27. maaliskuuta 2017

10 ilmaista kuvanmuokkausohjelmaa pt. 2

ilmainen kuvankäsittelyohjelma

Hieman alle vuosi sitten julkaisin postauksen, jossa listasin kymmenen ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa. Kyseisen tekstin suosio yllätti minut täysin, sillä sitä luetaan edelleen kymmeniä kertoja päivässä, ja yhteensä näyttökertoja on Bloggerin mukaan kertynyt jo yli 10 000! Hyville ja ilmaisille kuvankäsittelyohjelmille on selvästi tarvetta, joten päätin nyt tehdä tuolle postaukselle jatkoa ja listata vielä toisen satsin ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia. Niitä ohjelmiahan nimittäin riittää!

Kuten edellisessäkin osassa, kokeilin tietysti jokaista ohjelmaa myös itse ja muokkasin sillä ainakin yhden kuvan, lopputulos näkyy mukaan liittämässäni näytönkaappauksessa. Valitsin väänneltäväksi tuon kanervakuvan, sillä siinä on sopivasti muokattavaa ja en sitä hetkeen tänne ole laittanut, hah. Tietenkään tuon yhden lyhyen kokeilun perusteella ei pysty tekemään mitään kunnollista arviota ohjelman toimivuudesta, mutta omia ensivaikutelmiani pystyn teillekin jakamaan.

Jokainen näistä ohjelmista toimii ainakin Windows 10:llä, ja ainakin selaimen kautta toimivat ohjelmat pelittävät sitten kaikilla käyttöjärjestelmillä. Listatut ohjelmat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä!

pixlr

1. Pixlr


Pixlristä löytyy ihan hyvin tavallisimpia kuvankäsittelyssä tarvittavia juttuja, eikä työn jäljessäkään ole valitettavaa. Itse jäin kaipaamaan koho- ja varjokohtien säätämistä sekä värilämpötilojen säätöjä. Kuvan sävyä kyllä pystyi muuttamaan, mutta efekti on melko voimakas. Lisäksi kaikkiin ominaisuuksiin käsiksi päästäkseen täytyy vähän klikkailla. Siitä huolimatta ohjelma ei vaikuta mitenkään vaikealta käyttää, joten jos etsit helppoa, netissä toimivaa kuvankäsittelyohjelmaa, tämä saattaisi olla hyvä valinta. Sivulta löytyvä työkalu kollaasien tekoon vaikutti todella kätevältä!

Pixlr toimii netissä osoitteessa pixlr.com/

befunky

2. BeFunky


Tämä oli positiivinen yllätys! Ohjelmasta löytyi enemmän ominaisuuksia kuin välttämättä tarvitsisi, jopa tiettyjä värejä pystyy säätämään erikseen, löytyy tasot ja kaikenlaisia sumennus- ja tarkennusjuttuja. Kaikki yleisimmin tarvittavat jutut löytyvät exposure- ja color-linkkien takaa. Kohokohtia ja varjoja tosin pystyy vain vahvistamaan, ei ollenkaan "heikentämään". Ohjelmasta löytyy myös paljon erilaisia filttereitä (joiden voimakkuutta pystyy itse hyvin muokkaamaan) sekä kaikenlaista muuta hauskaa ja jopa hyödyllistä.

BeFunky toimii netissä osoitteessa befunky.com

canva

3. Canva


Tämä erittäin pelkistetty, netissä toimiva kuvankäsittelyohjelma sisältää vain ihan perusjuttujen säätämisen; kirkkaus, kontrasti, värikylläisyys, rajaus ja kuvakoon säätö. Ainakin tämä on tosi helppo ja nopea käyttää sekä näyttää kivalta, vaikka ominaisuudet ovatkin hyvin rajatut.

Kuvankäsittelyominaisuudet eivät kuitenkaan ole se syy, miksi kyseisen ohjelman tähän halusin listata. Canva on nimittäin enemmänkin suunnitteluohjelma, jolla voi tehdä helposti esimerkiksi hienoja kuvituksia blogiin, kutsukortteja, facebook-kansikuvia, esitteitä ja vaikka mitä muuta vastaavaa. Osa ominaisuuksista on maksullisia, mutta ilmaisiakin vaihtoehtoja löytyy ihan kivasti. Tulen itsekin varmasti käyttämään tätä jossain! Sivuille täytyy luoda tunnukset ennen kuin niitä pääsee selailemaan, mutta esimakua voi saada Googlen avulla laittamalla kuvahakuun hakusanoiksi esimerkiksi Canva design. Suosittelen kokeilemaan (ajan kanssa, koska saatat jäädä koukkuun...)!

Canva toimii netissä osoitteessa canva.com/photo-editor

rawtherapee

4. RawTherapee


Nimestään huolimatta RawTherapeella pystyy tietenkin muokkaamaan muitakin kuin raakakuvia. Ohjelmaa avatessa tulee väistämättä mieleen Lightroom, sillä toimintojen sijainnit ja värimaailma ovat hyvin samanlaisia, eikä tässä ominaisuuksienkaan suhteen ihan kamalasti ole puutteita Lightroomiin verrattuna. Omaan makuuni ohjelma vaikuttaa kuitenkin hieman monimutkaiselta, mutta eiköhän tämänkin käytön pystyisi halutessaan oppimaan. Jos ohjelman lataat, niin suosittelen muuten valitsemaan suosiolla kieleksi englannin, sillä suomenkielisessä versiossa puolet sanoista on joka tapauksessa englanniksi, eikä suomennetuistakaan sanoista välttämättä ymmärrä, mitä ne oikeasti tarkoittavat.

RawTherapeen voi ladata täältä

pizap

5. piZap


Tämä osoittautui oikein mukavaksi kuvanmuokkausohjelmaksi. Plussaa selkeydestä ja sivun kivasta ulkonäöstä, miinusta mainosten paljoudesta (kolme mainosta koko ajan näytöllä on vähän liikaa jopa minulle). Tästä ei löydy sitä koho- ja varjokohtien säätöä eikä terävyyden lisäystä, mutta muuten kaikki useimmiten tarvittava löytyy. Lisäksi tällä pystyy myös säätämään erikseen punaista, sinistä ja vihreää väriä.

Varoitus ennen kuin avaat linkin: Sieltä löytyy myös Emoji Maker. Melko turha, mutta tylsänä hetkenä aivan liian hauska ja koukuttava.

piZap toimii netissä osoitteessa pizap.com/pizap

paint.net

6. Paint.net


Minulle tuli tästä jotenkin heti mieleen Gimp, mutta vaan paljon huonommilla ominaisuuksilla ja vähän helpommalla käytettävyydellä. Ohjelma vaikuttaa olevan enemmän suunnattu piirtämiseen kuin kuvankäsittelyyn. Ominaisuuksia ei löydy kovin kattavasti ja itse en oikein pitänyt lopputuloksesta. Jos jotain positiivista pitää löytää, niin tästä löytyi ihan toimivalta vaikuttava kohinanvaimennus.

Paint.netin voi ladata täältä

photivo

7. Photivo


Photivo ei saa minulta pisteitä helppokäyttöisyydestä. Okei, jaksoin perehtyä tähän ehkä vartin ajan ja yllä näkyy (huono) lopputulos... Ohjelma kuitenkin vaikuttaa siltä, että sieltä löytyy kaikki mahdollinen, mitä kuvankäsittelyyn voi tarvita – jos ne työkalut vaan löytää. Kokeile, jos kaipaat monipuolista kuvankäsittelyä ja ylimääräistä haastetta elämääsi.

Photivon voi ladata täältä

Photo Pos pro

8. Photo Pos Pro


Tämä vaikuttaa olevan johonkin muuhun kuin kevyeen kuvankäsittelyyn kehitetty ohjelma. Suurin osa kuvankäsittelyyn tarvittavista työkaluista pitää kaivaa ylävalikon kautta, mutta osa löytyy myös vähän helpommin. En sanoisi tätä helppokäyttöiseksi ohjelmaksi, mutta olen nähnyt paljon epäselkeämpiäkin.

Photo Pos Pron voi ladata täältä

sumopaint

9. SumoPaint


Tämäkin vaikuttaa olevan tarkoitettu enemmän piirtämiseen kuin kuvankäsittelyyn. Kuitenkin kuvankäsittelyäkin varten löytyy ne perusjutut lähinnä Adjustments-valikon takaa. Itse en tälle oikein lämmennyt, mutta jos vaikkapa Gimpin ystävä tarvitsisi joskus netissä toimivaa kuvanmuokkausohjelmaa, voisi tämä olla siihen hyvä.

SumoPaint toimii netissä osoitteessa sumopaint.com. Samasta osoitteesta voi myös ladata koneelle ohjelman maksullisen version.

polarr

10. Polarr


Viimeisimpänä, mutta parhaimpana: Polarr. Okei, tämän ei pitänyt olla mikään kilpailu, mutta löysin voittajan. Siis miksen ole kokeillut tätä ohjelmaa aikaisemmin? Sehän on ihan superhyvä! Jos mun jostain syystä täytyisi muokata kuva jollain muulla kuin Lightroomilla, avaisin ehdottomasti Polarin. Ohjelma onkin hyvin samantyyppinen Lightroomin kanssa, paitsi että Polarr on omasta mielestäni helppokäyttöisempi ja selkeämpi. Ainoa asia, minkä havaitsin Polarista puuttuvan, on kohinanvaimennus, mutta sekin löytyy ohjelman parikymppiä maksavasta pro-versiosta. Ilmaisversioista löytyy kaikki perussäädöt, säädöt pystyy kopioimaan ja liittämään kuvasta toiseen, ohjelma toimii hyvin myös näppäinkomennoilla, kuvia pystyy tuomaan ja viemään ohjelmasta useamman kerrallaan ja kaikki löytyy helposti. Jos et ole vielä ostanut Lightroomia, kokeile ihmeessä tätä! 

Polarr-kuvankäsittelyohjelmaa pystyy käyttämään selaimessa tai sen voi ladata koneelle tai puhelimeen osoitteessa polarr.co

Löytyikö näistä jotain uutta kokeiltavaa? 
Ajattelin jossakin vaiheessa toteuttaa samantyyppisen listauksen myös puhelimien ilmaisista kuvanmuokkaussovelluksista, mitä varten olisi kiva saada teiltä jotain suosituksia?

12 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus! Hyvä että esittelit tollasia (ainakin mulle) vähän tuntemattomampia ohjelmia. Ehdottomasti kokeilen joitakin noista sivuista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kiva jos tästä oli hyötyä! Yritin tarkoituksella valita edelliseen osaan vähän niitä kaikkein tunnetuimpia, ja tähän sitten niitä vähemmän tunnettuja ohjelmia :)

      Poista
  2. Pitääpä tuota Polarria kokeilla jos mielestäsi se oli hyvä. En jaksa lähteä noita muita kokeileen jos sinä oot sen jo tehnyt meän puolestä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että aiot kokeilla! Sen paremmuushan tosin on vain minun mielipiteeni, jos et rakastu siihen ensisilmäyksellä, niin kannattaa ehkä kokeilla muitakin ;)

      Poista
  3. Tykkään blogisi ulkoasusta hirmuisen paljon! ♥ Oon seurannut sun blogia pitkään ja oot kehittynyt! Jatka samaan malliin!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jasmin, ihanaa että tykkäät blogistani! :)

      Poista
  4. Tosi kiva postaus! Nää on kyllä tosi hyödyllisiä postauksia. Täytyykin testata näitä ohjelmia joku päivä!

    VastaaPoista
  5. Kommentoin supermyöhään kun en aiemmin oo ehtinyt testata, mutta kokeilin tuota Polarr:ia ja oli kyllä superhyvä Gimpin jälkeen, kun en sitä oikein osaa käyttää :D Pääsee kyllä käyttöön tuo Polarr, harmi kun joudun käyttään sitä selaimessa kun mulla ei oo Windows 10:ä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että kuitenkin jätiti kommenttia, ja kiva jos näistä löytyi se hyvä kuvankäsittelyohjelma! :) Vähän tyhmää tosiaan kun tuo ei toimi Windowsin vanhemmilla versioilla, mutta toivottavasti se sitten toimii netissäkin sujuvasti. :)

      Poista
  6. Tosi hyödyllinen postaus! Polarr muuttunut ilmeisesti maksulliseksi kun yritin katsoa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kiva jos tästä oli apua! :)

      Vähän jo ehdin säikähtää, mutta ei - Polarista on edelleenkin myös ilmainen versio saatavilla. Sitä maksullista vain yritetään tuputtaa ja ilmainen versio on hieman "piilossa" ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.