5. marraskuuta 2015

Hyvin hyödynnetty hypäri

IMG_9436_edited

IMG_9349_edited

IMG_9368_edited

IMG_9394_edited

IMG_9416_edited

IMG_9411_edited

IMG_9472_edited

IMG_9468_edited

IMG_9428_edited

IMG_9456_edited
Ennen lukion ekoja hypäreitä (=hyppytunteja) ajattelin niiden olevan jotenkin äärimmäisen turhaa ja tylsää aikaa. Kuitenkin loppujen lopuksi se saattaakin olla päivä tehokkain tunti, sillä itse ainakin saan silloin paljon paremmin tehtyä koulujuttuja, kun ajattelen sen kuitenkin tavallaan kuuluvan kouluaikaan. Samaistuuko joku, vai onko kaikki muut niitä jotka lojuu puolikuolleena jossain sohvannurkassa? :D

Tänään kuitenkin koulutehtävien sijaan lähdin ulos kävelemään ja kuvailemaan. Aamulla olikin vielä ihana auringonpaiste ja kasvitkin vähän kuurassa (ja sormet jäässä...). Vaikka puolitoista tuntia ehkä onkin yllättävän lyhyt aika, niin sain kuvattua muutaman julkaisukelpoisen kuvan ja käveltyä varmaan 5km. Lisäksi sain happihyppelyn ansiosta paljon energiaa päivän viimeisille tunneille, ihan hyvin hyödynnetty hypäri siis!

Asiasta toiseen; olen miettinyt, että voisi olla kiva tehdä tänne blogiin jonkinlainen joulukalenteri. Mun ideat ei vaan riitä sellaiseen perus postaan joka päivä jotain erikoista -tyyppiseen kalenteriin... Jos joku teistä on joskus jossain blogissa nähnyt kivan, vähän erilaisen ja tämänkin blogin ideaan sopivan joulukalenterin, niin kertokaa tai linkatkaa!

P.s. Vielä on muutama päivä aikaa osallistua arvontaan, jos et vielä sitä ole tehnyt! ;)

28 kommenttia:

  1. ooooi mikä söpö kurre siellä :3 Joulukalenteriksi sopii ihan arkiset askareet esm. jouluinen leivonta luukku, pikkujoulu meikki luukku tms. Mitä vaan ikinä keksiikään. Voihan joku luukku olla lukioille arvonta ?

    http://janitaqq.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä söpö! Harmi vaan, että mun oravakuiskaajantaidot sai sen vain lähtemään kauemmaksi :D
      Valitettavasti juuri tuota tarkoitin sillä "perus" blogien joulukalenterilla, jota mua itseäni ei niinkään houkuttaisi toteuttaa... :/

      Poista
  2. Ihana toi kuva tosta oravasta :D Hyötykäyttöön tuli selvästi sun ylimääränen aika hypärillä kun näin hienoja kuvia sait räpsittyä :)

    VastaaPoista
  3. Mä oon kans miettinyt blogiin joulukalenteria, mut en just haluu tehdä niitä perus juttuja mitä kaikilla muillakin on.. Yritin miettiä valokuvausblogiin liittyviä juttuja, mut mä en vaan keksi D: On tässä vielä vähän aikaa miettiä jotain ideoita, mutta saa nähdä tuleeko onnistumaan :/

    Kivoja kuvia muuten! Itsekin oon suunnitellu, et hypärillä pystyis just hyvin käymään jossain nopeella kuvausreissulla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos keksit jonkun mahtavan idean niin olisin enemmän kuin kiitollinen jos jakaisit sen minullekin! :D

      Kiitti! Kannattaa kyllä joskus, mä ainakin kuvasin paljon sellaisia juttuja, joita en ennen ohikulkiessa ole edes ajatellut kuvauksellisiksi! :)

      Poista
  4. Oii tuo oravakuva!! Ihana!


    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista
  5. Vautsi, mitä kuvia sulla taas *.* Mä oon tässä viettänyt kommailulomaa, joten mun kommentointi on sun(kin) blogiin jäänyt vähemmälle ja jopa kokonaan pois. Kaikkia postauksia olen lukenut tai ainakin käynyt vilkaisemassa.

    Mulla olisi "muutama" valokuvausluukku! :) Mä nimittäin tätä itsekkin tänä vuonna kaavailin, mutta totesin sitten ettei mulla riitä aika, jaksaminen tai edes muisti tekemään joulukalenteria. :D Kymmenen luukkua siis suunnittelin, mutta kaksi niistä olivat semmoisia lifestyle-tyylisiä ideoita enkä pistänyt niitä mukaan (tai no, ei ne nyt niiiiiin semmoisia olleet, siis eivät olleet mitään leipomista tai meikkausta mutta kuitenkin). Yksi on semmoinen, joka on ideana vähän outo muttah... ja toinen on myls outo, mutta ideana voisi olla ihan hauska. Ja mä en tosiaan muista, ootko toteuttanut jonkun näistä, sori jos ehdotan jotain sellaista :D

    • Valokuvauksen historiaani-postaus. Esittelet siis meille valokuviasi vuosien varrelta ja kerrot niistä. Esimerkiksi, että missä se on otettu ja millä kameralla, minkä ikäinen olit jne. Tai sitten kerrot siitä jollain muulla tavalla.
    • Typografiakuvia. Eli yhdistät kuvaan jonkun tekstin (esim. olet ottanut kuvan tähdistä ja kirjoitat kuvan päälle hienolla fontilla ja asettelulla "miracles are found from nature" tms.)
    • Koostevideo elämäsi ihanista hetkistä/"kuinka nousta tuhkasta"-video. Tein itse semmoisen, kun hylkäsin oman joulukalenterideani. Ja se löytyy täältä: klik.
    • Uusi tutoriaali esimerkiksi valonmittauksesta? Oon huomannut, ettei monet tiedä mitä on valonmittaus, oletan että sä tiedät(?)
    • Esittele 5-15 valokuvausblogia. Kerro postaajasta, kerro blogin tyylistä, kirjoittaako hän sinne mitään, kerro kuvista, mitä parantaisit kuvissa, mistä taas pidät, miksi seuraat blogia, ja jos et seuraa, miksi et jms. Blogit voit joko valita satunnaisesti tai pistää siihen lukulistallasi olevia blogeja, tai pistää molempia sekaisin.
    • Esittele lempparisivustojasi, joista saat inspiraatiota valokuvaukseen. Kerro niistä kunnollisesti, äläkä lainaa tekstiä wikipediasta. :D
    • (se outo idea) Katso lukuluetteloasi Bloggerissa. Valitse lukulistaltasi blogit, jotka ovat järjestykseltään toinen, viides, seitsemäs, kahdestoista, kuudestoista ja kahdeskymmenes. Kirjoita jokaisen blogin nimi nenälläsi. Äläkä tietystikään korjaa virheitä >:D Linkkaa perään oikeat blogit.
    • Parodia omasta blogistasi. Tee yksi postaus, jossa parodioit postauksia, joita yleensä teet. Kirjoita itseäsi parodioiva teksti, jossa esittelet itsesi pilaillen itselläsi. Meikkaa itsesi niin, miten et ikinä itseäsi meikkaisi, ota semmoisia kuvia joissa näytät typerältä tms. Ihan miten haluat! Mielestäni hauskat luukut ovat parhaita. :DD Ja jos et halua tehdä itsestäsi sellaista, niin tee vaikka jostain sarjasta. Jos et saa näyttelijöitä mukaan niin voit näytellä kaikkia itse, jos vaan jaksat. Voit vaikka listata seuraamasi/katsomasi sarjat ja antaa lukijoiden päättää jos et itse halua päättää. :) Itse haluaisin tehdä Olipa Kerran-sarjasta pienen parodian mutten kuitenkaan saa sitä aikaan... paitsi jos saisin tehdä sen joku päivä koulussa omana projektina ja saisin kiinnostuneita mukaan. :D

    Ja et oo muuten ainut, joka on täysin kyllästynyt niihin "noniin, tässä on mun uutta glitterilakkaa, mitäs tykkäätte, oiiiih!"-luukkuihin :D Tai ainakaan et ole ainut joka ei halua tehdä sellaisia itse.

    (Seurasin sua instassa uudelleen, mun vanhaan tunnukseen tuli joku mies yhä uudelleen ja uudelleen, estämisenkin jälkeen kolmella uudella tunnuksella esittelemään kuvia alapäästään, että... siksi mulla on uusi, yksityinen insta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ihanasta ja pitkästä kommentista! :) Jos tuon tyylisen joulukalenterin toteutan niin tuosta sai ainakin monta ideaa! Ja jos en toteuta, niin tuollaisia postauksia voisin tietenkin joskus muulloin tehdä.

      Ja tosi inhottavia tuollaiset ihmiset instassa :/

      Poista
  6. Hienoja kuvia! Hyvin olet vanginnut syksyisen aurinkoisen päivän ;)

    VastaaPoista
  7. kauniita kuvia!

    mulla ne harvat hypärit kuluu lähes poikkeuksetta koulutöihin, mitä nyt välillä lähdetään kavereiden kanssa kahville huoltoasemalle... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hypärit on tosiaan parasta aikaa tuollaisiin juttuihin! :D

      Poista
  8. Taas aivan ihania kuvia! Erityisesti tykkäsin tuosta oravakuvasta :-)

    Ois muuten tosi kiva nähdä myös sun blogissa joulukalenteri, ja tuolta Jenniltähän tuli ihan mahtavia ideoita siihen! Lisäksi vois olla ihan vain kuvapostauksia, vaikka miltä sun joulun odotus näyttää, tai jos vaikka kortteja askartelet tai leivot jotain, niin kuvia niistä? :-) Joku valokuvaukseen liittyvä tutoriaali ois kans kiva, tai vaikka vinkkejä kuinka muokata ei-niin-jouluisia kuvia näyttämään jouluisilta? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Täytyy katsoa, saanko kokonaista kalenteria aikaiseksi vai toteutanko noita postauksia muuten :)

      Poista
  9. Kauniita kuvia! Pakko päästä itsekin kuvailemaan. :D

    VastaaPoista
  10. Heh, ite lukion toista käyvänä harvemmin jaksan enää hypäreillä tehä kouluhommia, vaan menee useemmin ihan kaikkeen muuhun pelleilyyn :D Kivoja kuvia sait! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, meneeköhän se mullakin tohon... :D Kiitos! :)

      Poista
  11. Hyppärit on parasta, koska saa opiskella kaverin kanssa! Saa käytyä niitä vaikeita asioita yhdessä läpi ja muutenki jaksaa opiskella paremmin. (:
    Oon miettiny jo aiemmin, et olisko mahdollista saada postausta kuvausaiheista? Tai siis miten löytää uusia kulmia kuvaamiseen. Ulkoa ei samoista nurkista enää löydä uutta ja kiinnostavaa. Samaten se innostus tulee aina kipeenä tai illalla, joten mitähän voisi kuvata sisällä? En ole idearikas ja sen huomaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on varmasti tosi hyvä tapa! Harmi ettei mulla ole osunut hypäreitä samaan aikaan kavereiden kanssa... :/

      Tuossa voisi tosiaan olla hyvä postausaihe, mutta en kyllä itsekään mikään kovin idearikas ole :D. Mutta ekana uusista kuvakulmista tulee mieleen tämä postaus kuvan rajaamisesta ja sommittelusta, voisikohan noiden vinkkien avulla vähän keksiä myös uutta kuvakulmaa? Sisällä taas voi kuvata vaikka vesipisaroita! Kiitos ideasta, laitetaan muistiin! :)

      Poista
  12. Ihania kuurakuvia! :) Itsekin haaveilin lähteväni ulos kuvailemaan jäistä luontoa, se on jotenkin niin lumoava! :3 Ideana että entä jos tekisit vain jonkinlaista adventtikalenteria? Täten ei tarvitsisi joka päivä jotain blogin puolelle laitella vaan voisi ideoida jotain muuta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja joo, voisihan tuokin olla ihan hyvä idea, tai sitten postailen ihan muuten vaan... :D

      Poista
  13. Tosi kiva blogi sulla ja todella hienoja kuvia!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.