9. maaliskuuta 2017

Kameratarvikeshoppailuja

kameratarvikeshoppailuja-5787

Enpä olisi uskonut tekeväni ostostenesittelypostausta tänne blogiin, mutta nyt niin tapahtuu. Olen viime aikoina ottanut asiakseni lyhentää tätä ostoslistaa varsinkin niiden pienempien hankintojen osalta, ja lista onkin lyhentynyt tässä alle vuoden aikana ihan mukavasti ja lompakko ohentunut vähän vähemmän mukavasti. Vaikka kyllä siellä haavelistan puolellakin on vielä vaikka mitä, eli niitä lahjoituksia voisin edelleen ottaa vastaan... ;)

Scandinavian Photosta on selvästi tullut mun lemppari kameratarvikekauppa, sillä kaikki tässä postauksessa esitellyt pikkujutut on tilattu sieltä. Laitoin postaukseen myös linkkejä (joiden klikkailusta en valitettavasti hyödy mitenkään) tuotteisiin, jos tarkemmat kuvat ja tiedot sattuvat kiinnostamaan.

kameratarvikeshoppailuja-6324

Joby Gorillapod SRL Zoom, 41€ (alennuksessa)


Tällaisesta vähän pienemmästä jalustasta olen haaveillut jo pitkään, ja nyt vihdoin alennuksen ollessa kohdallaan raaskin sen ostaa. Tiedän, että gorillapodeista on myös kaikenlaisia halvempia versioita liikkeellä, mutta en oikein ole uskaltanut luottaa niiden kestävyyteen. Tämä aito versio kuitenkin kannattelee hyvin kameraani, vaikka siinä olisi kiinni pitkä ja painava zoomi! Olen todella laiska käyttämään jalustaa, mutta tätä varmaan tulee käytettyä jopa enemmän kuin tuota isoa jalustaa. Vaikka eihän tällainen gorillpod ihan kaikkiin tarkoituksiin sovi juuri pienuutensa vuoksi, niin onhan se nyt siisti! Ainakin näin alkuinnostuksissa pelkästään tämän vääntely on hauskaa... :D

kameratarvikeshoppailuja-6328

Manfrotto Allegra 30 Messenger, 43€ (alennuksessa)


Aiempi kameralaukkuni on tässäkin postauksessa esitelty kamerarappu, joka on enemmänkin tarkoitettu retkeilyyn. Tarvitsin siis tällaisen vähän siistimmän, mutta kuitenkin tarpeeksi tilavan kameralaukun. Meinasin ensin ostaa mustan laukun, mutta tämä beige oli monta kymppiä halvempi (en vieläkään ymmärrä miksi, kun ne kuitenkin ovat ihan samanlaisia), joten päädyin kuitenkin siihen. Ihan kiva, etteivät kaikki laukut ole mustia. Tästä löytyy mun tarpeisiini juuri sopivasti tilaa ja mukavasti eri kokoisia lokeroita ja taskuja. Eihän muuten ole väärin haaveilla vielä kolmannesta kameralaukusta? Haluaisin jossakin vaiheessa vielä jonkun pelkästään kuvaustarvikkeille tarkoitetun, simppelin repun.

kameratarvikeshoppailuja-6288

Canon kaukosäädin RC-6, 19€


Ai että, tästä kaukolaukaisimesta olen haaveillut suunnilleen siitä asti, kun sain järkkärin! Tämä pieni ja halpa malli ei kuitenkaan sovi yhteen 1100D:n kanssa, enkä halunnut hankkia mitään isoja tai langallisia mötiköitä. Kaukolaukaisin on ihan älyttömän kätevä jalustalla kuvatessa, ettei tarvitse mennä kameran luokse ja vielä odotella itselaukaisinta saadakseen teräviä kuvia. Lisäksi tämä on tietysti erittäin hyödyllinen silloin, kun haluaa itsekin olla kuvassa mukana. Vaikka tuon läpyskän pienuus, ohuus ja halpuus eivät välttämättä heti vakuuttaisi laadusta, on tämä toiminut ihan täydellisesti!

kameratarvikeshoppailuja-6300

Sandisk CompactFlash 16GB Ultra 50 MB/s, 25€


CF-muistikortin hankin lähinnä voidakseni käyttää kameraa puhelimen avulla. Kamerani Wi-Fi yhteys nimittäin toimii SD-muistikortin paikkaan asetettavan kortin avulla, mutta sille kortille ei voi tallentaa kuvia. Kamerassa onkin sitten toinen muistikorttipaikka CF-muistikorttia varten. Toki kaksi korttipaikkaa mahdollistaa myös lisää tallennustilaa (jos vaikka tuon SD-kortin 128GB loppuu kesken...) sekä mahdollisuuden kuvien tallentamiseen heti kahdelle muistikortille.

Se kameran käyttö Wi-Fin avulla on muuten todella siistiä! Yhteys toimii pitkälläkin välimatkalla, viive kamerassa olevan kuvan näkymiseen puhelimessa tai kuvan ottamiseen on todella pieni ja puhelimen ruudulta käsin pystyy muuttamaan kaikkia asetuksia sekä tarkennusta. Wi-Fi-ominaisuus tulee auttamaan minua paljon ainakin niissä tilantessa, kun kuvaajaa ei ole saatavilla, mutta itsensä pitäisi jotenkin asetella kuvaan. Suunnittelin jo myös vähän kaverikuvien ottamista puhelimen avulla sekä voisin joku päivä esimerkiksi koettaa asetella kameran lintulaudan lähelle kuvaamaan ja sitten itse kuvailla ikkunan takaa.

kameratarvikeshoppailuja-2138

Matin Adria 5 -käsihihna, 25€


En ole enää pitkään aikaan pitänyt kameran hihnaa kaulassa, vaan yleensä käden ympärille pujotettuna. Niinpä tämä olikin todella tarpeellinen ostos, enkä ymmärrä, miksen ole tullut hankkineeksi tällaista jo aiemmin? Käsihihna näyttää mun mielestä paljon siistimmältä, se ei ole yhtään tiellä ja vieläpä vähän tukee kättä ja siten vakauttaa kuvaa. Tämän toinen pää ruuvataan jalustapaikkaan kiinni, mutta hihnan kiinnikkeen pohjassa on uusi reikä itse jalustaa varten. Voin todellakin suositella tällaista käsihihnaa kaikille – varsinkin, jos sitä kaulahihnaa ei kuitenkaan tule käytettyä!

kameratarvikeshoppailuja-6318

Canon EM-E2 -kamerahihna, 35€


Tämä tekonahkainen kamerahihna on ainoa näistä ostoksista, jonka hankkimista vähän kadun. Ei muuten, mutta tykästyin nyt tuohon ylempänä esiteltyyn käsihihnaan niin paljon, etten enää halua käyttää mitään muuta! Ehkä kuitenkin joskus kyllästyn siihen käsihihnaan tai hankin sen akkukahvan (jonka kanssa tuota käsihihnaa ei voi käyttää), jolloin otan mieluummin käyttöön tämän kuin kameran mukana tulleen hihnan. Tämä pelkistetty hihna on hieman ohuempi ja muuten vaan mielestäni paremman näköinen kuin se kameran mukana tullut. Lisäksi tällainen hihna, joka ei huuda kilometrin päähän siinä kiinni roikkuvan kameran merkkiä, mallia ja hintaa, tuntuu jotenkin turvallisemmalta vaikkapa niitä varkauksia ajatellen.

kameratarvikeshoppailuja-6304

Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8 -laajakulmaobjektiivi, 400€, Valokuvaajan Kirppis sekä HOYA Filter UV(C) HMC 77mm -suodin, 17€, CDON.com


Nyyh, mun täydellinen Canon-perheeni rikkoontui. Ei mulla koskaan ole ollut mitään muita kamera/objektiivimerkkejä vastaan, aiemmin kaikki parhaalta vaihtoehdolta vaikuttaneet objektiivit ovat vain sattuneet löytymään Canonilta. Valovoimaista ja hinta-laatusuhteeltaan minulle sopivaa laajista Canonilta ei kuitenkaan yksinkertaisesti löydy. Se ei kuitenkaan haittaa yhtään, tämä Tokinan linssi vaikuttaa ensimmäisten kokeilujen jälkeen todella hyvältä. Tästä objektiivista riittääkin sen verran kerrottavaa, että jätän sen arvioinnin suosiolla toiseen postaukseen. Ensin vaan pitää päästä kokeilemaan tätä tositoimissa, tällä hetkellä maisemat eivät ole kovin kuvaukselliset...

Valokuvaajan Kirppis on muuten Facebookin paras kirppisryhmä! Tämän objektiivilöydön lisäksi hankin saman ryhmän kautta tuon makro-objektiivinkin, ja lisäksi olen saanut siellä hyvin myytyä jotain tarpeettomia juttuja. Varsinkin objektiiviostosten kanssa suosittelen hyödyntämään kyseistä ryhmää, voit saada aivan uudenveroisen linssin paljon halvemmalla!

Oletko sinä päässyt viime aikoina tekemään kameratarvikeshoppailuja? Tai mitä olisi seuraavana ostoslistalla?

P.s. Lauantaista eteenpäin tämä blogi löytyy osoitteesta www.kuviakinkiinnostaa.fi. Eli nyt viimeistään kannattaa alkaa seurata minua ja blogiani jossain muuallakin somessa, jottet mahdollisten ongelmien johdosta missaa uusia postauksia!

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus!
    Mulle tuli mieleen sellainen vinkki, että kannattaa katsoa myös esimerkiksi aliexpressistä (kiinalainen) kameratarvikkeita, nimittäin itsellä kokemusta juurikin jalustojen, muistikorttien, kaukolaukaisimen ja laukkujen tilaamisesta sieltä, ja aina on tullut perille ja toiminut moitteettomasti. Tietysti rajansa silläkin ja kannattaa tukea suomalaisia liikkeitä, mutta jos on pieniä tarpeita niin sieltäkin kannattaa tsekata! :)

    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)
      Olenkin usein kuullut ihmisten tilailevan kameratarvikkeita tuolta Aliexpressistä, sieltä taitaa löytyä paremmin kuvausjuttuja kuin esimerkiksi Ebaysta. Jotain pienempiä juttuja voisin tosiaan harkita tilaavani sieltä, kiitos muistutuksesta! :)

      Poista
    2. Joo kyllä valikoima on paljon parempi mitä Ebayssä, sen lisäksi Aliexpressissä ei tule 95% myytävistä tuotteista ollenkaan matkakuluja Suomeen. Siinäkin mielessä siis loistopaikka tilata tuotteita. :) Kiitos muuten vastauksesta tuohon uuden postauksen kommenttiin, kokeilin domainin hommaamista ja onnistuihan se. Teen juuri tässä uutta postausta blogiin, ja laitan maininnan sinusta ja sun blogista sen alkuun! :) Oli sen verran tarpeellinen ja kauan mietitty juttu, että oli huippu vihdoin saada joku ratkaisu asialle. :D

      www.tiiajuutinen.fi

      Poista
    3. Kiva jos tämä minun aktivoitumiseni domainin hankkimiseen sai sinutkin motivoitumaan! Kyllä tätä juttua tuli itsekin pohdittua ihan liian pitkään... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.