25. lokakuuta 2016

Ensilumi

Ensilumi-1170

Ensilumi-1156

Ensilumi-1198

Ensilumi-1155

Ensilumi-1126

Ensilumi-1194

Ensilumi-1213

Ensilumi-1216

Ensilumi-1211

Jes, kerrankin ensilumi satoi sopivaan aikaan ja jopa minä ehdin kuvaamaan sitä makroputken kanssa. Enpä kyllä muista, milloin viimeksi olisi jo syyslomalla ollut lunta... Ja tämä lumisade on kestänyt koko päivän! Tulevasta talvesta tosin onkin ainakin iltapäivälehtien mukaan ennustettu lumista ja kylmää, mikä ei kyllä mua yhtään haittaisi. Lumihan on oikein kiva elementti! Ainakin kivempi kuin loska... Onkos muualla Suomessa jo ensilumi satanut?

Ostinpa muuten vihdoin itselleni kunnon kuvankäsittelyohjelman, Lightroom 6:n, ja nämä ovatkin ensimmäisiä sillä muokattuja kuvia täällä blogissa. Jos sinulta muuten löytyy hyviä vinkkejä Lightroomin käytön opetteluun, esimerkiksi tiedät jonkun hyvän sivuston, niin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan.

22 kommenttia:

  1. Todella upeita kuvia! (: Täällä Tampereella on satanut tän päivän aikana jotain rännänsekaista, mutta ei vielä kunnolla lunta.

    kuviteltu.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Pohjanmaalla on maa vielä ihan vihreää, ei lumesta tietoakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, luulisi että siellä pohjoisempana olisi aiemmin satanut lunta :D

      Poista
  3. Onpa ihania kuvia, tuo ensilumi näyttää niin nätiltä! :) Ainakaan Turkuun ei ole vielä satanut ensilunta, tänään tihutti vettä. :s

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ensilumesta saakin vähän erilaisempia kuvia kuin lumesta myöhemmin talvella, nyt kun joissain puissa ja pensaissakin on vielä värikkäitä lehtiä.

      Poista
  4. Tänne Lappeenrantaan satoi tänään ihan kunnon lumi ensilumena. Ihana näky kun kaikki on valkoista ♥

    http://eltsinmuotinurkkaus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo täälläkin on ihan valkoiset maisemat, jos vaan oikeaan suuntaan katsoo :D Ja näyttäähän se kyllä hienolta! :)

      Poista
  5. Hyyr eiköhän se ensilumi tänne Etelä-Pohjanmaallekin pian saavu.. Sitä odotellessa voin vain valmistautua juoksemaan kamera kädessä ulos :D Nää on kyllä upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa pättää jo etukäteen mennä sitten kuvaamaan sitä lunta mahdollisimman nopeasti, ehtii muuten sulaa pois... :D Kiitti! :)

      Poista
  6. Tosi kauniita kuvia! Tulisipa tänne Tampereellekin pian lunta. Voitaisiin hypätä nollakelivaiheen ohi minun puolestani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja niinpä, kunnon pakkaset vaan heti! :D

      Poista
  7. Vau, kylläpä lumi tuo kuviin ihanaa kuulasta valoa! Tosi mukavia otoksia. Ja sulla on kivat kengät. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on vähän valoisampia kuvia kuin muuten tähän aikaan vuodesta olisi... Haha, kiitoksia! :)

      Poista
  8. Ihania kuvia! Täälläkin on lunta :)

    anskukoo.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Todella kivoja kuvia! Meillekkin satoi eilen ensilumi ja tuntuu, että sää olisi paljon kylmempi, kuin ennen lumen tuloa,, vaikka läpötila on pysynyt aikalailla samoissa lukemissa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.