5. lokakuuta 2017

Turistina kotikaupungissa

Lehmusreitti-9130

2

Lehmusreitti-9068

Lehmusreitti-9162

Lehmusreitti-9213

Lehmusreitti-9204

Lehmusreitti-9170

Lehmusreitti-9180

Lehmusreitti-9235

1

Lehmusreitti-9297

3

Lehmusreitti-9303

Lehmusreitti-9121

Tai no, ei nyt ihan kotikaupungissa, vaan naapurikaupunki Lahdessa. Olen tosin viime kuukausina viettänyt kyseisen kaupungin rajojen sisäpuolella aikaa varmaan enemmän kuin Orimattilassa, ja minulta onkin pari kertaa kysytty asunko nykyään Lahdessa...

Lahden puistoalueita ja nähtävyyksiä kiertää yli 12 kilometriä pitkä Lehmusreitti, jota lähdettiin Ainon kanssa kiertämään viikko sitten. Joissakin reitin paikoissa oltiin toki aiemminkin käyty, joissakin oli sellainen mä oon ehkä joskus ollut täällä -fiilis, mutta löydettiin molemmat myös ihan täysin uusia paikkoja. Ihan koko reittiä ei kuitenkaan ehditty eikä jaksettu kiertää, joten päätettiin jättää reitin viimeinen neljännes johonkin toiseen kertaan.

Lenkin kohokohta oli ehdottomasti se, kun sattumalta päädyttiin Suurmäen (=Lahden korkeimman mäkihyppymäen) huipulle! Satuttiin vain kävelemään siitä kohtaa ohi kamerat kädessä juuri silloin, kun sinne oli menossa huoltomiehiä käymään. He sitten vinkkasivat, että huipulta saa hienoja kuvia ja kutsuivat mukaan. Joskus ilmeisesti kannattaa näyttää kunnon turistilta... :D Eihän se huippu muutenkaan mikään täysin yleisöltä suljettu paikka ole, mutta sinne pääsee normaalisti vain kesäisin tiettyyn aikaan kalliin lipun kanssa. Oli sieltä hienot maisemat näin syksylläkin!

Mun osalta syksyn kokeet on tosiaan vihdoin hoideltu, ja aion bloginkin kanssa palailla normaaliin postaustahtiin! Täytyy myöntää, että tuntuu vähän oudolta, kun ei koko ajan tarvitse opiskella (mulla on parina päivänä kouluakin vain tunti päivässä!), tehdä töitä tai vältellä opiskelua tai töitä. Suunnitelmia kuitenkin on, ja listalta löytyvät muun muassa blogin ulkoasun uudistaminen (heti kun siihen vain keksisi jonkinlaisen idean...), parin laajemman postauksen kirjoittaminen, erään pienen reseptikirjan kuvittamista, Rooman matkan suunnittelua, uuden objektiivin ostaminen sekä kaikenlaisia pieniä juttuja.

Löytyykö sinun kotipaikastasi jokin Lehmusreitin tapainen kierros?

21 kommenttia:

  1. Ihanaa ko teet paluun, oon jo iät ajat oottanut sulta postausta ☺ En tiiä onko Stadissa ihan saman kaltaista nähtävyyspolkua, mutta keskustakävelylle mentäessä kolun usein sen saman reitin, joka kattaa Steissin, Espan puiston, Aleksin, Manta-patsaan ja Senaatintorin - muut menee sen hetken jaksamisen mukaan.

    Ulkoasuun liittyen suosisin jotain syksyistä! Tai syystalvista. Esim. joku lehtibanneri ei olisi yhtään pahitteeksi ☺ uusi ulkoasu tuo useimmiten myös uutta kipinää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, jos mua on jopa kaivattu! Helsingistä varmaan tosiaan löytyy monia tuollaisia mukavia reittejä omatoimisille kävelyille. :) Tuo Lehmusreitti oli siis tosiaan ihan maastoon ja kartalle merkitty reitti, niin sitä oli suhteellisen helppoa seurata.

      Tuo on kyllä totta, että ulkoasun uudistamisesta saa aina ihan uutta inspiraatiota! Kunhan vaan tosiaan saisi sen kunnon inspiraation siihen ulkoasuun. :D Tällä kertaa ajattelin tosin tehdä jotain ei niin vuodenaikasidoinnaista, vaikka voisinhan toki tehdä muuten neutraalin ulkoasun ja siihen helposti vaihdeltavan bannerin, hmm...

      Poista
    2. Hyvä idis! Ite tuppaan kyllästymään banneriin pahimmassa tapauksessa jo viikon-kuukauden jälkeen, mutta koska en jaksaisi joka kuukausi vaihtamaan kokonaisuutta (enkä tiiä tykkäiskö lukijatkaan siitä), joten vaihdan vaan bannerin ja sen verran koodeja mitä kys. banneri vaatii.

      Poista
    3. Itsekin ennen vaihtelin ulkoasua aina vuodenajan mukaan, mutta enää ei kyllä riitä aika eikä inspiraatio sellaiseen. Vaikka olihan se silloin kivaa vaihtelua!

      Poista
  2. Oi miten kivoja kuvia! Olisi kyllä niin siistiä päästä käymään mäkihyppymäen huipulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! En tosiaan itsekään ollut aiemmin käynyt tuolla, mutta oli ihan käymisen arvoinen paikka :)

      Poista
  3. Olipa kivat maisemat :)

    https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä oli tosiaan hyvät näkymät! En välttämättä halua edes tietää, miltä tuolta näyttäisi jonkun hienon auringonlaskun tai -nousun aikaan... Voisivat alkaa myydä tuonne kausikortteja, millä sinne pääsisi ympäri vuoden mihin vain aikaan, täältä löytyisi yksi vakioasiakas :D

      Poista
  4. Ompas taas ihania kuvia! Käyn aina silloin tällöin fiilistelemässä sun blogissa, koska tykkään niin paljon sun tyylistä ottaa kuvia ja muutenkin sun blogista!
    Toivon että pystyt/haluat vastata yhteen mun kysymykseen liittyen kameran hankintaan. Tiiän et se ei oo sun velvollisuus ja on tosi ok jos et halua vastata:) Mutta kysympä kuitenkin.. Mulla on tällä hetkellä Canon eos 350D, ja musta tuntuu et se ei oo oikea kamera mulle, tai siis mulla ei oo "hyvä olo" sen kameran kanssa. Oon siis aatellut jotain muuta. Oon aktiivinen kuvaaja, mutta hintaluokka on kuitenkin aika pieni, max 700e. Oon miettinyt Canon eos 700d:tä mut siinä ei oo kuvanvakaajaa, niin mietin että onko se tarpeellinen harrastuskuvaamiseen? Toinen vaihtoehto on Canon eos 1300d. Toivon että jaksat lukea ja vastata, olisin superkiitollinen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :)

      Autan toki mielelläni! Olethan jo lukenut nämä pari kameran hankitaan liittyvää postausta? Näistä nimittäin saattaisi olla apua:
      http://www.kuviakinkiinnostaa.fi/2015/12/millainen-kamera-sopisi-minulle.html
      http://www.kuviakinkiinnostaa.fi/2016/11/jarjestelmakameroiden-ominaisuudet.html

      Minun on nimittäin vähän hankala antaa sinulle mitään suoria vastauksia, kun en tarkalleen tiedä, millaisten asioiden kuvaamiseen kamera lähinnä olisi tulossa? Noista miettimistäsi vaihtoehdoista 700D on kokonaisuutena monessa suhteessa parempi, mutta onhan se kalliimpikin. Oletko muuten miettinyt käytetyn kameran ostamista? Juuri tuon tason kameroita löytyy melko paljon myynnistä erittäin vähän käytettynä, mutta hinta on kuitenkin huomattavasti matalampi. Silloin voisit saada vähän paremman kameran samalla rahalla tai vaihtoehtoisesti jäisi varaa panostaa vähän parempaan objektiiviin.

      Kuvanvakaajaa on harvoissa järjestelmäkameroiden rungoissa, yleensä se vakaaja löytyy sitten objektiivista (poikkeuksena Sony, heidän lähes kaikista järjestelmäkameroistaankin taitaa löytyä kuvanvakaaja). Se vakaaja ei siis ole kovin olennainen asia runkoa ostaessa. Jos käytät pitkän polttovälin objektiivia esimerkiksi luonto- tai urheilukuvauksessa, silloin kannattaa ostaa kuvanvakaajalla varustettu objektiivi.

      Toivottavasti tästä oli apua? :)

      Poista
    2. Joo oon katsellut nuo postaukset läpi:-)
      Kamera tulee vähän "kaikkeen" painotan kuitenkin luontokuvia, ois super ihanaa saada kuvata kaikkea taivasta, revontulia ja auringonlaskuja. Mutta myös kavereiden kanssa toisten kuvaamista. Videointi ei ole niin tärkeä mutta onhan sekin kiva plussa. Itse en oikein kameroista ymmärrä (vielä) ja oon super kiitollinen ku tahdoit auttaa!:-) oon myös katsellut käytettyjä, mutta ajatus siitä että annat tuntemattomalle monta sataa euroa kamerasta kuulostaa pelottavalta, mutta ehkä se on harkitsemisen arvoista. Kiitos kun vastasit, sain jotain pohjaa omille ajatuksilleni!:)

      Poista
  5. Tällä kans ollaan ootettu sun postauksia! Tosi kiva, että alat palailemaan normaaliin postaustahtiin Oon ihan fiiliksissä :)

    Hienoja kuvia on ja jotenkin huvittavaa, että oon jo pari kertaa suunnitellut jotain postausta ja siitä hetken päästä sä julkaiset melkein samanlaisen. Just tämmöistä postausta oon miettinyt, saa nähdä kauanko toteutuksessa menee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava tietää, että nämä mun postaukset jaksaa vielä kiinnostaa! Haha, jännä sattuma! :D

      Poista
  6. Onpa ollut mukavan näköinen reissu! :) Mulla tuli tänä kesänä tavaksi kiertää uusissa paikoissa näköalatornin kautta, mikäli sellainen vain löytyy, ja on muuten tuonut uusia ulottuvuuksia! :D Ne on kyllä huippu keksintö, tulee ihan uusia näkökulmia uusista paikoista. :)

    www.tiiajuutinen.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki korkeat näköalapaikat on kyllä ihan parhaita! Itsekin aina sellaisen kautta kierrän, jos vaan mitenkään edes melkein sattuu osumaan reitille. Tuolloinkin olin hetki aiemmin miettinyt, että tuonne huipulle on joskus päästävä! :D

      Poista
  7. Onpas siellä kaunista! Täältä missä itse asun löytyy kuulemma joku vastaavanlainen, mutten ole siellä koskaan käynyt. Voisi ottaa ämpärilistalle mukaan, että se reitti on kuljettava vaikkapa ens kesänä koska tuolla, missä sinä kävit oli niin kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä omaa "kotikaupunkia" vaan osaa arvostaa, kun sitä niin usein näkee, mutta tällaiselta reitiltä löytyi tosiaan itsellekin paljon kaikkea hienoa. Kannattaa varmasti käydä kiertelemässä joskus! :)

      Poista
  8. Ihanat kuvat ja kivankuulonen retki! Olin kesällä aikeissa tehdä just tämmösen "Turistina kotikaupungissa" -kierroksen ja postata siitä mut enpä ehtinyt, höh.

    Näit kuvia kattomalla mulle tuli halu päästä käymään Lahteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No, ehtiihän sitä myöhemminkin. Joku kunnon talvipäiväkin voisi olla hyvä kotikaupunkiin tutustumiseen? ;) Haha, kannattaa siellä Suomen Chicagossa joskus vierailla!

      Poista
  9. Jee taas postausta! Aivan ihania kuvia, Suomen syksy on kyllä kaunis! <3
    ~Tuuni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Syksy on kyllä kuvauksellista aikaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.