti paljon hyödyllisempää käyttöä. Sitten päivittäisin kamerani parempaan ja lisäksi ostaisin jonkun ihanan ja laadukkaan objektiivin. Sen jälkeen lähtisin pienelle lomalle jonnekin melko lähelle, esimerkiksi Tukholmaan, Osloon, Kööpenhaminaan tai Pietariin (lähelle siksi, että tämän ikäisenä mun pitäisi varmaan maksaa itselleni myös matkaseura...). Ja sitten loput voisin ottaa nyt shoppailuun ja muuten käyttörahaksi.

Olisitko ennemmin tiedenero, menestyvä liikemies vai julkkis?
Kyllä mä ton menestyvän liikemiehen valitsisin.

Minkä ekstreme -tempun haluaisit tehdä, miksi? (esim. benji-hyppy, laskuvarjohyppy)
Laskuvarjohyppy (tandemina, jonkun todella kokeneen hyppääjän kanssa - yksin en kyllä lähtisi minkää koulutuksen jälkeenkään) kuulostaisi oikeastaan aika upealta!

IMG_7938_edited
Mitkä kolme maata ovat matkatoivelistallasi?
Euroopassa vaikka kuinka monta maata, mutta jos muista maanosista lähdetään miettimään, niin Yhdysvallat, Arabiemiraatit (Dubai) ja Uusi-Seelanti on aika kärjessä. Ehkä joskus 50 vuoden päästä...

Minne haluaisit matkustaa?
Voisitko mielummin kysyä, minne en haluaisi? Siihen luetteloon ei menisi koko päivää...

Mihin maanosaan haluaisit seuraavaksi matkustaa?
Jos joku nyt maksaisi mut johonkin niin toi Australia ois aika kiva! Vähän realistisempi nyt ehkä on Aasia.

Kun lähdet reissuun, otatko vaatteita mukaan juuri sopivan määrän, hieman vähemmän päiviin nähden vai varaudutko ylimääräisiin?
Vähän ylimääräistä pitää varmuuden vuoksi olla!

Menisitkö mieluummin rantalomalle Havaijille vai kaupunkilomalle New Yorkiin? Perustele.
Kummatkin kyllä kelpaisi, mutta kyllä mä kaupunkiloman kuitenkin valitsisin. Sitä rannalla pötköttelyä nyt voi harrastaa vähän lähempänäkin.

IMG_7949_edited
Onko sinulla sisaruksia?
On, 13-vuotias pikkusisko.

Mitä mieltä olet tatuoinneista ja lävistyksistä?
Itse en ainakaan tällä hetkellä ottaisi muuta kuin korvakorut, mutta kyllä ne joillekin sopii. Mun mielestä kuitenkaan sellaiset lähes koko vartalon peittävät tatuoinnit ja naama täynnä lävistyksiä ei kyllä näytä hyvälle, mutta mikäs siinä jos itse tykkää.

Lempivärisi?
Mulla ei pitkään ollut mitään kunnon lempiväriä, just nyt se taitaa kuitenkin olla tämä:

IMG_7925_edited
Mitä harrrastat?
Tän valokuvauksen ja bloggaamisen lisäksi ratsastusta.

Jos saisit valita minkä ikäisenä eläisit ikuisesti, niin minkä valitsisit? Miksi?
Joku 8-10 vuotta voisi olla kiva ikä. Silloin ei tarvinnut vielä huolehtia juurikaan mistään, lyhyiden koulupäivien jälkeen sai vaan tehdä nopeasti läksyt ja sen jälkeen leikkiä loppupäivän. Kuitenkin osasi jo lukea, mikä on aika hyödyllinen taito.

Ruoka, josta et koskaan luopuisi?
Lasketaanko suklaa tähän? Tai tuoreet mansikat?

Millaiset pussilakanat sinulla on nyt sängyssäsi?
Tämmöset vähän aikaa sitten Ikeasta ostetut:

IMG_7916_edited
Lemppari vaatekauppa?
Viime aikoina olen löytänyt Bik Bokista monta ihanaa juttua. Tallinnassa New Yorker, Pull & Bear ja Cropp oli kivoja paikkoja.

Mitä lehtiä luet?
Demiä. Lisäksi mulle tulee tällä hetkellä myös Trendi, olisi vaan kiva tietää miksi. Voitin varmaan jossain arvonnassa, kun takana lukee lahjalehti... :D


Oletko aamuvirkku vai yökukkuja?
En missään nimessä aamuvirkku, mutta en kyllä yökukkujakaan. Kyllä mä mä kuitenkin paljon mielummin valvon myöhään kuin herään aikaisin.

IMG_7996_edited
Millä otat kuvat blogiisi?
Tuolla sivupalkissahan se lukee, mutta siis Canonin 1100D:llä (objektiiveina nuo 18-55mm f/3.5-5.6, 70-300mm f/4-5.6 IS USM ja 50mm f/1.4 USM) sekä joskus tuolla Sony Xperia Z1 Compactilla.

Saisit käyttää loppuelämäsi vain yhtä näistä, twitter, we♥it, instagram, ask.fm ja tumblr. Minkä valitsisit ja miksi?
Instagram, koska muita noista en käytä ollenkaan. :D

Whatsapp, Instagram vai Snapchat?
Nyt on paha! Kaikkia nimittäin käytän paljon. Ehkä kuitenkin Whatsapp on se mistä luopuisin viimeisenä, koska sen avulla on niin helppo pitää yhteyttä kavereihin ja sama määrä tekstiviestejä tulisi aiiika kalliiksi...

Laita tähän kuva, jonka olet itse ottanut ja se on suosikkisi.
Jotain yksittäistä kuvaa en kyllä ilman mitään kriteerejä osaisi valita, mutta viimeisen pari kuukauden kuvista pidän ehkä eniten tästä:

IMG_6884_edited
Miksi omistat instagram-tilin? Tai miksi et?
Se nyt vaan on kiva paikka jakaa kuvia, ja ehkä vielä tärkeämpää; ihastella kateellisena eri puolilla maailmaa asuvien valokuvaajien upeita kuvia!

Kuinka kauan voisit olla ilman somea (rehellinen vastaus!! :-D)
Kesällä olin yhden päivän kokonaan ilman nettiä, eikä se oikeastaan edes ollut kamaln vaikeaa, kun oli muuta mielenkiintoista tekemistä. Uskaltaisin vastata, että viikon. Jos siis olisi jotain muuta kivaa tekemistä, muuten tulisi aika sairaan tylsää. Ja viikko on varmaan vielä sellainen aika, että sen jälkeen kaikkien somejen selaaminen läpi ei olisi vielä ylivoimaisen hankalaa :D

Mitä piditte vaihteeksi tällaisesta postauksesta?

16. syyskuuta 2015

Linnaistensuo

IMG_7826_edited

IMG_7810_edited

IMG_7815_edited

IMG_7849_edited

IMG_7871_edited

IMG_7860_edited
Suota ja pitkospuita silmänkantamattomiin. Ensin se näyttää tosi upealta, mutta muutaman kilometrin jälkeen sama maisema alkaa kyllä jo vähän kyllästyttää. Eipähän ainakaan ollut hirvikärpäsiä, että sinänsä suosittelen tälleen syksyllä.

9. syyskuuta 2015

Kiviäkin kiinnostaa

IMG_7246_edited

IMG_7739_edited


IMG_7366_edited

IMG_7748_edited

IMG_7302_edited

IMG_7253_edited

IMG_7360_edited

IMG_7319_edited

IMG_7730_edited

IMG_7758_edited

IMG_7269_edited
Näitä kuvia olen suunnitellut ottavani jo pitkään - siitä lähtien, kun pari vuotta sitten näin nämä kuvat. Ja kaikki, mitä näihin älyttömän hauskoihin kuviin tarvitaan on pari kertakäyttölautasta!

Vaikka idea sinänsä onkin yksinkertainen, olikin sopivien kivien, kantojen, puiden ja muiden hökötysten etsiminen yllättävän vaikeaa. En kuitenkaan pitänyt mitään kiirettä näiden kuvaamisessa ja ajattelin olevan ihan ok, jos on kolme tuntia kuvaamassa ottamatta yhtäkään kuvaa. Aika monta lähistön metsää ja luontopolkua tulikin näiden perässä koluttua viime viikkojen aikana ja kaikki muut kuvailut jäivät vähän vähemmälle, mutta toivottavasti se oli sen arvoista.

Mikä näistä tyypeistä on sun lemppari?

P.s. Jos palavasti haluat nähdä lisää kyseisiä kuvia, niin tällä kertaa latasin myös muutaman postauksen ulkopuolelle jääneen kuvan Flickriin.
P.p.s. Ja joo, tää otsikko saattoi olla mun mielessä jo silloin, kun mietin blogin nimeä...

6. syyskuuta 2015

Vettä niskaan

nimetön_edited Jotkut teistä saattavat muistaa kun kesän alussa tein tämän bucket listin. Otin kesäloman jälkeen vielä vähän lisäaikaa kohtien tekemiselle, koska kyllähän elokuu on vielä kesää! Tai ainakin tänä vuonna se kesä tuntui vasta kunnolla alkavan elokuussa... Säiden puolesta ei ainakaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta en enää jaksa valittaa siitä sen enempää.

Näin syyskuun ollessa jo pitkällä voisin ehkä vihdoin uskaltautua katsomaan, miten monta kohtaa jäi toteuttamatta. Ainakin joidenkin käsitysten mukaan Summer bucket listin idea nimittäin on kesän päätteeksi kaataa ämpärillinen kylmää vettä niskaan jokaisen epäonnistuneen kohdan johdosta. Joten, pakko kai pitää tämä (itse itselleni) tekemä lupaus... Joten, jotta saatte nähdä lisää hienoja kuvia (jotka tosin ovat kuvankaappauksia videolta, sillä en tähän hätään saanut kuvaajaa...) minusta kaatamassa (pientä) ämpärillistä vettä päälleni, eiköhän mennä jo tuon listan pariin!

a2
✗ Käy mökillä
Luin kateellisena bloggaajien postauksia mökkiviikonlopuista, minäkin olisin halunnut! :(

 Tee kesätöitä
Jep, ensi kesänä kelpaisi kyllä sitten pidempikin aika kuin kaksi viikkoa...

 Käy Linnanmäellä
Vaikka Lintsireissu vähän venyi, niin onneksi sinnekin vielä päästiin!

✓ Valvo niin, että näet sekä auringonlaskun että -nousun
Täältä löytyy postaus aiheesta.

✓ Bloggaa ahkerasti 
Kolmessa kuukaudessa on tullut tasan 20 postausta, joten luokittelisin tämän toteutuneeksi. Muutama postausidea tosin jäi toteuttamatta...

a3
✗ Käy Korkeasaaressa
Kävin kyllä Tallinnan eläintarhassa, mutta en Korkeasaaressa.

✓ Ajele skootterilla
Reilusti yli 1000 kilometriä on jo mittarissa, on sille siis jotain käyttöä ollut!

✓ Aja skoballa Lahteen
Muutamankin kerran juu.

✓ Pyöräile
Harmi kun pyörässäni ei ole kilometrimittaria, mutta kyllä sitä pyörääkin tuli käytettyä varmaan parin sadan kilometrin verran.

✓ Käy maauimalassa
Hyvinkään Sveitsi on muuten tosi kiva paikka!


a4
 Matkusta OnniBussilla
Ei tullut tilaisuutta.


✓ Kuvaa paljon
Kesäloman ensimmäisestä päivästä elokuun loppuun kamerallani on otettu 4690 kuvaa (joista suuren osan olen tietenkin poistanut, mutta kuitenkin).

✓ Tutustu Lightroomiin
Tutuistuin juu, mutten ihastunut tarpeeksi hankkiakseni sitä vielä omaksi.

✓ Opettele käyttämään Flickriä
Joo, ja ainakin suurimman osan kuvista lataankin nyt sen kautta. Oletteko huomanneet eron laadussa?

✓ Käy poimimassa mansikoita
Kymmenen litraa, jee jee.

✓ Tee blogiin kesäinen ulkoasu
Tuossahan tuo sama väliaikainen ulkoasu on ollut koko kesän odottamassa inspiraatiota...

✓ Käy piknikillä
Tuli vaan vähän kiire, kun sen jälkeen piti vielä lähteä pyöräilemään 37 kilsaa ja kello oli jo kuusi. :D

IMG_6736_edited
✓ Nuku leikkimökissä
Kesällä on vaan niin kiva nukkua ulkona!

✓ Käy rannalla vähintään viisi kertaa
Kylmästä kesästä huolimatta tämä onnistui hyvin, vaikka kaikki kerrat ennen elokuuta vesi olikin ihan jäätävän kylmää!

✓ Vietä päivä ilman nettiä
Selvisin, eikä edes tullut suurempia vieroitusoireita :D

✓ Opettele maksamaan kortilla
Joo :D

✓ Kuvaa kesävideo
Sen näittekin jo täällä!

✗ Telttaile saaressa
Mä olisin kyllä halunnnut mielummin saareen kuin johonkin rannalle :(






✓ Käytä puhelinjalustaa
Yhden auringonlaskun (joka tosin ei tallentunut puhelimeen kuvaamisen jälkeen...) ja auringonnousun kuvasin time laps -videoina!

✓ Opettele Cruisailemaan
Vähän joo.

✓ Telttaile
Siellä Naumissa.


✓ Osta kesämekko ja käytä sitä
Ostin itse asiassa kaksikin ja molempia käytin tasan yhden kerran... Syytän huonoja ilmoja!



✓ Käy ulkomailla
Oltiin kolme päivää Tallinnassa!

✓ Ratsasta
Koulujen alettua alkoi myös ratsastustunnit taas. Tavoite tosin oli päästä ratsastamaan lomallakin, mutta...

✓ Juo paljon mansikka-banaanismoothieta
Joo ei riitä sormet eikä varpaatkaan laskemaan lasillisia... Taas alkoi tekemään mieli! (Voiko smoothieen addiktoitua...?)



IMG_7181_edited
✓ Shoppaile Helsingissä
Ikeassa käynnin yhteydessä tein nopean kierrokset Itiksessä. Siis todellakin nopean, en arvannut sen menevän jo kuudelta kiinni :(

✓ Tutustu englanninkielisiin blogeihin ja vlogeihin
Muutaman löysin, mutta lisääkin saa vinkata!

✓ Käy Luhta Tower Café:ssa
Suosittelen!

✓ Käy jossain seikkailupuistossa
En vieläkään ole varma tunteistani Pajulahden seikkailupuistoa kohtaan... :D

a5

✗ Käy Yyterissä
En päässyt en.

✓ Ole välillä ihan vaan tekemättä mitään
Tylsiäkin hetkiä oli kyllä mun makuun ihan tarpeeksi.

✓ Sisusta huone uudelleen
Ei se kyllä ihan valmis ole vielä, mutta ihan hyvällä mallilla kuitenkin.

✓ Käy jossain kansallispuistossa
Nuuksion postaus löytyy täältä!
Mitenkäs teidän kesäsuunnitelmat onnistuivat?