31. lokakuuta 2017

Kuura-aamu

kuura-aamu-0117

kuura-aamu-0207

kuura-aamu-0160

kuura-aamu-0133

kuura-aamu-0104

kuura-aamu-0186

kuura-aamu-0085

kuura-aamu-0229

Eräänä syysloman aamuna herätessäni ulkona oli upea auringonpaiste ja kuura. Kello tosin oli jo kymmenen, joten minuutin ajan ajattelin luovuttaa koko kuvausprojektin suhteen, kun myöhästyisin kuitenkin. Onneksi kuitenkin päätin nopeasti heittää ulkovaatteet päälle ja lähteä vähän makro-objektiivin kanssa aamulenkille! Tätä postausta kirjoittaessani sateinen sää ulkona ei ole oikein kuvauksellinen, mutta toivottavasti tänä syksynä tulisi vielä toinenkin yhtä hieno aamu. Mieluiten joskus muulloin kuin aikaisena kouluaamuna...

Aloin muuten äsken jostain syystä miettimään, onko kuura sittenkään edes oikea sana tai oikea ilmaus tälle kuvissa näkyvälle luonnonilmiölle. Googlasin ja totesin ilmaisun oikeaksi. Siinä samalla tosin opin, etteivät kuura  ja huurre todellakaan ole sama asia (voit lukea tietoa asiasta tästä artikkelista). Jos sinäkään et  tätä tärkeää asiaa ja näiden täsmällistä eroa vielä tiennyt, ole hyvä päivän nippelitiedosta!

12 kommenttia:

  1. Tosi kauniita kuvia!!
    Mä en tiennyt noiden kahden eroa, ja meninkin lukemaan tuo tekstin. Aika jännä juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En tiedä, olisiko tuo sitten kuulunut ihan peruskoulun oppimäärään, mutta tulipahan selvitettyä nyt... :D

      Poista
  2. On kyllä ihania kuvia. Oot todella hyvä kuvaaja :)

    https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Wau! Ihania kuvia, pitäisi jaksaa bongata niitä päiviä kun on pakkasta ja auringon paiste että sais vastaavia kuvia loihdittua :) Mulla noita aamuja on vähän vähemmän, vain viikonloput. Aurinko ei ole edes näkyvissä kun lähtee töihin! :D

    www.finnladsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)
      Voi ei, toivottavasti sinäkin ehtisit vielä tänä syksynä nauttia kauniista aamusta!

      Poista
  4. Hyvältä näyttää! <3 Nämä aamut on kyllä parhaita!

    www.tiiajuutinen.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on kyllä, pitäisi olla useammin. Vaikka joka viikonloppuaamu! :D

      Poista
  5. Tykkään sun blogista ihan sikana ja kivoja kuvia ! :) Jatka samaan malliin!

    Blogi: ellanakuvat.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.