3. tammikuuta 2017

Vuoden 2016 suosikkikuvat

IMG_2036_edited
Tammikuu

IMG_2334_edited
Helmikuu

IMG_2959_edited
Maaliskuu

IMG_3574_edited
Huhtikuu

IMG_4094_edited
Toukokuu

IMG_5145_edited
Kesäkuu

IMG_8900_edited
Heinäkuu

IMG_9105_edited
Elokuu

IMG_0523_edited
Syyskuu

Ensilumi-1170
Lokakuu

auringonlasku-1634
Marraskuu

talvinen auringonlasku-2509
Joulukuu
Tässäpä olisi täällä jo perinteeksi muodostunut vuosikatsaus, johon siis valitsin viime vuoden jokaiselta kuukaudelta yhden oman suosikkikuvani. Olen tosiaan tehnyt samanlaisen jo kahtena edellisenä vuotena, vuoden 2014 postauksen pääset katsomaan tästä ja vuoden 2015 postauksen tästä. Tai noita vuoden 2014 kuvia ei kyllä tarvitsisi enää katsella, hyh... Oli kuitenkin taas todella motivoivaa tehdä tätä postausta, kun näihin muutamaan kuvaan pystyy itsekin olemaan tyytyväinen ja sitten edellisten vuosien kuvia katsoessa huomaa, että jonkinlaista kehitystäkin on tapahtunut.

Luulisi, että tällainen postaus olisi helppo tehdä, sen kun valitsee joka kuulta aina yhden kuvan, mikä on jo valmiiksi muokattukin, ja sitten vain lisää sen tähän uudelleen. Mutta kuvien valitseminen oli jälleen kerran todella vaikeaa, kun toisilta kuukausilta olisi taas löytynyt monta kivaa kuvaa ja toisilta ei yhtään. Sen positiivisen huomioin tein, että vaikka tammikuu on aiempina vuosina ollut se mun huonoin kuvauskuukausi, niin viime vuonna se oli oikeastaan paras. Silloin taisi olla paljon todella kylmiä, mutta kuitenkin aurinkoisia päiviä, jolloin sai ihanan talvisia kuvia otettua. Voisiko tänäkin talvena tulla samanlainen ajanjakso (ei oo pakko olla ihan -30C, mutta vähän edes pakkasta ja aurinkoa)? Toisaalta sitten taas helmikuulta ei meinannut löytyä yhtään kivaa kuvaa, kun varmaan koko helmikuun ajan istuin vaan sisällä niiden tammikuussa otettujen kuvien kanssa, haha. Heinä- ja elokuun kanssa tapahtui vähän sama juttu, että heinäkuussa sain paljon onnistuneita kuvia ja tapahtui kaikkea kivaa, mutta elokuussa taas kuvasin melko vähän. Oma suosikkini näistä on ehkä tuo heinäkuun kuva.

Mikä näistä kuvista on sinun suosikkisi? Tai onko mieleesi kenties jäänyt joku ihan toinen kuva, jota ei tässä ollut?

47 kommenttia:

  1. Wou mitä kuvia! <3 Tammikuun ja helmikuun kuvat on mun lemppareita! Okei, myös marraskuun kuva!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Jokaisesta kuvasta löytyy se jokin ihana tunnelma! Itse pidän lokakuun kuvasta erityisesti, vaikka kaikki ovat kerrassaan ihania.

    VastaaPoista
  3. Vautsi mitä kuvia! <3 Millä kameralla kuvailet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mulla on nyt Canon 7D mk II, mutta näistä on kaikki viimeistä lukuun ottamatta otettu vielä 1100D:llä :)

      Poista
  4. Todella kauniita ja mietittyjä kuvia sekä kuvakulmia kaikki. Lähikuvat on mun suosikkeja ehkä siksi, kun itsekin kuvaan niitä. Tein omaan blogiin myös kuvakollaasin, käy kurkkaa :) Ihanaa uutta vuotta 2017! /Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Ostin tuon makro-objektiivini viime vuoden keväällä, ja sen kanssa innostuinkin kuvailemaan aikas paljon. Koska kyllähän lähikuvat toimii aina! Kävin katsomassa myös sinun hienoja kuviasi :)

      Poista
  5. Vau kaikki ihan miielettömän upeita otoksia ja huomaa kyllä että osaat kuvata :-) mun oli tosi vaikea koittaa valita lempparia, mutta pari kivointa kuvaa kuitenkin ovat varmaan huhti ja toukokuun. Paitsi tammi ja helmikuunkin ovat todella kauniita.. haha apua! :-D mutta mahtavia kuvia siis kaikki ja ihana blogi muutenkin.

    http://ownplacee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Paljon hyviä kuvia, mutta ehkä toukokuu oli mun suosikkini. Marraskuukin erittäin kiva!

    VastaaPoista
  7. Tammi, helmi, loka, marras ja joulukuun kuvat on mun lemppareita! Jos joku on pakko sanoo suosikiks, niin toukokuu! Kaikki on kuitenki ihan älyttömän upeita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kuulla että tykkäät! :)

      Poista
  8. Nää kaikki on ihan mieletömän upeita kuvia, ei voi muuta sanoa kuin että Wau! Näissä on niin mielettömät värit! Tuo tammikuun kuva on erityisesti omaan mieleeni, mutta myös kesäkuun ja helmikuun kuvat miellyttävät silmääni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Jännää että näin moni tykkää tuosta helmikuun kuvasta, vaikka omasta mielestäni se on näistä ehkä tylsin :D

      Poista
  9. Olet kyllä todella taitava, hyvältä näyttävät kaikki! Suosikkini on ehkä tuo maaliskuu :)

    VastaaPoista
  10. Kauniita kuvia, oot kyllä taitava kuvaaja! :) Kertoisitko muuten, miten teit blogiisi bannerin tai voisitko tehdä siitä ns. Ohjepostauksen? Kiitos jos vastaat<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)

      Olen tehnyt mun bannerin Picmonkeylla, joka on todella hyvä ja ilmainen netissä toimiva kuvankäsittelyohjelma. Se on myös melko helppokäyttöinen, että ihan vaan itse testailemallakin voi oppia käyttämään sitä. En ainakaan ihan lähiaikoina ole tekemässä ohjepostausta aiheesta (vaikka olen kyllä miettinyt sellaisen tekemistä), mutta esimerkiksi täältä löytyy ihan hyvä tutoriaali bannerin tekoon Pickmonkeylla :)

      Poista
  11. Aivan upeita kuvia! Minun lempparit ovat ehkä tammi- tai helmikuun kuva, en osaa päättää! :D
    En tiedä onko vähän epäkohteliasta/hassua kysyä, mutta osaisitko yhtään ehdottaa mitään Canonin järkkäriä? En oikein tiedä kenen puoleen kääntyä, ja sitten sinä tulit mieleeni, kun olen sinun blogiasi seuraillut ja tykkään kovasti ottamistasi kuvista. Haluaisin juuri kuvata enimmäkseen maisemia/ihmisiä/eläimiä. Ja kun olen vielä 15-vuotias, ja maksan kameran itse, niin budjettikin on sen mukaan, eli alle 600e mieluiten. Olen miettinyt Canon eos 100D? Toivon, että osaisit vinkata jotain, koska olen itse aika huono näissä kaikissa ISO-arvoissa ja aukoissa :D Kiitän jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lisäyksenä vielä, että olen kuvannut pari vuotta canonin 350D, ja haluan vähän uudistusta, eli olen kameraa käsissäni pitänyt jo jonkinverran :D

      Poista
    2. Kiitos, kiva jos tykkäät! :)

      Ensinnäkin kannattaa tutustua sen nykyisenkin kameran käyttöön kunnolla, koska jos kuvaat lähinnä automaattiasetuksilla, niin siitä uudesta kamerasta tuskin on paljoa hyötyä. Olen selittänyt esimerkiksi suljinajan, aukon ja ISO-arvon täällä. Objektiivilla on yleensä jopa suurempi merkitys kuin itse kameralla, joten jos sinulla on ennestään vain se kameran mukana tullut kittilinssi, niin suosittelisin miettimään enemmänkin uuden objektiivin ostamista, objektiivien ominaisuuksista löytyy postaus täältä. Jos kuitenkin välttämättä haluat uuden järjestelmäkameran, niin sellaisen hankkimisesta olen myös tehnyt postauksen. 100D on aika pieni kamera, joten kannattaa kokeilla, sopiiko se oikeasti omaan käteen. Pitkän ja painavan objektiivin kanssa se ei ehkä ole ollenkaan kiva, mutta en sitten tiedä, oletko sellaista objektiivia hankkimassa. Jos uutena haluat ostaa, budjetti on alle 600€ ja merkin pitää olla Canon, niin silloinhan 1300D on ainut toinen vaihtoehto. Omiin tarpeisiini valitsisin noista 1300D:n, mutta kannattaa itse tutustua molempiin kameroihin kunnolla. Suosittelen kuitenkin katsomaan myös käytettyjä kameroita, koska varsinkin noita vähän halvempia (alle 1000€ maksavia) kameroita on tosi paljon myynnissä vähän käytettyinä, jolloin voisit saada budjetillasi vähän paremman kameran. Toivottavasti tästä oli jotain apua? :)

      Poista
    3. Iso kiitos, oli apua! Pitääpä miettiä sittenki sitä parempaa objektiivia, kuin uutta kameraa. :)

      Poista
  12. Mä oon ihan sanaton tuosta ensimmäisestä kuvasta! Sehän on ihan täydellinen ♥ Tykkään tosi paljon myös helmi, touko, ja joulukuun kuvista.
    Ihastuin sun blogiisi mutenkin niin paljon, että jään ehdottomasti myös ihan lukijaksi saakka :)

    ♥:llä HENNA M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Henna ja tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  13. Apua mitä kuvia! Mä pysähdyin pisimmäksi aikaa kesäkuun kuvan kohdalle. Ihana kuva. <3

    VastaaPoista
  14. Huikean kaunis vuosi;-) Toukokuun kuva on todella mahtava!

    VastaaPoista
  15. Moi. Kiitos vierailustasi. Tammikuu ja toukokuu taistelee kärkipaikasta. Todella mahtavia kuvia sinulla.

    VastaaPoista
  16. Kiitos vierailustasi blogissani, tulin vastavierailulle :) - upeita kuvia upeassa blogissa !

    VastaaPoista
  17. Moikka. Aikamoinen kuvaaja oletkin. Kiitos sinulle. Toukokuun kuvaan kallistun minä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toukokuun kuva taitaa voittaa tämän yleisöäänestyksen :D

      Poista
  18. Kiva postaus kuvien muodossa kuluneesta vuodestasi, voin hyvin uskoa, että kuvien valinta tuotti päänvaivaa;) meillä kaikilla kuvausta harrastavilta kun noita kuvia riittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Totta, niitä kuvia kyllä on tuhansia, mutta niitä oikeasti onnistuneita on onneksi aika paljon vähemmän :D

      Poista
  19. Moikka! Sulla näyttääkin olevan sama kamera kun itselläni joten tartunkin nyt tilaisuuteen ja kysyn sulta yhtä juttua: Tuli nimittäin oikosulku, et oliko kameran etsimessä näytön väri punainen kun on tarkennuspisteen valinta päällä :D. Eli siis punainen muualtakin kuin vain ne tarkennuspisteet? En en nimittäin muista enään miltä se etsin silloin näytti kun kamera oli ihan uusi xD. toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Jos ymmärsin kysymyksen oikein niin vastaus on kyllä. Eli siis, kun sieltä oikeasta ylälaidasta painaa sitä tarkennuspisteen valinta -nappia, niin kaikki ei-valittuna olevat pisteet ovat ihan punaisia myös sekä ylipäätään koko etsimen näkymä muuttuu vähän punertavammaksi. :)

      Poista
    2. Kiitos paljon! ja hyvä tietää, koska luulin jo sen menneen rikki xD

      Poista
    3. Haha, onneksi ei ole rikki :D

      Poista
  20. Upeita kuvia, oot tosi taitava! :)

    VastaaPoista
  21. Vautsi mitä kuvia sulla! Jatka samaa rataa vain :)

    VastaaPoista
  22. Voi apua, noi kaksi ekaa ovat vaan jotenkin ihan käsittämättömän upeita :D kai sitä pitää oikeasti ryhtyä opetella kuvaamaan (ja ensisijaisesti käyttämään kameraa :D) niin saisi joskus itekin yhtä upeaa jälkeä aikaan ❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.