14. joulukuuta 2017

Loppuvuoden kuulumisia

2

1&2 Vatikaanista ja Pantheonista on vielä tulossa oma postauksensa, mutta pakko hehkuttaa jo tässä niiden hienoutta. 3. Colosseumin postauksen näittekin jo, mutta tällaista kuvaa ei näköjään kameralle eksynyt. 4. Espanjalaisilla portailla käytiin myös parikin kertaa, mutta voitteko uskoa, etten ottanut niistä kameralla yhtäkään kuvaa? Hups. :D

3

1. Roomassa näitä hienoja kirkkoja oli vähän joka nurkalla. Ei tosin käyty yhdessäkään sisällä asti. 2. Ihanaa päästä näkemään syksyn värit kaksi kertaa samana vuonna <3 3. Me ja Colosseum 4. Trasteveren kaupunginosasta on myös tulossa vielä postaus!

1

1. Jokapäiväinen gelato <3 Tämän parempia jäätelökuvia mulla ei sattuneesta syystä ole... 2. Viimeisenä päivänä käytiin vielä eräässä hienossa puistossa kiertelemässä ja aamulla siellä oli todella upea valo. 3. Reissun ainoa oikeasti hyvä ruoka oli tuo tomaatti-mozzarellapizza, ihan sairaan hyvää! Kannattaa käydä Pinsere-nimisessä paikassa Terminin lähistöllä, jos joskus päädyt Roomaan. 4. Tässä sitä vielä istuttiin ihan tyytyväisinä väärällä portilla...

5

1. Joskus alkusyksyn kävelylenkillä tuli yhtäkkiä vastustamaton tarve kuvata luontoa. 2. Joskus pitää vielä mennä huvipuistoon kameran kanssa, kuinka siistejä kuvia tästäkin olisi saanut! 3. En muuten edes ehtinyt pitää mitään juhlia. Rehellisesti sanottuna en vieläkään ole esimerkiksi käynyt baarissa... :D 4. Heti synttäreiden jälkeisenä aamuna kävin kuitenkin suorittamassa ajokortin, helpottaa aika paljon tätä liikkumista. Tai no, välillä oma autoni on tuntunut lähinnä hankaloittavan asioita...

4

1. Niin vissiin, hyvin se kuitenkin meni. 2. Ensimmäistä koetta edeltävänä viikonloppuna hankin vielä vähän lisätekemistä käymällä ottamassa hääkuvat Hollolassa. Toisaalta oli kiva saada välillä jotain muuta ajateltavaa. 3. Note to self: viinirypäleet, suklaarusinat sekä geisha-suklaa ovat erittäin hyviä eväitä kirjoituksiin. Mutta älä todellakaan laita mitään suklaakeksejä viinirypäleiden kanssa vetistymään tai ylipäätään ota mukaan suolapähkinöitä, joista et edes tykkää. 4. Kieltämättä oli aika helpottunut olo, vaikka koeviikko olikin vielä edessä.

6

1. Lahden Bus Gelaton jäätelöt ovat oikeasti jopa yhtä hyviä kuin Rooman jäätelöt! Ongelma tässä vain on nyt se, etten pehmistä lukuun ottamatta halua enää syödä tavallista suomalaista jäätelöä... 2. Lehmusreitin varrelta löytyi tällainenkin uusi hieno paikka. 3. Olipahan sekin operaatio. 4. Isänpäivänä yllätin iskän oikein kunnolla ja vein hänet puolentoista tunnin issikkavaellukselle! Itsehän olen harrastanut ratsastusta yli seitsemän vuotta, mutta vanhempani eivät olleet koskaan käyneet hevosen selässä. Ihan hyvin se iskä kuitenkin pysyi käynnissä kyydissä, eikä kuulemma edes ollut kamalaa!

8

1&2 Näistä kuvauksista näittekin jo lopputuloksen täällä. Huomatkaa toki erittäin kalliit taustakankaat. 3. Itsenäisyyspäivän iltana onnistuin tosiaan tökkäämään sukkapuikon jalkapohjaani ihan kunnolla, minkä seurauksena en sitten pystynyt kunnolla kävelemään muutamaan päivään. Tuli aika onnistunut olo... 4. Black Fridayn alennuslöytö <3 Kirjoitan tästä varmasti lisää, kunhan vaan ehdin itsekin tutustua linssiin kunnolla. Kyseessä on siis Tamronin 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2. Tämän jälkeen en sitten muutamaan vuoteen tarvitse uusia objektiiveja!

7

1. Lähinnä Pop up -joulutoria varten askartelin myyntiin myös lahjakortteja, sillä ajattelin, että olisi vähän tylsää myydä pelkkiä kalentereita. 2&3 Olin ensimmäistä kertaa myyjäisissä myymässä! Valitettavasti meidän nuorten järjestämään tapahtumaan saapui harmittavan vähän ihmisiä ja nyt vain toivon, että Lahden Joulukylästä löytyisi enemmän asiakkaita. Kalentereita voi toki edelleen tilata myös kotiovelleen ja se kannattaakin tehdä mahdollisimman pian täällä ;) 4. Nyt lahjakortit voi tilata myös tämän sivun kautta! Täydellinen idea erityisesti Lahden alueella asuville! Miten olisi esimerkiksi lapsi- tai lemmikkikuvaus tai esimerkiksi ensi kesää ajatellen valmistujais- tai rippikuvaus? Myös juhlat ja monet muut kuvaukset onnistuu ja kauemmaskin lähden tarvittaessa!

Millainen sun loppuvuosi on ollut?

10 kommenttia:

  1. Paljon oot snäppii päivitelly, kiva postaus! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse juuri mietin, ettei tässä ole juuri mitään syys-lokakuulta... :D Mutta kiitos, kiva että pidit! :)

      Poista
  2. Italiassa nuo jäätelöt oli kyllä todella hyviä, mitä nyt muistan. Kävittekö te missään muualla italiassa kuin Roomassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä taivaallisia, aa vieläpä melko edullisia! Oltiin viettämässä vaan pitkää viikonloppua, joten ei ehditty käydä Rooman ulkopuolella, ellei Vatikaania lasketa. :D

      Poista
  3. Kiva postaus! Näitä kuulumispostauksia on aina tosi kiva lukea!

    www.hunajahetki.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Kiva kooste! Ootko ollut tohon tamronin perusputkeen nyt tyytyväinen? Harkitsen myös vastaavaa perusputkeksi josta saisi vähän sitä normaalia valovoimaa enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)
      En ole vieläkään ehtinyt viedä kyseistä objektiivia edes ulos asti, joten paha sanoa näin vähällä kokemuksella... :D Mutta mitä nyt olen sisällä nopeasti testaillut, niin toiminnassa ei kyllä ole valitettavaa, jälki on hyvää ja tarkennus nopea ja äänetön. Se vaan on ihan pirun iso ja painava. :D Kerron kyllä lisää täällä blogissa, kunhan olen itsekin ehtinyt testailemaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.