6. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 suosikkikuvat

vesipisara
Tammikuu 

Tahvo
Hemikuu 

Tähdet
Maaliskuu 

IMG_0944_edited
Huhtikuu 

Valkovuokko
Toukokuu 

IMG_4570_edited_edited
Kesäkuu 

IMG_6334_edited
Heinäkuu 

kanerva
Elokuu 

IMG_7758_edited
Syyskuu 

IMG_8791_edited
Lokakuu 

IMG_9309_edited
Marraskuu 

IMG_0124_edited
Joulukuu

Tässä näitte viime vuotiseen tapaan omat suosikkikuvani kuluneelta vuodelta, yksi jokaiselta kuukaudelta. Näitä etsiessä voi tehdä hyvin mielenkiintoisia havaintoja, kuten sen, että tammikuu näyttää olevan ylivoimaisesti mun huonoin kuvauskuukausi. Itse asiassa jouduin vähän jopa huijaamaan tammikuun kuvan kanssa, se on nimittäin oikeasti otettu joulukuun lopussa (tosin julkaistu vasta tammikuussa!)... Mutta kun siltä kuukaudelta ei vaan ollut yhtäkään kivaa kuvaa! Sillä saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että tein lähes kaikki tammikuun postaukset valmiiksi jo joululomalla, heh. Sama kaava saattaa toistua tänäkin vuonna, sillä luonnoksissa odottaa julkaisuaan nytkin kuusi valmista tai melkein valmista postausta... Mutta nyt on sentään lunta, niin on vähän kivemmat kuvausmaisemat!

Paras kuukausi taas oli ehdottomasti lokakuu, kun oli niin ihanat ilmat ja ihana ruska (vaikka hirvikärpäset sitä nautintoa vähän pilasivatkin). Muutenkin elo-lokakuu oli kivaa aikaa kuvaamisen kannalta, sateisen kesän jälkeen ja ennen pimeää marraskuuta. Jos mun nyt pitäisi valita yksi oma lemppari, olisi se tuo elokuun kuva.

Mikä näistä oli sinun suosikkisi? Saa myös linkkailla omia vuosikatsauksia!

31 kommenttia:

  1. Paras oli mun mielestä EHDOTTOMASTI tuo maaliskuun kuva!♥♥♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kiinnostais kyllä kovasti miten tuo on otettu.. Minulla aloittelijana ei nimittäin ole hajuakaan :D

      Poista
    2. Kuvaa klikkaamalla pääsee Flickriin näkemään käytetyt asetukset, mutta hyvin tiivistettynä tähtiä täytyy valottaa paljon, eli aukko ja ISO suureksi ja suljinaika pitkäksi (noin 25-30s). Mietin kyllä, että voisin tänä vuonna tehdä ohjepostauksen tähtien kuvaamisesta ;)

      Poista
  2. Oi onpa nättejä kuvia! Tykästyin varsinkin tuohon kolmanteen yökuvaan, tosi upea.

    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. taas kerran ihania kuvia! mulla oli ihan sama juttu, tammikuulta ei löytynyt juuri yhtään kivaa kuvaa... se eu suuremmin haitannut, kun toteutin nämä suosikit väähn eri tavalla :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Kävin tosiaan katsomassa sen sinun postauksesi, tuolla tavalla toteuttaessa ei olisi tätä ongelmaa... :D

      Poista
  4. Mä tykkäsin eniten maalis-, huhti-, marras- ja joulukuun kuvista, mutta musta nää kaikki on kyllä tosi hyvin onnistuneita! :)

    VastaaPoista
  5. Kuvasi ovat hienoja, ja viime vuodesta näytät jopa kehittyneen. Näitä on ilo katsella, joten onnea ja menestystä kuvaamiseesi.

    VastaaPoista
  6. Vau!! Kaikki kuvat on tosi upeita, yks lemppareista on tuo elokuun kuva, ihanan hempeet värit. :) Tässä mun oma vuosi 2015- postaus: http://sintunsalaisuuksia.blogspot.fi/2015/12/vuosi-2015_22.html :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käyn lukemassa myös sun postauksen :)

      Poista
  7. Itse tykkäsin paljon maaliskuun ja syyskuun kuvasta. Varsinkin maaliskuun kuva oli mieleeni! :)

    VastaaPoista
  8. Ite tykkään kaikista noista sun kuvista :) en oo ollu ton ikäsen noi taitava ku sä oot, enkä vieläkää oo onnistunu ottaa tommost tähtikuvaa. Tykkään kans sun blogin ulkoasusta ja postauksist. Liityin lukijaks ♥

    http://neeacamillaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähtien kuvaaminen on kyllä haastavaa ja vaatii kameran käytön hallinnan, mutta on se kuitenkin ihan opeteltavissa oleva juttu ;)
      Kiitos paljon ja tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  9. Olipas kiva postaus! Vaikee sanoo lempparia, mutta maaliskuun ja elokuun kuvat on upeat! :)
    Oma vuosikatsauspläjäys -> http://vettakengassa.blogspot.fi/2016/01/vuosi-2015-purkkiin-ja-uutta-kohti.html !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäät! Kävin lukemassa myös sun postauksen :)

      Poista
  10. Tulin vierailulle Blogipolun kautta. Olipa hyvä, että tulin. Niin kauniita kuvia! Tykkäsin eniten tähtitaivaasta ja pajunkissoista - vaikea valita, kaikki ovat hienoja. Pidän myös otsikkokuvastasi, se minut tänne houkuttelikin. Katsoin kuvat ensin ja luin vasta sitten esittelysi - hämmästyin nuorta ikääsi. Siis siksi, että kuvat ovat niin hyviä. Menestystä tällä saralla sinulle!

    VastaaPoista
  11. Oi miten ihanan monipuolisesti olet kuvaillut kaikkea. Todella kauniita, raikkaita kuvia kaikki! Suosikkini näistä on kuitenkin maaliskuun kuva ♥

    VastaaPoista
  12. Todella upeita kuvia kaikki, huhtikuun kuva miellyttää omaa silmääni eniten. Ja tee ihmeessä ohjepostaus tähtien kuvaamisesta! :)

    VastaaPoista
  13. omg, sä oot tosi taitava valokuvaaja! nää on upeita kuvia kaikki! mut maaliskuun kuva on ihana ♥

    VastaaPoista
  14. Sä olet ihan tajuttoman lahjakas kuvaaja! Pisteet siitä! Tää postaus on kyllä tosi hieno :)

    VastaaPoista
  15. ei voi muuta sanoa, kun WAU! :o

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.