13. maaliskuuta 2017

Testissä laajis

testissä laajakulma-6266

testissä laajakulma-6348

testissä laajakulma-6400

testissä laajakulma-6433

testissä laajakulma-6271

testissä laajakulma-6460

testissä laajakulma-6454

testissä laajakulma-6256

Tai no, testissä ja testissä, ihan omaksihan mä tämän laajakulmaobjektiivin ostin (kyseessä siis on Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8). Testissä tämä on kuitenkin siinä mielessä, ettei mulla koskaan ennen ole ollut mitään oikeasti laajakulmaista linssiä. Voinkin kertoa, että 11mm on yllättävän paljon laajempi kuin vaikkapa se kittiobjektiivin 18mm, joten tähän on ollut vähän totuttelemista. Tiedän, ettei tämä objektiivi tule olemaan se mun eniten käyttämä linssi, mutta silti kaipasin vielä tällaista vähän erilaista objektiivia joihinkin tilanteisiin. Sitä paitsi onhan se nyt hyvä joskus haastaa itseään ja astua sen oman mukavuusalueen – eli tässä tapauksessa kaukaa zoomailun – ulkopuolelle.

Kuten ehkä huomasitte, blogin osoite on nyt vaihtunut. Olisikin kiva saada tieto vähintään yhdeltä Bloggerin ja yhdeltä Bloglovinin kautta seuraavalta; saitko tästä postauksesta ilmoituksin feediisi? Jos ongelmia ei ole, niin tämä oman domainin hankkiminen sujui yllättävän kivuttomasti, voin suositella ;)

24 kommenttia:

  1. Sattuman kautta löysin tänne, eli en ole saanut ilmoitusta ainakaan Bloggerin feediin.

    Ja nyt asiaan. Itelläkin on laajis, tosin se on 10-18mm. Todella käytännöllinen etenkin yhteiskuvien ottamiseen pienessä kämpässä sekä tietty metsien kuvaamiseen yleisesti ja auringonlaskun kuvaamiseen rannalla. Käytän vieläkin eniten Kittiä (sitä 18-55mm, joka tulee kameran mukana), mutta jossain vaiheessa siihen tulee muutos ko hankin vihdoinkin sen 18-200mm. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti se, ettet saanut ilmoitusta johtuu siitä, että postauksen julkaisusta on vasta muutama minuutti. :/

      Todella mukavalta vaikuttaa tuo sinun laajiksesi polttoväli! Varmasti on ollut käytännöllinen varsinkin tuon tyyppisiin juttuihin. Tuollainen 18-200mm olisi kyllä ihan unelma noin polttovälin puolesta, kun ei sitten tarvitsisi niin paljon muita linssejä. Harmi vain, että tuon tyylisissä linsseissä sitten valovoima ja kuvanlaatu on yleensä aika paljon heikompi ;) Mutta varmasti sellainen olisi kätevä!

      Poista
    2. Joo, se johtui just siitä että olin ekojen lukijoiden joukossa. :D 18-200 millinen meneekin matkailutarkoitukseen, nimenomaan sen käytännöllisyyden takia. Sitä kameralaukkua monineen obuineen ei jaksaisi millään pitää lantiolla vielä jos on mukana vielä nää matkalaukut ja muut systeemit. Ja ne kuitenkin painaa, maximirajoitus käsimatkatavaroissa on kuitenkin sen 5kg, jos oikein muistan...

      Poista
    3. No tuohon tarkoitukseen se varmasti on ihan täydellinen! :)

      Poista
  2. Itse sain uudesta postauksesta ilmoituksen. Ja ihania kuvia olet ottanut <3
    http://elamaajakuviaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu, että kaikki ilmeisesti toimii niin kuin pitääkin! Kiitos! :)

      Poista
  3. Tuli immoitus Bloggeriin postauksesta! :)

    Kuolasin itse jossakin vaiheessa tuollaista laajakuvaobjektiivia, mutta sitten se haave jäi taloudellisista syistä. Mullekaan tuo laajiksen käyttö ei olis kyllä mitään herkkua, mutta tavallaan macron ja normityyppisen objektiivin lisäksi kaipaisi jotain erilaista :D Ehkä jonain päivänä hankin! Ainakin kuvien perusteella sulla on homma jo hyvin hanskassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu! Mullakin piti olla tämän objektiivin kanssa todella matala budjetti, mutta se vähän pääsi venymään... :D

      Poista
  4. Bloggeriin tuli ilmoitus :)

    Todella hyvinä kuvia sait jälleen kerran! Kannatti astua sen mukavuus alueen ulkopuolle :D

    VastaaPoista
  5. ihania kuvia! postaus ilmestyi bloggerin feedissä! :-)

    VastaaPoista
  6. Bloglovin toimii myös! :) Onnea uudesta objektiivista, uudet välineet piristävät kuvausintoa kummasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että sekin toimii! Kiitos, uudet tarvikkeet tosiaan aina motivoivat :D

      Poista
  7. Etenkin tuo 11mm on kyllä varmasti totuttelua vaativa! :D Toimisi tosi hyvin varmaan jossain korkealla otetuissa maisema- tai vaikka kaupunkikuvissa, saisi aika paljon mahtumaan yhteen ruutuun. Itselläni on seuraavaksi hankintalistalla jokin kunnon zoomi. :)

    Ja Blogloviniin oli myös tullut postaus ihan normaalisti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en tähän mennessä vielä ole edes kunnolla sisäistänyt, että objekttivlla voi saada niin laaja kuvaa, vaan yritän aina kuvata siellä 16mm päässä... :D Toivottavasti sinäkin saat zoomin pian hankittua! :)

      Poista
  8. Oon tota samaa laajista kuolannu jo pidemmän aikaa ja ylppäreiden jälkeen ois tarkoitus laajis myös hankkia. Tykkäisin kuulla enemmänkin objektiivin hyvistä ja huonoista puolista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kirjoitan tästä vielä jossain vaiheessa lisää, kunhan vaan ensin pääsen itsekin kunnolla linssiin tutustumaan. :)

      Poista
  9. Hyviä kuvia ja toimivan oloinen objektiivi! :) Mulla tuli ilmoitus tästä postauksesta Blogloviniin.
    Millä tavoin muutit tuon osoitteen ja sait pois blogspot -liitteen? Mulla on käynyt mielessä että haluaisin kokonaan "oman" domainin, mutta en ole vielä kerennyt asiaan perehtyä. :)

    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Itse ostin verkkotunnuksen Zonerin kautta :)

      Poista
    2. Ok, pitääpä itselläkin kokeilla!

      www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

      Poista
  10. Oho, täällähän on upea ulkoasu! Todella hieno! Ja pakko muuten myöntää, että niin ovat nämä kuvatkin :) Itse haluaisin tuollaisen objektiivin hankkia, mutta ehkä sitten joskus :DD Tällä hetkellä sille ei välttämättä olisi juurikaan käyttöä, niin en sitten uskalla hankintaa tehdä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ida teki kyllä hyvää työtä ulkoasun kanssa! Kiitti! :) Ensin kannattaa toki hankkia niitä tarpeellisempia hankintoja ;)

      Poista
  11. Miullekkin tuli bloggeriin ilmoitus!

    Tosi kivoja kuvia, varsinkin nuo kolme alimmaisinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että se ilmeisesti toimii kaikilla. Kiitos! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.